Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Aktüerya Bölümü Meslek Tanıtımı İş Olanakları ve Avantajları

Hayallerinize Doğru Adım Adım Yol Alırken

Üniversite tercihleri için en doğru yerdesiniz. YGS ve LYS gibi uzun ve yorucu bir maratondan sonra sıra geldi tercihlere ve meslek seçimlerine. Hayatınızın en önemli kararlarından birini vereceğiniz bu dönemde çok dikkatli ve araştırmacı bir meslek adayı olmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Aktüerya Bölümünün Amacı Nedir?

Aktüerya programının amacı, sosyal güvenlik kurumlarında ve sigorta şirketlerinde çalışacak elemanları yetiştirmektir. Aktüerler sigorta şirketlerinde, emekli sandığı, sosyal sigortalar kurumu gibi resmi sosyal güvenlik kurumlarında görev alırlar.

Aktüerya Bölümünde Okutulan ve Gösterilen Başlıca Dersler Nelerdir?

Aktüerya programında matematik, istatistik, sosyoloji, hukuk, iktisat alanları ile ilgili çeşitli derslerden başka, insan kaynakları yönetimi, pazar yönetimi, hayat sigortacılığı, vergi analizi, finansal piyasalar ve kurumlar, sigorta sözleşmeleri, emeklilikte sosyal güvenlik teorisi, vergi mevzuatı gibi dersler okutulur ve bir proje çalışması yaptırılır.

Aktüerya Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması Gerekenler Nelerdir?

Aktüerya programına girmek isteyenlerin analitik düşünme gücüne sahip, matematik ve ekonomiye ilgili ve bu alanlarda başarılı, ayrıntı ile ilgilenmekten sıkılmayan, dikkatli ve yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir.

Aktüerya Bölümü Mezunları Üniversite Sonrası Kazandıkları Ünvanlar ve Yaptıkları İşler Nelerdir?

Mezunlar “Aktüer” ünvanı ile görev alabilirler. Aktüerlerin başlıca görevi sigorta programları hazırlamaktır. Aktüer yangın, kaza ve özellikle ölüm gibi felaketlerin görülme sıklığına bakarak bunların gelecekte ortaya çıkabilme olasılığını hesaplar ve sonuçları tablo ve grafiklerle gösterir; bunlara dayanarak çalıştığı sigorta şirketinin veya sosyal güvenlik kurumunun yükümlülüklerini, tarifelerini belirler.

Aktüerya Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir? Nerelerde Çalışırlar?

Aktüerler sigorta şirketlerinde, Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu gibi resmi sosyal güvenlik kurumlarında görev alırlar. Türkiye’de endüstri ve ticaretin gelişmesi ile bu alanda yetişmiş insangücüne ihtiyaç artmaktadır.

Aktüerya Bölümü 2010 Taban Puanları – Aktüerya Bölümü Bölümü Hangi Üniversitelerde Bulunmaktadır?

Son yıllarda ismi gündemde olan bölümlerden birisi de Aktüerya Bölümü. Bu bölüm de çok az üniversitede yer alan bölümlerden biri. Bunlardan ilki ve en yüksek puanlısı Marmara Üniversitesi. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulunda 4 yıllık olarak okutulan Aktüerya bölümünün 2009 yılındaki taban puanı: 335.703 Marmara Üniversitesi bu bölüme iki yıldır 52 öğrenci alıyor.

Aktüerya bölümü için ikinci olarak karşımıza Hacettepe Üniversitesi çıkıyor. Hacettepe Üniversitesinin, Fen Fakültesi’nde Aktüerya Bilimleri olarak okuttuğu bu bölüme ayırdığı kontenjan 62. 2009 yılında bu bölümün taban puanı ise: 322.372

Bünyesinde bu bölümü barındıran son üniversitemiz ise İzmir’de bulunan Yaşar Üniversitesi. Yaşar Üniversitesi’nde bu bölümü okumak isteyenler için ise iki seçenek bulunuyor. Burslu okumak isteyenler için bu üniversitede ayrılmış olan kontenjan 6 ve 2009 yılı taban puanı: 308.368 Yaşar Üniversitesi bu bölümü ücretli okumak isteyenler için ise 24 kişilik bir kontenjan ayırmış ancak 2009 yılında bu kontenjanın sadece 12’si dolduğundan mevcut bir taban puanı bulunmuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

“Aktüerya Bölümü Meslek Tanıtımı İş Olanakları ve Avantajları” için 3 yanıt

● Türkiye’nin İlk ve Tek Risk Yöneticisi yetiştirecek olan Aktüerya ve Risk Yönetimi Bölümü İşletme Fakültesine bağlı olup YÖK tarafından onaylanmış Kamu ve Özel Sektörde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile İstatistik Bölümü denkliği vardır. Öğrencilerimize geniş seçmeli ders imkanı tanıyan bölümümüz, öğrencilerin istedikleri alanda uzmanlaşıp rakiplerinden bir adım öne geçmelerini sağlamaktadır.Geçen yıl avrupada en yi meslek seçilen, Türkiye’de ilk mezunu olacağı öğrencilerimizin herhangi bir işsizlik sorunu olmayacaktır.Bölümümüz bu yıl TM1 Puan türüyle alım yapacaktır.

avrupada ve abd de en iyi meslek seçildiğinden belli oluyordu aslında geleceği, türkiyede de her geçen gün bölüm mezununa önem artmakta şuan bile mezundan çok iş ilanı görmekteyim. daha çok özel sektörde yoğunlaşabilen bölüm mezunları ekonominin her alanında çalışabilecekleri bir eğitim görmektedir bu nedenle aktüeralyal alanda çalışmak istemeyen mezun kişi istediği alana yoğunlaşabilmektedir. aktüer sınavlarıyla aktüerya bölümünü karıştıranlarda piyasada hayli mevcuttur bu kişilerin dinlenmemesi şiddetle tavsiye edilir,aktüerlik sınavlarını veren kişi ile mezun kişinin çalışacağı alanlarda tamamen farklıdır, altta sayacağım alanlarda çalışan kişiler için sınav pekte önemli değildir. hiçbir şirket kuruluş sınavlardan bahsetmemekle beraber mezun kişinin niteliklerine bakmaktadır nedir bu nitelik derseniz, yabancı dil, ms office programları kullanabilirlik derecesi, alanında bilgi yüzdendir. bankalarda, sigorta şirketlerinde, fon yönetim şirketlerinde, sosyal güvenlik kurumlarında,finans kurumlarında, üniversitelerde uzman statüsünde,acentalarda,hazine müsteşarlıklarında,sigorta murakabe kurumlarında,finans danışmanlıklarında, risk yönetimi alanında,devlet kurumlarında,yatırım firmalarındbütçe planlama analisti,ürün yönetim yetkilisi,finansal değerlendirme uzmanı…ekonominin her alanında, oldukça geniş iş imkankanına sahiptirlerdir. yök tarafından onaylanmış istatistik bölümü ve iktisadi idari bilimler fakültes i(iibf) denkliği vardır.

son olarak ise türkiye tıp hariç hiçbir bölümün %100 iş garantisi yoktur, işletme gibi yılda 100bin mezun veren bölümlere nazaran bu tür yeniçağ bölümlerini tercih etmek geleceğe yatırımdır.

hacettepe üniversitesi mf4
marmara üniversitesi ygs1
karabük üniversitesi tm1 lisans eğitimi vermektedir,

bahçeşehir üniversitesi
ortadoğu teknik üniversitesi (odtü)
yaşar üniversitesi ve unuttuğum birkaç üniversite ise yüksek lisans eğitimi vermektedir.

Karabük Üniversitesi Aktüerya ve Risk Yönetimi bölümü diğer benzer bölümlerin aksine tm1 puan türüyle ek kontenjanla öğrenci alımı yapmaya başlamıştır.

Bölümümüzü diğer benzer bölümlerden ayıran en temel özellik öğrencilerimize aktüerlik konusunda gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmanın yanında, risk yönetimi konusunda da yeterli bilgi ve becerinin kazandırılmasıdır, bu amaçla öğrencilerimiz bilgi ve beceri düzeylerini en üst seviyeye getirebilecek ve alanlarında rakiplerinden bir adım öne çıkabileceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT