Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Geri Dönüşüm Ve Faydaları

Geri Dönüşüm Nedir?

Geri dönüşüm terim olarak, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir  atık malzemelerin çeşitli  geri dönüşüm yöntemleriyle ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’de son birkaç yıldır gelişmekte olan bir oluşum. Böylece çevre kirliliğinin önüne bir engel daha koyup, doğaya katkıda bulunmuş oluyoruz. Aynı zamanda sadece çevre kirliliği açısından değil, hem ferdi hem de milli bir takım değerlerimiz açısından çok faydalı bir eylemdir…


Plastik Atıklar

Geri dönüşüm ile plastik atıkları kazanabiliriz.

Plastik malzeme, monomer yapısı ile karbon, hidrojen, oksijen, azot ve organik ya da inorganik elementlerden oluşmaktadır. Plastik malzeme atıldığında yaklaşık olarak 3000 yıl yeryüzünden yok olmamaktadır.Plastik geri dönüşümü sayesinde hem bu toprakları korumuş oluyoruz hem de 1 ton plastik ile 15000 Kw /sa tasarruf sağlamaktayız.

Alüminyum Atıklar

Geri dönüşüm ile alüminyum atıkları kazanabiliriz.

Atık olarak gözden çıkarılmış alüminyum, bizler için büyük önem arz etmeli. Çünkü alüminyum malzeme geri dönüşümü ile hiçbir şekilde kalitesinde kayıp yaşatmaz. Alüminyum üretiminde geri kazanılmış
alüminyumu kullanmamız demek, sera gazı emisyonunu azaltmamız demektir. Alüminyumun geri dönüşümü ile aynı zamanda suyumuzunda kirlenmesini engellemiş oluruz. Türkiye bizim, sahip çıkmalıyız.

Ambalaj atıkları

Geri dönüşüm ile ambalaj atıkları kazanabiliriz.

Geri dönüşüm için kullanabildiğimiz ambalajlar cam ambalajlar, metal ambalajlar, karton ambalajlar ve plastik ambalajlar olarak sınıflandırılabilir. Bu şekilde elde edilen atıklar dahil oldukları malzeme grubunun içerisinde geri dönüştürülebilirler.

Akü,pil atıkları ve e-atıkları

Geri dönüşüm ile akü,pil atıkları ve e-atıkları kazanabiliriz.

Global çerçevede teknolojimiz her geçen gün artmaktadır. Düşünmeden atık hanesine eklediğimiz her elektronik eşya, bize üretiminde harcadığımız maliyet kadar zarar vermektedir. Bu şekilde, iş gücümüzü verimsiz kullanmaktayız. Teknolojik atıklar olan piller, toprağa karışma durumunda telafi edilemeyecek zararlar yansıtmaktadır. E-atıklara karşı halkımızı bilinçlendirmeliyiz.

Geri dönüşüm yeniden kazanmaktır.


Geri dönüşümün önemini tabii kaynaklarımızın sınırsız olmadığını düşündüğümüz zaman daha iyi anlamaktayız. Geri dönüşümün önemini kavrayamadığımız zaman kaynaklarımızın tükeneceği kesindir. Geri dönüşüm  ile kaynak israfının önlenmesini amaçlamaktayız. Kaynaklarımızı az kullanıyoruz ve böylece geleceğe daha güvenle bakıyor,hayat standartlarımızı yükseltiyoruz.

Geri dönüşüm kalkınmaya başlayan ülkelerde çok daha büyük önem arz etmektedir.Tabi kaynaklara ihtiyacımız şüphesizdir.

Ekonomik açıdan bizlere katkıda bulunacak her şey bizler için çok önemli olması gerekmektedir.

Geri dönüşüm ile ülkemize ithal edilen ve cari açığın artmasına neden olan malzemelerin alımını azaltmaktayız.

Geri  kazanım ile çevrede birikme riski olan katı atıkların toplanmasını sağlamakta ve böylece çevremizi temiz tutmaktayız.

Geri dönüşüm kutularında biriken bu atıklar çeşitli işlemlerden geçirilerek yeni hammadde olarak değerlendirilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Geri Dönüşüm Ve Faydaları” için 3 yanıt

Her yıl milyonlarca ağaç kesiliyor.. Bizler dedelerimiz kadar şanlı olamadık, eğer geri dönüşüm için gerekli özeni gösterirsek en azından torunlarımız bizim kadar şanslı olabilir..

geri dönüşümün dünyamız açısından ekonomik önemi nedir ödevim var ama bulamadım lütfen yardım edin hemen cevabınızı bekliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT