Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Ağaç İşleri Bölümü Meslek Tanıtımı İş Olanakları ve Avantajları

Geleceğinizin Mesleğine Adım Adım

Üniversite tercihleri için en doğru yerdesiniz. YGS ve LYS gibi uzun ve yorucu bir maratondan sonra sıra geldi tercihlere ve meslek seçimlerine. Hayatınızın en önemli kararlarından birini vereceğiniz bu dönemde çok dikkatli ve araştırmacı bir meslek adayı olmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Ağaç İşleri Bölümünün Amacı Nedir?

Ağaç işleri programının amacı, tahtadan yapılan bina kısımlarının ve eşyaların üretiminde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Ağaç İşleri programının amacı, binaların ağaçlardan yapılan kısımları ile ağaç ev eşyalarının üretiminde çalışan ara elemanları yetiştirmektir. Ağaç işleri teknikerleri, özel sektöre ve kamu sektörüne ait marangozhanelerde ve mobilya atölyelerinde parke fabrikalarında, kereste, yonga ve levha üretim tesislerinde çalışabilirler.

Ağaç İşleri Bölümünde Okutulan ve Gösterilen Başlıca Dersler Nelerdir?

Ağaç işleri programında matematik, fizik, ekonomi, ağaçlandırma bilgisi, ağaç işleri alet ve makineleri, elektrik bilgisi, ahşap konstrüksiyon, iç dekorasyon teknikleri, mesleki resim, ölçme ve bakım teknikleri ve yüzeysel işlemler gibi dersler okutulmaktadır.

Ağaç İşleri Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması Gerekenler Nelerdir?

Ağaç işleri programında eğitim görmek isteyenlerin genel yeteneğe, şekil ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne sahip olmaları gerekir.

Ağaç İşleri Bölümü Mezunları Üniversite Sonrası Kazandıkları Ünvanlar ve Yaptıkları İşler Nelerdir?

Ağaç işleri programını bitirenlere “Ağaç İşleri Teknikeri” ünvanı verilir. Ağaç işleri teknikeri, binalarda pencere çerçevelerinin, kapıların, dolapların, lambri, parke gibi dekoratif kısımların ve mobilyaların üretimindeağaç işleri endüstri mühendisine yardımcı olarak çalışır.

Ağaç İşleri Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir? Nerelerde Çalışırlar?

Ağaç işleri teknikeri, özel sektöre ve kamu sektörüne ait marangozhanelerde ve mobilya atölyelerinde, parke fabrikalarında, kereste, yonga ve levha üretim tesislerinde çalışabilirler.

Ağaç İşleri Bölümü 2010 Taban Puanları – Adalet Bölümü Hangi Üniversitelerde Bulunmaktadır?

İSTANBUL- ORMANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT