Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” Atasözünün Anlamı, Açıklaması ve Ana Fikri

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” atasözünün ana fikrini, atasözünün anlamının ve atasözünün açıklamalarına sırası ile göz atacağız.”Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar”  atasözünün kompozisyonunu ve atasözünün hikayesini isteyen kullanıcılarımız bize yorum ile bildirirlerse atasözünün kompozisyonunu ve hikayesini de ekleriz.

Sponsorlu Bağlantılar

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” Atasözünün ana fikri

Doğru olmakla birlikte başkalarının işine gelmeyen sözleri söyleyenlerin sevilmediğini anlatan bir söz.

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” Atasözünün anlamı

Özellikle çıkarlarını düşünen insanların çoğaldığı, fedakârlığın azaldığı yerlerde yalan dolan, hile, ahlâksızlık artar ve insanlar iki yüzlü olurlar. Böyle bir ortamda doğru sözlü olan, sözünü esirgemeyen ve sakınmadan herkesi eleştiren kişiyi kimse sevmez. Herkes onu kınar, yanından ve yöresinden uzaklaştırmaya çalışır. Çünkü bu kişi doğru sözleriyle ahlâksızlık üzerine bina edilmiş menfaat düzenini bozmaya çalışır ve çok kimseyi rahatsız eder. Dolayısıyla çıkarları zedelenen, kusurları yüzüne söylenen, ikiyüzlülükleri yüzlerine çarpılan insanlar tarafından hor görülüp kovulurlar.

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” Atasözünün açıklamaları

Köy nedir?

Yönetim durumu, toplumsal ve ekonomik özellikleri veya nüfus yoğunluğu yönünden şehirden ayırt edilen, genellikle tarımsal alanda çalışılan, konutları ve öteki yapıları bu hayata uygun yerleşim birimi, köylük yer, köy yeri.

Kovmak nedir?

Sert veya küçük düşürücü sözlerle gitmesini söylemek, savmak, defetmek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT