Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

“Üzüm üzüme baka baka kararır” Atasözünün Anlamı, Açıklaması ve Ana Fikri

“Üzüm üzüme baka baka kararır” atasözü ile ne anlatılmak isteniyor? Şimdi sizlere bu atasözünün anlamı ve ana fikri ile birlikte ata sözünün açıklamalarını vereceğiz. “Üzüm üzüme baka baka kararır” atasözünün kompozisyonunu isteyenlere ve atasözünün hikayesini isteyenlere de ayrıca yardımcı olacağız.Atasözünün kompozisyonu ve hikayesini isteyenler bize yorum ile bildirsinler yazıya ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

“Üzüm üzüme baka baka kararır” Atasözünün ana fikri

Her zaman bir arada bulunan, arkadaşlık eden kimseler birbirlerine huy aşılar.

“Üzüm üzüme baka baka kararır” Atasözünün anlamı

Her zaman bir arada bulunan, arkadaşlık eden, bir çevrede yaşamaya çalışan kimseler birbirlerinden etkilenirler; birbirlerinin özelliklerini, huylarını ve alışkanlıklarını kaparlar.

“Üzüm üzüme baka baka kararır” Atasözünün açıklamaları

Atasözü içerisinde kullanılan bazı kelimelerin anlamlarını veriyoruz.

Kararmak nedir?

Rengi karaya dönmek, siyahlaşmak.

“Üzüm üzüme baka baka kararır” Atasözünün Kompozisyonu

İnsanlar iyi ve kötü günlerinde, kendilerine destek olabilmeleri amacıyla, dost ve arkadaş edinirler. Zira yaşamda karşılaşabilecekleri zorlukları, sıkıntı ve mutlulukları, tek başlarına yaşamaları mümkün değildir.

Bazı kimseler herkes ile kolayca arkadaşlık kurabilirken, bazıları ise seçici olurlar ve kolaylıkla arkadaş edinemez. İnsanın fazlaca dostu ve arkadaşı olması, elbette güzel bir şeydir. Herhangi bir sıkıntılı ve zor bir durumla karşılaştıklarında, onların fikirlerini alarak, gerekirse desteklerini isteyerek, zorluklardan kurtulma yollarını ararlar.

Bazen, her arkadaş ile aynı derecede samimiyet ve yakınlık kurulmaz. Bazıları ile daha samimi ve yakınken, bazı arkadaş ve dostlarla, biraz mesafeli ve daha az samimiyet bağları kurulabilir.

İnsanlar, arkadaşları ile ne kadar çok samimi bir bağlantı içindeyse, o kimselerin huy ve davranışlarını zamanla benimsemeye başlarlar. O arkadaşlarının davranış biçimleriyle özdeşleşmeye başlarlar. Kendimize, iyi karakter ve huylara sahip arkadaşlar edinirsek, onların huy ve davranış şekillerini, zaman içinde benimsemiş oluruz. Burada olumsuz bir durum oluşmamaktadır. Ancak, kötü huy ve davranışlara sahip arkadaşlara sahip olanlara, bu durum tam tersine etki eder.

Arkadaşlarımızı seçerken, iyi karakterli ve içten samimi kimselerle arkadaşlık kurmamız çok önemlidir. Bu da bizim özgüvenimizi artırarak, hayata daha kolay uyum sağlamamıza etki eder.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT