Kategoriler
Faydalı Bilgiler Soru / Cevap

“Damlaya Damlaya Göl Olur” Atasözünün Açıklaması

“Damlaya Damlaya Göl Olur”

“Damlaya Damlaya Göl Olur” tassarrufu anlatan bir atasözüdür. Aslında çok önemsiz görülen bazı miktarların (çoğunlukla maddi olur ama bazen maneviyatlada ilgili olabilir). Söylenen atasözleri çoğunlukla yaşanan deneyimleri anlattığı için “nasılsa her konuda söylenmiş bir söz vardır” diyerek bir kenara atılmamalı,üzerinde iyice düşünülmelidir. Çünkü aklı başında her insanın atasözlerinden  alacağı bir ders mutlaka vardır diyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Atasözünün Anlamı ve Örnekler

Küçük ve önemsiz gördüğümüz şeyler birikerek büyük şeyleri meydana getirirler. Olumlu veya olumsuz tüm durumlar için olan bir durumdur. Bunun için küçüktür, azdır, önemsizdir deyip hiçbir şey hor görülmemelidir; bunların önemi bilinmeli, çarçur edilmemelidir.

Damlaya Damlaya göl olur Atasözü ile ilgili Cümle Örnekleri:

-Ey Oğul boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur diye….

-Kimse aniden zengin olmaz. Damlaya damlaya göl olur misali birikim yaparak belli bir seviyeye ulaşabilir.

-“Küçük çabalar, büyük problemlerin çözümüne yardımcı olabilirler” anlamında bir Atasözü.-“Ne kadar küçük miktarlar olursa olsun, bu miktarlar gittikçe çoğalabilirler.” anlamında bir Atasözü.

Kompozisyon Örneği

“Tasarruf, maddenin değerini bilme; onu yerinde ve zamanına göre kullanabilme, bir tedbir vasıtası olarak değerlendirebilme demektir. Hayatta maddi bunalımlara düşmemek için tasarrufa ihtiyaç vardır. Herkes gelirinin bir kısmını zorunlu yerlere harcadıktan sonra, geri kalan bölümünü, gelecekte düşebileceği kötü durumlar veya birtakım ideallerinin gerçekleşmesi için biriktirmelidir.

Tasarruf, meyvesini zamanla verir. Bugünden azar azar, karınca kararınca biriktirdiğimiz paralar bir gün bizi şaşırtan, bazı maddi arzularımızı gerçekleştirecek kadar büyük bir yekûn oluşturur. Tasarruf yapan herkes, sonunda böyle mutluluk verici bir sonuca kavuşur. Böylece, insanın isteklerine kavuşabilmesinin bir bakıma elinde olduğu anlaşılır. Tasarruf yapan kimseler tedbirli kimselerdir; önceden hazırlıklı oldukları için güç duruma düşmezler. Bir köşede birikmiş paraları, her zaman onların yardımcısı, desteği ve huzur kaynağıdır.

İnsanoğlu tasarrufa çocuklukta alışmalıdır. Kendi ihtiyaçlarını tasarruflarıyla almaya çalışan çocuklar, en güzel alışkanlıklardan birini elde etmiş olurlar. Tasarruf varlığın garantisidir.”

Sponsorlu Bağlantılar

““Damlaya Damlaya Göl Olur” Atasözünün Açıklaması” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT