Kategoriler
Din Kültürü Soru / Cevap

Ramazanda zina yapmanın hükmü nedir? Nasıl tövbe edilir?

Sizden gelen soru:

Ben ramazanda zina yapan bir kişinin hükmünü cezasını soracaktım vede bundan nasıl bir tövbe etmesi gerektiğini vede zinanın özel bir tövbesi varmı? Bir kimse nasıl tövbe etmelidir?

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap: 

Ramazan ayı Allah’ın rahmet ve bereket ayıdır. Bu ay mağfiret ve tövbe ayıdır. Bütün aylardan üstündür. Allah bu ayı müslümanları kendine özel misafirleri olarak kabul ettiği aydır. Kuran bu ayda indirilmiştir. Allah bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini bu ayın içerisinde karar kılmıştır. Bütün aylardan üstün olan Ramazan ayında alınan nefesler bile zikir sayılır. Bu ayda Allah şeytanı zincire vurur. Allah bu ayı ve bu ayın orucunu müslümanların daha takvalı olmaları için karar kılmıştır. Tüm bunlara rağmen bir müslüman zina yapıyor ise çok büyük bir günah işlemiş demektir.

Zina Ramazan ayı içerisinde de Ramazan ayı dışında da haramdır. Ve Allah’ın büyük günah olarak kabul ettiği günahlardandır. Peki Ramazan ayında ziya yapmanın hükmü nedir?

Bu günahın hükmünü söyleyebilmek için bu işi oruçlu iken mi yaptı yoksa oruç değilken mi yaptı bilmek gerekir? Eğer oruçlu iken yaptıysa ayrıca üzerine keffare de gelmiş demektir.

İslami bir devlet olmadığı için zinanın cezasını verecek bir şeri hakim de yoktur. Bu yüzden zina yapanların Allah’tan af ve bağışlanma dilemeleri gerekir. Samimiyetle tövbe etmeleri gerekir. Peki nasıl tövbe edilir?

Tövbe Etmek ve Tövbe Etmenin Adabı

Tövbe etmek kulun rabbi ile kendi arasında bir anlaşma yapmasıdır. Kul işlediği günahlardan ötürü Allah’a karşı pişmanlığını bildirir ve bir daha bu günahı yapmayacağına dair samimiyetle söz verir. Ve Allah Kuran’da da bize bildirdiği gibi “Allah tövbeleri çokça kabul edendir”.

Tövbe etmeden önce üzerinizde gusül abdesti var ise gusül alın. Aksi takdirde abdest alın. İster tövbe namazı kılarak isterse de herhangi bir günlük namazın ardından Allah’a dua edip yakarır ve tövbe eder. İllede namazdan sonra tövbe etmesi diye bir şart da yoktur. Ancak tövbesinin kabul olması için namazdan sonra dua etmek ve tövbe etmek daha doğrudur. Çünkü Allah namazdan sonra duaları kabul eder.

Ayrıca tövbe namazı da kılabilir. Esasen zilkade aynın ilk pazar günü kılınan bu tövbe namazı diğer aylarda da pazar günleri yada herhangi bir günde kılınabilir.

Tövbe Namazın Kılınma Şekli

Allah Resulü (s.a.a) tövbe namazın kılınma şeklini şöyle açıklamıştır

“Pazar günü önce gusül alınmalı ve ardından abdest almalıdır. Sonra sabah namazı gibi iki şer iki şer olmak üzere dört rekatlı namaz kılmalıdır. Tövbe namazı kılıyorum gurbeten ilallah diye niyet etmesi yeterlidir. Namazın birinci ve ikinci rekatlarında bir defa Fatiha suresi üç defa “ihlas” suresi, bir defa “felek” ve “nas” sureleri peş peşe okunmalıdır. Namazlar bittikten sonra 70 kere “Esteğfirullahi rabbi ve etubu ileyh” diyerek istiğfar etmeli. Sonra şu zikri demelidir:

لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلىِّ الْعَظيمِ ; “la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim”

Sonra şu duayı okumalıdır:

يا عَزيزُ يا غَفّارُ، اِغْفِرْ لى ذُ نُوبى، وَذُ نُوبَ جَميـعِ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ

“Ya azizu ya ğafur, iğfirli zunubi, ve zunube cemiel muminine vel muminat, fe innehu la yeğfiruz zunube ille ente”

“Ey kudretli, ey bağışlayan! Benim ve tüm mümin erkek ve kadınların günahlarını bağışla. Hiç şüphesiz senden başka günahları bağışlayan yoktur.”

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT