Kategoriler
Faydalı Bilgiler

Mimari Restorasyon Bölümü Nedir? İş Olanakları ve İş İmkanları

Mimari Restorasyon Bölümü

Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri programdan mezun olunca  her tür yapının bakım onarım gibi işleri yaparlar. Genelde tarihi yapıların restore edilmesi  gündemde olduğu için bu meslek gurubu bu yönüyle bilinir. Peki bu bölümü okudunuz,mezun oldunuz nerelerde çalışabilirsiniz bu konuda bazı bilgiler vereceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

mimar, yapı, proje

Mimari Restorasyon Programı mezunları, restorasyon konularında faaliyet gösteren kamu (Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvarı, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü,…) ve özel kuruluşların laboratuvar, şantiye ve bürolarında, vakıfların gerçekleştirdiği restorasyon işlerinde, Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı müze ve saraylarda veya özel müzelerde, arkeolojik kazı ekiplerinde ve şantiyelerde mimarlar yanında teknik eleman olarak istihdam edilmektedir.
Restorasyon programı her türlü tarihi binanın restorasyonu onarımı ve korunması ile ilgili restorotör mimara yardımcı ara meslek elemanı yetiştirir. Restorasyon teknikerleri serbest piyasadaki restorasyon uygulamalarında çalışabilecekleri gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür Bakanlığı Müzeler Milli Saraylar Milli Parklar Karayolları Genel Müdürlüğü Belediyeler vb.. kamu kuruluşlarında görev alabilirler.

Bölümün İş Olanakları ve Özellikleri

Programın Amacı: Restorasyon ve konservasyon programının amacı tabiat ve kültür varlıklarının korunması ve onarımı alanında çalışacak teknik elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Restorasyon ve konservasyon programında kimya fizik ve mineroloji gibi temel bilim dersleri güzel sanatlar klimatoloji müzecilik sergileme ve depolama fotoğrafçılıkrestorasyon-konservasyon uygulamaları teknik resim gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Restorasyon ve konservasyon programında eğitim görmek isteyen kimsenin üst ün bir renk ve şekil algısına parmaklarını ve ellerini ustalıkla kullanabilme gücüne ve estetik gücüne sahip güzel sanatlara ilgili ve açık havada çalışmaktan hoşlanan kimseler olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Restorasyon ve konservasyon programını bitirenlere “Restoratör-konservatör” ünvanı verilir. Restoratör ve konservatörler müzelerde kütüphanelerde ören yerlerinde sit alanlarında zamanla bozulan kültür varlıklarının onarımını yapar müzelerdeki eşyaların bozulmalarını önleyici tedbirler alır.

Çalışma Alanları: Restoratör ve konservatörler kültür ve turizm varlıklarının bağlı olduğu kuruluşlarda görev alabilirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT