Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Bankacılık Bölümü Meslek Tanıtımı İş Olanakları ve Avantajları

Hayallerinize Adım Adım İlerlerken Doğru Yoldan Sapmayın

Üniversite tercihleri için en doğru yerdesiniz. YGS ve LYS gibi uzun ve yorucu bir maratondan sonra sıra geldi tercihlere ve meslek seçimlerine. Hayatınızın en önemli kararlarından birini vereceğiniz bu dönemde çok dikkatli ve araştırmacı bir meslek adayı olmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

http://www.aksam.com.tr/images/2009/12/28/internet_bankacilik.jpg

Bankacılık Bölümünün Amacı Nedir?

Bankacılık programının amacı, bankaların çeşitli bölümlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bankacılık bölümünden mezun olanlar, devlet veya özel sektöre ait bankalarda memur olarak görev alabilirler. Mezunlar kamu sektöründe ve özel sektörde müşteri temsilcisi, banka müfettişi, dealer gibi ünvanlarla görev alırlar ve bankaların çeşitli işlemlerini yürütürler.

Bankacılık Okutulan ve Gösterilen Başlıca Dersler Nelerdir?

Bankacılık programında matematik, hukuk, iktisat, istatistik ve muhasebe alanlarındaki derslerden başka kredi politikası, yatırım bankacılığı, finansal piyasalarda modelleme ve tahmin, merkez bankacılığı, ticari bankalarda finans yönetimi, banka muhasebesi ve raporlama, mali hukuk ve vergi politikası gibi dersler okutulmakta ve proje çalışması yaptırılmaktadır.

Bankacılık Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması Gerekenler Nelerdir?

Bankacılık programında okumak isteyenlerin matematik ve ekonomiye ilgili ve bu alanlarda başarılı, başkaları ile iyi iletişim kurabilen, sabırlı, dikkatli ve yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir.

Bankacılık Bölümü Mezunları Üniversite Sonrası Kazandıkları Ünvanlar ve Yaptıkları İşler Nelerdir?

Bankacılık programını bitirenlere lisans diploması verilir. Mezunlar kamu sektöründe ve özel sektörde müşteri temsilcisi, banka müfettişi, dealer gibi ünvanlarla görev çalışırlar ve bankaların çeşitli işlemlerini yürütürler.

Bankacılık Bölümü 2010 Taban Puanları – Bankacılık Bölümü Bölümü Hangi Üniversitelerde Bulunmaktadır?

ÜniversiteFakülteBölümüPuan TürüTaban PuanYeni Puan TürüYeni Taban Puanı
Başkent ÜniversitesiTicari Bilimler FakültesiBankacılıkEA-2229,354TM-1347,048
Marmara ÜniversitesiBankacılıkEA-1326,307YGS-6488,652
Trakya ÜniversitesiBankacılıkEA-1313,816YGS-6469,947
Başkent ÜniversitesiTicari Bilimler FakültesiBankacılık (%25 Burslu)EA-2264,795TM-1400,676
Trakya ÜniversitesiBankacılık (İÖ)EA-1306,082YGS-6458,365
Sponsorlu Bağlantılar

“Bankacılık Bölümü Meslek Tanıtımı İş Olanakları ve Avantajları” için 5 yanıt

ya bn meslk lisesi son snf öğrencisiym tmm drek gçş hakkımız var bankacılık ve sigortacıılığa ama bankacılığın iş bulma olanağı nedr boşa okumayalım bi iş sahibi olamayakcak ?

bn bankacılık ve finans bölümünün iş olanaklarını öğrenmek istiyorum

ben kamu yönetimi 3 sınıf okuyorum ama bankacı olmak istiyorum çünkü çok sevdiğim mesleklerden biridir bankacı olma şansım varmı varmı acaba bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olursa sevinirim

ben lise son öğrencisiyim Merak Ettiğim bişey var BAnakacılık ve finan mezunları kpss sınavına gircekler mi

gerekli derslerin görülme aşaması tamamlandıktan sonra artık belirlenen hedeflere hazır olm a durumunda olunca iyi bi iş bulma olanağına sahirp olunacağına inanıorum …… bnim hedefim bile belirli şirketlerde görev alarak kademe yükseltmek amacında olduğumu duyurum …. henüz 1 sınıf yüzüncü yıl ünvesitsi öğrencisi bankacılık ve sigortacılık bölümündeyim….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT