Kategoriler
Faydalı Bilgiler

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü Nedir? İş Olanakları ve Çalışma Alanları

Üniversitede okunması planlanan bölümün kazanılması kadar okunacak bölümün iş imkanları, çalışma koşullarıda büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle burada çeşitli tanıtımlarda bulunuyoruz. Bugünkü yazımızdada bu tanıtımlardan birini yapacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Laboratuvar Teknolojisi Bölümünün Amacı

Tarım sektöründe, tarım ürünleri, bu ürünlerin yetiştiriciliği, yetiştiriciliği sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesi, hastalık ve zararlıların bilinmesi ve çözümlerin önerilmesi gibi konularda bilgi sahibi olan elemanlara ihtiyaç olduğu bilinen ve özellikle tarım sektör çalışanlarınca söylenen bir gerçektir. Bu programda öğrencilere Tarımsal laboratuvar tekniklerinin öğretilmesi, analizlerde kullanılacak alet ve cihazların tanıtılması ve laboratuvarda çalışma becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir. Ayrıca; toprak, su, bitki, gıda, yem analizleri ve bitki koruma teknikleri ile ilgili yöntem belirleyebilecek, uygulamalı analiz yapabilecek ve yapılan analizleri değerlendirebilecek ara eleman yetiştirilmesi de amaçlanmaktadır.

Laboratuvar Teknolojisi Puan Türü ve Kontenjanlar

Programın derslerinin fen ve matematik alt yapılı olması nedeniyle sayısal puanla öğrenci almaktadır. Laboratuvar teknolojisi programı kuruluşundan bu tarafa Y.Ö.K tarafından verilen örgün ve II. Öğretim kontenjanlarını tamamen doldurmaktadır. Her yıl 35-40 öğrenci kontenjanı verilmekte ve öğrenciler tarafından seçilerek doldurulmaktadır.

Programa; Anadolu Meslek, Meslek Liseleri, Kimya Meslek Liseleri, Çok Programlı Liselerin Kimya Bölümü öğrencileri sınavsız geçiş tercihiyle gelebilecekleri gibi düz liselerin öğrencileri de ÖSYM nin yaptığı YGS 2 sınavıyla da girilebilir.

Laboratuvar Teknolojisi İş Olanakları

Tarım Bakanlığı Tarım İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Ziraat Odaları, Tarım Kredi  Kooperatifleri ve özel kurulmuş olan Toprak-su-bitki, gübre analizleri yapan laboratuvarlar, yem fabrikaları, her türlü gıda, ilaç, tarımsal girdi üreten  fabrikalar, atık ıslah eden özel veya resmi kurumlara ait laboratuvarlar çalışma alanıdır

Bölümün Faailiyetleri

Program öğrencileri 2. Sınıf eğitim – öğretimiyle birlikte 1 yıl süreyle Alaşehir İlçesinde çalışan Alaşehir Devlet Hastanesi Laboratuvarlarında, Ticaret Borsası Toprak- Su ve Yem Fabrikası Laboratuvarında bizzat çalışarak yılın sonunda Üniversite ve Kurumun ortak imzaladığı sertifikalar alırlar ve mezuniyetten sonra iş arama aşamasında diğer adaylara göre şans elde ederler.

Mezun Olma ve Öğrenci Durumu

Mezun Olma Koşulları:

Laboratuvar Teknolojileri programında okutulan derslerden başarılı olmak ve toplam 40 iş günü olan iş yeri uygulamalı eğitim stajlarını başarı ile tamamlamak

Öğrencinin Ölçülüp Değerlendirilmesi:

1 vize, 1 final sınavları yanında verilmişse ödev, laboratuvar grup çalışması gibi çalışmalar ve sınavlarda başarılı olmak

Programın Eğitim Alt Yapısı ve Olanakları:

Bilgisayar laboratuvarı, toprak, su, bitki, gıda, yem ve kimyasal analizlerini yapmaya yetecek donanım ve alt yapıya sahip programa ait  3 adet laboratuvar.

Laboratuvar Teknolojisi Mezuniyet Sonrası

Program mezunları DGS( Dikey Geçiş Sınavı)ile YÖK ün öngördüğü lisans programlarına girip Lisans tamamlayacakları gibi isterlerse ÖSYM nin yaptığı LYS sınavlarına da girerek, Üniversitelerin Ziraat, Gıda ve Su ürünleri Mühendisliklerini  kazanmaları durumunda Ön Lisans ta aldıkları derslerin ciddi bir kısmını muafiyette kullanarak daha kısa sürede ve daha başarılı olarak bitirebilirler.

Sponsorlu Bağlantılar

“Laboratuvar Teknolojisi Bölümü Nedir? İş Olanakları ve Çalışma Alanları” için 10 yanıt

bölümün ikinci sınıfını okuyorum . bölümün sağlıkla hiç bir alakası yok arkadaslar. tarım üzerine bi bölüm .mezun olduğunuzda elinizde olan tek sey sadece önlisans diplomanız olacaktır. bizi yanlış yönlendirdiler siz aynı hatalara düşmeyin elinizden gelenin en iyisini yapın iyi yerlere gelebilmek için. ataması yok iş imkanı zor . dgs ile geçis yaparım üstüne kaç yıl okuyup alttan 10-13 ders kadar alırım derseniz ( muaf olması için ) sizin bileceğiniz iş. o yüzden bu tür önemli konuları iyi araştırın.

Bende Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden bu sene mezun oldum, laboratuvar teknolojisi bölümünden. Kesinlikle okuldan yanlış yönlendirildik ve bize hastanelerde çalışabilceğimizi söylediler ama acı gerçek ki sağlık bakanlığı onaylamıyor. Kısacası her şey bir yerlerde “dayın” olmasına bağlı..

Sağlık bakanligi onayi diplomalarda yok bu yüzden sağlık laboratuvarlarında calisamiyoruz gıda tarım su vs. Lab. Calisamiyoruz yani sağlık yok fakat manisada ki bolumden emin değilim diplomalar aynı dersler aynı fakat bu sene Manisa degisiklik yapıp hastahanede staj verdi okul doneminde ve bi arkadaşım ordaki bölüm mezunu hastahaneye giremedi ama özel bi lab. Çalışıyo ben çanakkale mezunuyum fakat bana iş yok:)

Arkadaşlar ben çanakkale 18 mart üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümü mezunuyum şuanda kurumsal bi firmada sağlık çalışanıyım ama diplomamamda laboratuvar teknolojisi yazdığı için ilk etapta sorun çıktı sağolsun sağlık bakanlığı izin vermiyor sağlık alanın da çalışmamıza fakat işletme diğer eleman kadrosunda işe devam etmemi sağladı asıl ironi tarım laboratuvarı gibi mezun olup dgs ile sağlık bölümlerine geçişimizin olması tarımla ilgili hiç bir bölüm yok bölümler ;

Biyoloji
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Biyoteknoloji
Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji
Genetik ve Biyomühendislik
Biyomühendislik
Hemşirelik
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri
Kimya

bunlar işte.

Arkadaşlar 2 senelik laboratuvar teknolojisi mezunu sağlık sektöründe herhangi bir laboratuvarda çalışabiliyor mu bilgisi olan söylesin lütfen

Arkadaşlar ben Celal Bayar Üniversitesi laboratuvar teknolojisi okucam (2 yıllık) mezun olduğumda hastane laboratuvarında calisabilit miyim ? Ayrıca maaş ucretleri tahminen ne kadardır ?

tatvan meslek yüksekokulu laboratuvar teknolojisı bölumude mevzunum ve dgs geçişi nıye hemşirelik biyoloji yazıyor

tatvan meslek yüksekokulunda laboratuvar teknolojisi okudum ve dgs geçiş hemşirelik biyoloji yazıyor ama ziraatla ilgili bir şey yazmıyor

HAYIR SAĞLIK DEĞİL SAĞLIK OLAN TIBBİ LABAVATUAR TEKNOLOJİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT