Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

Çalışkanlık İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

Hazıra Dağ Dayanmaz

Elimizde bulunan mal ve para ne kadar çok olursa olsun harcamakla bir gün bitecektir bunun için elimizdekileri harcarken bir yandan da çalışarak yerine koymaya gayret etmeliyiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Çalışanı mal basar, tembeli uyku basar

Çalışkan kişi hedeflerine ve istediklerine ulaşır ve kazançlı çıkar. Çalışmayan, tembel ve keyfini düşünen kimse ise çalışmak yerine uyumayı ve boş kalmayı tercih ettiği için zarardadır, geçim sıkıntısı çeker, perişan olur, aç kalıp yoksul düşer.

atasözü, deyim, edebiyat

Akan su yosun (pislik) tutmaz.

Bilinen bir şey ki, devamlı akan su kendini ve yatağını temiz tutar; hareketsiz ve birikinti hâlinde olan su da aksine mikrop ve pisliği bünyesinde taşır. Denebilir ki hareketlilik, canlılık ve çalışkanlık insanı canlı ve üretken yapar; iyimser kılar, kötülükten uzak tutar, düşkünlüğünü önler; böylece de o insan hem kendine, hem de başkalarına yararlı olur.

Adamın iyisi iş başında belli olur.

İnsanı gösteren sözü değil, işidir. Bir insanın gerçek değeri; becerikli mi beceriksiz mi, çalışkan mı tembel mi, başarılı mı başarısız mı, iyi mi kötü mü olduğu yaptığı işlerle, çevresindekilere karşı takındığı tutumla ölçülür.

Sponsorlu Bağlantılar

“Çalışkanlık İle İlgili Atasözleri ve Anlamları” için 4 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT