Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

“Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur” Atasözünün Anlamı, Açıklaması ve Ana Fikri

“Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur” atasözü ile ne anlatılmak isteniyor? Şimdi sizlere bu atasözünün anlamı ve ana fikri ile birlikte ata sözünün açıklamalarını vereceğiz. “Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur” atasözünün kompozisyonunu isteyenlere ve atasözünün hikayesini isteyenlere de ayrıca yardımcı olacağız.Atasözünün kompozisyonu ve hikayesini isteyenler bize yorum ile bildirsinler yazıya ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

“Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur” Atasözünün ana fikri

Yönetimi altında bulunan kimselere sık sık müdahale edenler bekledikleri verimi alamadıkları gibi onları da arsız ederler; yiyecek ve para bakımından da sıkıntıya düşürenler onları hırsızlığa itmiş olurlar.

“Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur” Atasözünün anlamı

Yönettiğin, eğittiğin, koruduğun kimselere aşırı ölçüde söylemek, ardı arkası kesilmeyen buyruklar vermek, eleştirilerde bulunmak sözlerinin gücünü kırıp tesirsiz bırakabilir; dolayısıyla o kimseler yüzsüz ve söz dinlemez olurlar. Benzer bir şekilde bu kimseleri aç da bırakma, haklarını ver; gerek yiyecek, gerek para bakımından bir sıkıntıya düşürme; yoksa onları kötü yola iter, hırsızlığa sevk edersin.

“Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur” Atasözünün açıklamaları

Atasözü içerisinde kullanılan bazı kelimelerin anlamlarını veriyoruz.

Yüz vermek nedir?

İlgili, alakalı olma ve yakınlık göstermek.

Arsız nedir?

Utanması, sıkılması olmayan, yılışık, yüzsüz (kimse).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT