Kategoriler
Dünyadan

Stres Çarkının Zararları ve Okullarda Yasaklanma Nedenleri

Stres Çarkı Yasaklanmaya Başladı!

Bilindiği üzere herkesin elinde bir stres çarkı görmeye başladı. Özellikle çocukların maşallah stres çarkı koleksiyonu olmaya başladı. Renk renk stres çarkları oldukça popüler olmuş durumda. Daha önceki Stres Çarkı Nedir? başlıklı yazımızda sizlere detaylı bilgi vermiştik. Bu yüzden stres çarkı hakkında fazla detaya girmeye gerek yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Gelelim konumuza. Bu stres çarkları yavaş yavaş yasaklanmaya başladı. başta ABD olmak üzere İngiltere gibi ülkelerde de stres çarkları okullarda yasaklanmaya başladı. Yasaklanmasına neden olan gerekçe ise çocukların dikkatinin dağılması oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı eyaletlerde, İngiltere’de ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde okullarda stres çarkı yasaklandı. Okulda dikkat dağılmasına neden olduğu gerekçe gösterildi. Stres çarklarının özellikle sınıflara kadar girmesi nedeniyle çocukların olumsuzluklar yaşadığı uzmanlar tarafından değerlendirildi. Çünkü çocuklar derste dahi bu stres çarkları ile oynamaya devam ediyor. Dolayısı ile dersi dinlerken dikkati dağılmış oluyor.

Uzmanlar aileleri uyararak çocukları stres çarkından özellikle okulda uzak tutmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar özellikle bu stres çarklarında yer alan göz alıcı renklerin çocuklarda dikkat dağılmasına neden olduğunu söylüyor.

Sonuç olarak küçücük çocuklarda ne stresi diyerek noktayı koymak istiyorum. Stres çarkı adı altında ticari bir obje olarak piyasaya sürülen bu oyuncaklar, çocukları kendisine bağımlı etmiş durumda. Çocuklar stres çarkı ile koleksiyon yaparken, bu ürünleri piyasaya sürenler para koleksiyonu yapmaya başlıyor…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT