Kategoriler
Magazin

Çankırı’lı Ünlüler Kimlerdir?

Çankırılı Ünlüler

Çankırı ili iç anadolu bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Bu ilin bazı ilçeleri karadeniz bölgesi dahilindedir. Çankırı ili yetiştirdiği bazı ünlü kişilikleri burada tanıtmaya çalışacağız. Bu ilin yetişdirdiği ünlü isimleri öğrenmek için bu konuda hazırlanmış olan yazımıza bir göz atmanız yeterli olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

çankırı, şehir

Mustafa CECELİ

Mustafa Ceceli Aslen Çankırılı’dır. Çankırı’nın Atkaracalarlı Ünlü Ceceli Ailesindendir! Müzik kariyerine ilk olarak 6 yaşında aldığı piyano eğitimi ile başlayan Ceceli, ilk müzik grubunu lise yıllarında kurmuştur. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazanan müzisyen, bir yandan demo kayıtlarla ilk aranjörlük denemesine başlamıştır. Üniversitenin 3.yılında tekrar sınava girerek bu kez Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazanır ve İstanbul’a yerleşmiştir. Cenk Eren ve Nükhet Duru orkestrasında çalışmaya başlayan Ceceli, ilk aranjörlük deneyimi ise Cenk Eren’in vokalisti Merih Ermakastar’ın albümüyle gerçekleştirmiştir. Bu albümün referansıyla Ozan Doğulu ile tanışan Ceceli, “Aklım Karıştı” şarkısı ile beraber Kenan Doğulu ile çalışmıştır. Bu dönemde Sezen Aksu’nun hit şarkılarından “İkili Delilik”i de düzenleyen müzisyen, kısa bir süre içerisinde başta Kenan Doğulu ve Sezen Aksu olmak üzere, Cenk Eren, Nükhet Duru, Ozan Doğulu ,Emre Altuğ, Sıla, Levent Yüksel, Serdar Ortaç, Bengü, Gülşen, Melih Görgün, Gökhan Tepe, Betül Demir, Murat Boz, Ziynet Sali, Hepsi, Burak Kut, Hande Yener, Ajda Pekkan, Emel ve Sertab Erener gibi birçok müzisyenle çalışmıştır.

2007 yılında ise, Behzat Gerçeker ve Samsun Demir’den gelen teklif üzerine ENBE Orkestrası albümüne sözü ve müziği Sezen Aksu imzası taşıyan “Unutamam” ile konuk olan müzisyen, aranjörlük deneyiminden sonra bu kez ilk defa bir şarkının vokali olarak yer almış ve bu şarkıyla oldukça büyük bir başarıya imza atarak, Billboard Türkçe Top 20 Listesi’nde en yüksek olarak 2 numaraya kadar yükselmiştir. Bu başarının ardından, Uzay Heparı anısına hazırlanan Uzay Heparı – Sonsuza albümünde de daha önce Aşkın Nur Yengi’nin seslendirmiş olduğu “Karanfil” isimli besteyi yeniden yorumlayan müzisyen, bu şarkısıyla da bir kez daha bu listelere giriş yapmayı başarmış ve bu şarkıyla en yüksek 7 numaraya yükselmiştir.Bu iki şarkının da listelerde başarılı olmasıyla beraber kariyerindeki ilk solo albümünü hazırlamaya hız kazandıran müzisyen, DMC ile anlaşmış ve ilk albümünü Eylül ayında çıkaracağını duyurmuştur. Ancak, ilk albüm öncesinde yaz aylarında orijinali Arapça bir şarkı olan besteye oyuncu Sermiyan Midyat tarafından yazılan sözlerle Türkçe olarak yorumlayan şarkıcı, “Limon Çiçekleri” adı verilen bu single’ını 14 Mayıs 2009 Perşembe günü DMC etiketiyle piyasaya sürmüştür.  18 Kasım 2009 tarihinde ise sanatçının kendi ismini taşıyan ilk solo albümü piyasaya sürülmüş ve bu albümün ikinci video klibi olarak “Hastalıkta Sağlıkta”ya Murad Küçük yönetmenliğinde bir video klip hazırlanmıştır. Şarkı, Türkiye single listesinde, bir önceki şarkı “Limon Çiçekleri” gibi 1 numaraya yükselmiştir. Ceceli, şarkıyı 14 Şubat Sevgililer Günü için farklı bir düzenleme ile kaydederek tekli olarak Şubat ayında piyasaya sürmüştür. Albümün üçüncü video klibi ise “Dön” isimli parça olmuş ve şarkı Şubat ayında gösterime girmiştir.’Dön’listelerde 1 numaraya kadar yukselmiştir.Bu klibin ardından dön adlı parçanın klibinde olduğu gibi Emir khalilzade ile çalışılarak sözü Sezen Aksu’ya müziği Aram Avagyan’a ait,albümün dördüncü video klibi olarak ‘Tenlerin Seçimi’ adlı parçaya klip çekildi.Son Klip ise ‘Hata’ adlı Ozan Doğulunun 130 bpm adlı albümündede yer alan şarkıya çekildi.Eylül 2010da çekimleri tamamlanan “Bekle” adlı şarkının video klibi de ekim ayı içerisinde televizyonlarda yayınlandı.Sanatçı kendi adını verdiği albümdeki tüm şarkılara klip çekeceğini açıkladı.

ONUR KIRIŞ

23-09-1983

İstanbul

Yıldız Teknik Üniversitesi, Modern Dans son sınıf öğrencisi. İ.Ü. Devlet Konservatuvarı son sınıf öğrencisi.

Memleketi Çankırı / Ilgaz olan Kırış, liseyi 15 yaşında bitirdi. Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması’ nda

Türkiye 3. sü oldu. Profesyonel olarak mankenlik ve fotomodellik yapıyor. Birçok defilede, mankenlik yapmanın yanı sıra, dans ediyor. Seslendirmeye onbeş yaşında başladı. Pek çok dizide, sinema filminde özelliklede çizgi filmlerde çalıştı. Mydonose Showland’ de, bir çocuk müzikali olan ” Güneşi Güldüren Soytarı” da rol aldı. Toybox reklamlarındaki Toyboyu.

Pokemon digimon gibi çizgi filmlerde başrolleri konuştu.

Batman ve Robin serisinde Robini yani Chriss O’Donnell’i konuştu.

İsmail AKÇAPINAR

Çankırı, Çerkeş doğumluyum. İlkokuldan sonra, Karabük Demir Çelik Meslek Okuluna gittim. Okulda elime geçen bir ahşap cümbüşle, müziğe başladım. Okuldan sonra, fabrika yaşamım ve bir müzik çevresindeki faaliyetimi sürdürdüm. Kısa zamanda nota, teorik bilgilerimi geliştirdim. Karabük’te açılan iş okuluna devam ettim. Müzik alanında Karabük’te bilinen bir kişi durumuna geldim. 1974 te İskenderun Demir Çelik İşletmelerine geçtim.

Lojmanlarda bir koro gelen bir öneri ile İskenderun da da bir koru oluşturdum. İskenderun Belediye Konservatuvarı kuruluş çalışmalarında bulundum. Bu arada beste çalışmalarına başladım. 1991 yılında emekli olup Ankara ya yerleştim. Ankara’da da Demir Çelik Genel Müdürlüğü, Mamak, Yenimahalle Belediyeleri ve çeşitli halk eğitim merkezlerinde müzik çalışmaları yaptım. Eserlerim radyolarda, çeşitli korolarda icra edilmektedir. Çerkeş Belediyesi benimle ilgili onurlandırıcı çalışmalar yapmaktadır. Bende katkılar vermeye çalışmaktayım.

Sami YALÇIN

1975 yılında Çankırı Korgun Alpsarı köyünde dünyaya gelen sanatçının hayat hikayesini kendi kaleminden okuyalım ;

“Bir ailenin tek çocugugum. ilk okulu köyde bitrene kadar köyde kaldım. ve müzige başlamam ilk okulda ögretmenim sevgili erol çanak ve nazire .ögretmenlerim . slm olsun . beni tenefüslerde yanına çagırıp bana hep türkü söyletirlerdi .ve o yıllarda yaren gecelerinde . köy odasında yaren olurken . çocukları koymazlardı ama beni içeriye alırlardı . sazcının yanına . türkü söylettirmek için . ve ban dahada bir istek dogdu .müzige tamamen adepte oldum ve babama bir saz aldrdım . ama herkesin kafasını şişirirdim . çalmasını ögrenene kadar . daha sonra hem ögrenimim hem hem hayata atılmam için . köyden ayrıldım . izmite amcamın yanınna geldim . bir müddet yanında kaldıktan sonra .ve egitimimi aldıktan sonra .koca şehir istanbula geldim . ist . bir grup kurdum .çankırı yaren saz gurubu . olarak . 3 kişi idik . çok sevildık . ve bunun neticesini askerlikten sonra bir albüm teklifi geldi . ve arkasından .2 .3 üncü .4 .üncü. ..bu arada geçen yıllara baktıgımda . çok şanslı oldugumun farkına vardım . ve çok büyük konserler yapıldı .ve çok isim yapmış sanatcı abilerim ablalarımla iaynı sahneyi paylaşmanın onuru hala devam eder ve yine beraberce nice yıllara inşallah .çankırımız .en iyi şekilde temsıl ettigime yürekten inanırım ve çankırımı örfümü adetlerimi gelenegimi.en iyi şekilde tanıtmam benim boynumun borcudur diye düşünenlerdenim . ve yur dişına .almanyaya .sürekli giderim . berlin krozberke ..bayramlar dügünler yıl başlarında . sürekli .çagırırlar . orayada gitmeme sebep olan . degerli arkadaşım . mehmet codura kardeşimdir . bir sefer gittikten sonra .arkası geliyor ama severlerse . memnun edbilirseniz . . çok şükür memnun oldular ve çankırımı ben orada çok iyi bir şekilde . tanıtıp .ve tanıtmamada devam edyrum . .ve elimden geldigi kadarda . etmeye çalışcam . siz degerli hemşerilerim ve sevenlerime saygı sevgilerimi sunar .daima esen kalın .”

Hasan DURSUN

Tasavvuf Musikisi Sanatçısı — 1977 Ankara doğumlu olup aslen ÇANKIRI’nın Orta ilçemizdendir.

İlkokul, orta ve lise eğitimlerini Ankara’da tamamladıktan sonra çeşitli özel kurum ve kuruluşlarda mesleki eğitimler almıştır.. 13 yaşından bu yana tasavvufa duyduğu ilgi ve alaka, üstadı olan Abdullah Çetin Faruki Hoca Efendi’yle tanışmasına vesile olmuştur.. Hoca Efendi’nin yanında almış olduğu ilim ve irfan terbiyesiyle kendisini bugünlere getirmiştir..

Hocasından almış olduğu tasavvuf sohbetleri, birbirinden güzide 20 tane albüm yapmasına vesile olmuştur. Halen dilden dile dolaşan ilahileri söylenmekte ve beğenilmektedir.. Sevenlerinden aldığı güç ve kuvvet onun yeni albümler yapmasına vesile olmuştur..

Evli ve 2 çocuk babası olan Hasan Dursun Almanya’nın Hamburg şehrinde yaşamaktadır.

Afrikalı ALİ

AFRİKALI ALİ — Radyo Dj’i— 1972 Yılında İstanbul’da doğan Çankırılı hemşehrimiz, ulusal radyolardaki beğenilen performansıyla dikkatleri çekti.. 2006 yılında M.G.D(Magazin Gazetecileri Derneği)’nin en iyi radyo DJ’i ödülünü aldı. 2003 yılında Radyo Mektupları Görülmüştür adında bir kitabı çıktı.

“Afrikalı Ali” hafta içi her gün 10.00 – 13.00 saatleri arasında “ Radyo TURKUVAZ” dan sizlere sesleniyor.

Şükran PEKMEZCİ

1946 yılında Çankırı’da doğdu. İlkokuldan sonra Çankırı Merkez Ortaokulu’nda öğrenim gördü. Hem ilkokulda hem de ortaokulda resme karşı ilgi duydu. Ailede sanata duyarlı bir baba ve resimle ilgilenen ya da örnek alınabilecek nitelikli bir eğitimci olan dayısı vardı. Ayrıca ortaokulda bilgili, tutarlı, çalışkan ve üretken bir eğitimci olan resim öğretmeni Hüsnü Tekin’in yüreklendirmesi onun resme yönelmesini sağladı. 1962’de Ortaokulu bitirince Konya Kız Öğretmen Okulu sınavlarını kazandı. Bu okuldaki ilk ayında resme ilgisini anlayan resim öğretmenleri tarafından İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Resim Semineri’ne sınavla gönderildi. 1962 yılından itibaren sanat eğitimi ağırlıklı bu kurumda İlhami Demirci, Selahattin Taran, Hidayet Gülen, Enver Naci Gökşen gibi her biri üstün nitelikli sanat eğitimcilerinin öğrencisi olma şansını yaşadı. 1965 yılında mezun olarak Çankırı İli Orta Nahiyesinin Kalfat Köyünde 2 yıl ilkokul öğretmenliği görevinde bulundu. Bu görev onun için önemli bir yaşam deneyimi oldu. 1967 yılında İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü sınavlarını birincilikle kazandı. Bu okulda Nejat Akkan, Turgut Pura, Şeref Bigalı gibi değerli eğitimcilerin öğrencisi olma şansını bularak 1970 yılında başarı ile mezun oldu ve Arifiye Öğretmen Okulu resim öğretmenliğine atandı. 1975 yılı sonuna kadar meslek yaşamının en güzel yıllarını yaşadığı bu güzide kurumda görev yaptı.1975-1978 yılları arasında yetiştiği Çankırı Ortaokulu’nda resim öğretmeni olarak görev yaptı. 1978-1986 yıllarında Ankara Yeşilevler Ortaokulu’nda, 1986-1994 yılları arasında Ankara Namık Kemal Ortaokulu’nda resim öğretmeni olarak çalıştı. 1994’te içinde bulunduğu eğitim düzeninin gittikçe laçkalaştırılmasına daha fazla dayanamadığından, çok sevdiği mesleğinden ve öğrencilerinden ayrılarak emekli oldu. 1994-2000 yılları arasında ek ücretli olarak Gazi Üniversitesi Mesleki ve Yaygın Eğitim Fakültesi’nde baskıresim dersleri verdi. Şükran Pekmezci, 1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Türkçe kitabı yazma ve resimleme yarışmasına yazar Beşir Göğüş ve eşi Hasan Pekmezci ile katıldı. 14 yazar ve ressam ekibinin katıldığı bu yarışmada birinci oldular. Hazırlanan bu kitaplar, ders kitabı olarak tüm Türkiye okullarında yıllarca okutuldu. Ayrıca çocuk kitapları resimledi. TRT’de uzun süre yayınlanan, çocuklara yönelik sanat programlarında hazırlayıcı ve sunucu olarak görev aldı.

Şükran Pekmezci, İzmir’de öğrencilik yıllarından itibaren DYO 1968 gibi jürili yarışmalı sergilere seçildi. Öğretmenliğinin ilk günlerinden itibaren resim çalışmalarına aralıksız devam etti. İki çocuk annesi olmasına rağmen sanat çalışmalarını aksatmadan sürdürdü. 1970’lerden sonra Devlet Resim Sergilerine kabul edildi. Ankara, İzmir, İstanbul, Çankırı, Zonguldak Ereğli gibi illerimizde kişisel sergiler düzenledi ve karma sergilere katıldı. Kataloglu sergiler açtı. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olarak tüm dernek sergilerine katıldı, sergi kataloglarında yer aldı. Fırsat buldukça yurt dışındaki müzeleri ve sanat merkezlerini gezme olanağı yarattı. Atina, Selanik, Kavala, Roma, Floransa, Milano, Siena, Venedik, Münih, Londra, Brüksel, Amsterdam, Volendam, Prag, Viyana, Budapeşte, Moldova, Monako, Paris, Nis, Cannes, Madrid, Toledo, Barselona’da önemli müze ve sanat merkezlerini görme ve inceleme olanağı buldu.

Şükran Pekmezci evli ve iki çocuk annesidir.

Halk Ozanı Ozan Gökhan YİĞİT

1988 yılında ERZURUM/Şenkaya doğan aslı Çankırı Yapraklı ilçesinin Kayacık köyünden olan ilk okulu Çankırı Eldivanda okuyan liseyi Çankırı Sanat okulu meğzunu olan 22 yaşında olan 1002 ulaşan şiirleri ve besteleri güzel hoş eserlere ulaşmakla birlikte halka hitap eden sözleriyle beğeni alan genç ozanlardan birisi şiir türleri Vatan,Millet,Asker,İslami,Bayrak,Aşk,Duygusal,Hüzün,olmak üzere 8 dalda şiir türleri mevcuttur. Gönül dostlarına saygı ve sevgilerini sunuyor

Nevzat AYAZ

1930’da Çankırı’nın Bayramören ilçesinde doğdu. İlkokulu Bayramören’de, ortaokulu Ankara’da bitirdi. Lise öğrenimini Polis Kolejinde tamamladı. 1954 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1954 yılında Emniyet Teşkilatında Komiser Muavini olarak göreve başladı. 1959-1975 yılları arasında Sinop ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü; Emniyet Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Muavini görevlerinde bulundu. 1975-1979 yıllarında Zonguldak Valisi, 1979-1988 yıllarında İstanbul Valisi, 1988-1989 yıllarında İzmir Valisi olarak görev yaptı.

1991 Genel Seçimlerinde Doğru Yol Partisinden Çankırı Milletvekili seçildi. 21 Kasım 1991’de kurulan VII. DEMİREL Hükümetinde Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirildi. I. ÇİLLER Hükümetinde aynı göreve devam etti. 24 Ekim 1993 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına getirildi. Bakanlık görevi 5 Ekim 1995’de kurulan II ÇİLLER Hükümetine kadar devam etti.

Süreyya AYHAN

Atletizme 1992 yılında Çankırı Atletizm Eğitim Merkezi’nde başladı. MTA ve Fenerbahçe kulüplerinde forma giydi. 800 metrede 2:00.64, 1500 metrede de 4:03.02 ile Türkiye rekorlarını elinde bulunduruyor. Sydney 2000 Olimpiyatı’nda 1500 metrede yarı final koşan Süreyya Ayhan, Golden League’de beşinci, Balkan Salon Şampiyonası’nda ikinci olurken, Şampiyonlar Kulüpler Şampiyonası’nda 2 birincilik kazandı.

Atletizme başladığında büyük malzeme sıkıntısı yaşayan Süreyya’ya Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Deniz Gökçe de sahip çıktı. Gökçe, kişisel gayretiyle Ayhan’a malzeme aldı. Açılan bir kampanyanın yanısıra, yine Gökçe’nin girişimleriyle Yapı Kredi Bankası genç atlete sponsor oldu. Gökçe’nin yanı sıra, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan da Süreyya’ya destek verdi.

2001 yılında, Romanya Açık Yarışması’nda 1500 metrede 4:05.82 ile ikincilik elde etti. Trabzon’daki 4:07.63’lük derece ile Edmonton’a gitti. Kanada’nın Edmonton kentinde yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bir ilki gerçekleştirerek finale kaldı.

2002’de Münihte yapılan 18. Avrupa Atletizim Şampiyonası’nda 1500 metrenin Avrupa şampiyonu milli atletimiz Süreyya Ayhan, Golden League’in Zürih’te yapılan ayağında yine çok rahat bir birinciliğe koşarken, 3.55.60’lık derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da 2 saniye aşağı çekti.

Doğum tarihi: 6 Eylül 1978, Çarşamba

Doğum Yeri: Korgun, Çankırı, Türkiye

Medeni Durumu: Evli

Boy: 1.68m

Kilo: 53 Kg

Eğitimi: Sütçü İmam Ünviversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Mezun

Branş: 1500 m

En İyi Derecesi: 3.55.33

Kulübü: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Antrenörü: Yücel Kop

Turgay BAŞYAYLA

1976 da Zonguldak ta dunyaya gelen sanatçımız ilk ve orta öğrenimini Çankırı’da tamamladı. 1995 yılında Antalya AKEV kolejinden mezun oldu . Lise yıllarında profesyonel ligde basketbol oynadı. 1996 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandı. Eğitimi sırasında okulun thm ve sanat müziği korolarını kurdu üniversiteler arası yarışmalarda dereceler alındı. 1998 yılında HİLMİ TOPALOĞLU ‘nun dikkatini çekti ve Prestij Müzik kadrosuna katıldı. İlk albümü NAZLICAN’ ı 2000 senesinde gerçekleştirdi. 2002 senesinde ikinci albümünü BEN PATLARSAM EĞER isimli albümünü müzik severlerin beğenisine sundu ve her iki albümüde yurt dışı ve anadoluda büyük beğeniyle karşılandı. Anadolunun birçok vilayetinde ve beldesinde çok sayıda konser ve imza günü düzenledi. Aynı yıllarda motif halk oyunları vakfında halk oyunları eğitimine başladı ve ulusal organizasyonlarda MOTİF ile birlikte ortak projelere imza attı. Cumhuriyet tarihinin TBMM’de halk konseri veren ilk sanatçı ünvanına sahip olan Başyayla, 2003 senesinde Mavi Beyaz Görsel Sanatlar projesi olan Şizofren Aşk isimli ATV için çekilen tv filminde rol aldı ve oyunculuk kariyerinin ilk filmini çekti. Geçtiğimiz mart ayında değerli yönetmen MESUT UÇAKAN ile birlikte TRT ‘nin önemli projelerinden olan OTEL İSTANBUL isimli yapıtta başrolde oynadı. Temmuz 2005 te senaryosu yine MESUT UÇAKAN’ a ait olan ulusal ve uluslararası birçok festivalde yer alacak olan ANNE YADA LEYLA isimli sinema filminde başrol oynadı. Bundan sonraki oyunculuk kariyerini daha emin adımlarla sürdürmek için tiyatro üstadı ve yönetmen ARSLAN KAÇAR’ dan sinema ve oyunculuk dersleri alıyor. Yeni albümünün stüdyo aşamasını tamamlayan Turgay Başyayla ağustos ayının ortalarında sahibi olduğu ANKA PRODÜKSİYON ve albümün dağıtımında işbirliği yaptığı SEYHAN MÜZİK ile birlikte ‘ÖZ’ ü müzik severlerin beğenisine sunuyor. Albümün tanıtım ve konser programını heaven production ve digitalica üslendi. Albüm için 7 bölgenin halk oyunları eğitimini alan sanatçımız yaklaşık 100 kişiden oluşan ve dünya birinciliği dahil birçok uluslararası ödüle layık görülen MOTİF HALK OYUNLARI ile birlikte organizasyonlara hazırlanıyor. İlk klibini bu ekiple RUMELİ HİSARINDA çeken sanatçımız son albümünü orta anadolu ve ege türküleri ağırlıklı bir repertuardan oluşturdu. Büyük üstad NEŞET ERTAŞ, NURETTİN RENÇBER ve YÜCEL ARZEN’ den bestelerinde bulunduğu çalışmada albümün aranjörlüğünü CANER TEPECİK yaptı.

Mustafa ÇAYIR

1960 Çankırı-Ilgaz doğumlu. Voleybol sporuna 1977 yılında DSİ Spor Kulubü’nde başladı. Spor yaşamına Jandarma Gücü-Silahlı Kuvvetler, Hisarbank Sakarya Karadeniz Spor ve Halkbank Spor Kulüplerinde devam etti.

1988 yılından sonra antrenör olarak görev yapmaya başladı. Halk Bankası, Yurtkur Bayan, Emlakbank Erkek ve Bayan, İller Bankası Bayan takımlarında antrenörlük yaptı. Antrenörlük yaşamında, 5 Türkiye Lig Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı. 1 kez de Halkbank Voleybol takımı ile şampiyonlar ligi çeyrek finaline yükselme başarısını gösterdi.2003 yılında Erkek Milli Takım Antrenörlüğüne getirildi.Sırası ile 2 defa Batı Avrupa Bahar Kupası Şampiyonluğu,2005 yılında Avrupa Ligi Final Grubu,2005 Üniversite Olimpiyatları Şampiyonu.

Şu anda Halk Bank Erkek Takımı Koordinatörü ve Erkek Voleybol Milli Takım Antrenörlüğüne devam etmektedir.

Selahattin İNAL

Türk kemancı ve besteci. 1924 yılında Çankırı’da doğdu. Müziğe ortaokulda mandolin çalarak başladı. Daha sonraki yıllarda keman öğrendi. Tekniğini Hakkı Derman’dan özel dersler alarak geliştirdi. 1950 yılından öldüğü yıla değin Ankara radyosunda sanatçı olarak çalıştı. 7 Mayıs 1982’de Ankara’da öldü.

Bazı Besteleri

Yemin Ettim Bir Kere

Yaş Kiremitten Su Damlar (Türkü)

Tez Geçse De

Sesinde Şarkısı Aşkın

Saçının Tellerine

Merdiven Altında (Hacer) (Türkü)

Hanım Seccadesin Atmış Çayıra ( Türkü)

Güllüm Kız Güllüm (Türkü)

Gurbetten Gelmişim Yorgunum Hancı

Gönül Aşkınla Göz Yaşı Dökmekten Usandı Artık

El Çek Tabib

Dertleri Zevk Edindim

Çubuğum Yok

Çıra Çattım Yanmadı (Türkü)

Çarşılardan Üç Mum Aldım (Türkü)

Ahımı Hicranımı Sakladım Gizli Tuttum

Yaklaşıyor Günbegün Ömrümüz Son Mevime

Göz göz oldu Yüreğim O Hicran Yarasından

Dinecek Sanma Bir Gün Kalbindeki Yaralar

Dönelim Gel Yeniden Doymadığımız Aşka

Sen Hep Beni Mazideki Halimle Tanırsın

Sponsorlu Bağlantılar

“Çankırı’lı Ünlüler Kimlerdir?” için 3 yanıt

Çoğunu uydurmuşsunuz. Ünlü filan değil. Üstelik Çankırı ile hiç bir münasebeti yok. Nevzat Ayaz, Şükran Pekmezci, Selahattin İnal dışındakiler hikaye…

Prof.Dr.Rasim OKURSOY
1960 Atkaracalar doğumlu, ilk orta lise ankarada.
üniversite eğitimi 1981 yılında ankara üniversitesi ziraat fakültesi.
1984-1992- amerika kuzey karolina eyalet üniversitesinde doktora ve asistanlık deneyimi
1992 -1994 uludağ üniversitesi ve akdeniz üniversitesinde doçentlik
2000 den sonra uludağ üniversitesinde profesörlük.
2013 emekli oldu. o tarihten bu yana özel bir akademide iş güvenliği uzmanlık eğitimi çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT