Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Besicilik Bölümü Meslek Tanıtımı İş Olanakları ve Avantajları

Hayallerinize Adım Adım İlerlerken Doğru Yoldan Sapmayın

Üniversite tercihleri için en doğru yerdesiniz. YGS ve LYS gibi uzun ve yorucu bir maratondan sonra sıra geldi tercihlere ve meslek seçimlerine. Hayatınızın en önemli kararlarından birini vereceğiniz bu dönemde çok dikkatli ve araştırmacı bir meslek adayı olmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/195103.jpg

Besicilik Bölümünün Amacı Nedir?

Besicilik programının amacı, büyük ve küçük baş hayvanların beslenmesi ve üretilmesi alanında çalışacak teknik insan gücünü yetiştirmektir. Besicilik programına girmek isteyenlerin, biyolojiye ve ekonomiye ilgili, hayvan yetiştirmekten hoşlanan bilişimci kişiler olmaları gerekir.

Besicilik Okutulan ve Gösterilen Başlıca Dersler Nelerdir?

Besicilik programında genetik, tarım ekonomisi, yem bitkileri, hayvan sağlığı ve hijyen, hayvan davranışları, mezbaha tekniği ve et ürünleri hayvansal üretim işletmeciliği, hayvansal ürünlerin pazarlanması gibi dersler okutulur.

Besicilik Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması Gerekenler Nelerdir?

Besicilik programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili, açık havada çalışmaktan hoşlanan, kirli ve pis kokulu ortamlarda bulunmaktan rahatsız olmayan, bedence sağlam kimseler olmaları gerekir.

Besicilik Bölümü Mezunları Üniversite Sonrası Kazandıkları Ünvanlar ve Yaptıkları İşler Nelerdir?

Besicilik programını bitirenlere “Besicilik Teknikeri” ünvanı verilir. Besicilik teknikerleri çiftliklerde, varsa ziraat mühendisine, yardımcı eleman olarak görev yapar; besiye alınacak olan hayvanların hayvan pazarından satın alınması, beslenmesi, bakımı, sağlıklarının korunması için önlem alınması piyasa isteklerinin ve besi hayvanlarının uygun olduğu zamanlarda hayvanların pazarlanması gibi işleri yürütürler; çalışma ortamı kirli ve pis kokuludur.

Besicilik Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir? Nerelerde Çalışırlar?

Besicilik teknikerleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığında, belediyelere veya özel kuruluşlara ait hayvan çiftliklerinde, et entegre tesislerinde görev alabilecekleri gibi kendileri hayvan besiciliği yapabilirler.

Besicilik Besicilik Bölümünde Nasıl İlerleyebilirim?

“Besicilik” ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sına- vında başarılı oldukları takdirde Ziraat Fakültelerinin “Hayvansal Üretim” lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

Besicilik Bölümü İçin Kredi, Burs ve Ücret Durumu

Mesleki eğitim süresince herhangi bir kazanç söz konusu değildir. İsteyen öğrenciler Kredi ve Yurt- lar Kurumunca verilen yüksek öğrenim kredisinden ve yurtlardan yararlanırlar. Vakıfların, kamu ve özel kurum ve kuruluşların sağladığı burslardan yararlanabilirler. Kısmi zamanlı (PartTime) çalış- ma olanağı çok azdır. Meslek elemanları kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memur- ları Kanunu hükümlerine göre aylık alırlar. Ücretler kıdeme göre ve yıllık belirlenen oranlarda artış göstermektedir. Özel sektör kuruluşlarında ara eleman olarak görev yapan meslek elemanlarının ücretleri ise işverenlerle yaptıkları anlaşmalara göre belirlenmektedir.

Besicilik Bölümü İçin Başvurulacak Yerler

İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.

Besicilik

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT