Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Hatay Şehrinin Neleri Meşhur?

Hatay Şehrinin Keşfedilecek Yönleri?

-Antakya Mozaik Müzesi: Sergilenen mozaiklerin büyüklüğü, sayısı ve kalitesi açısından dünyanın en zengin ikinci mozaik müzesi sayılıyor.Mozaikler Grek, Roma ve Bizans dönemine ait. Samandağı, Harbiye ve Antakya’da bulunan hamam, kilise ve evlerin tabanlarını süslemiş mozaiklerin çoğunda mitolojik konular işlenmiş. Bu mozaikler paneller halinde sergileniyor, Antakya Müzesi’nde. Müzede ayrıca heykeller de bulunmaktadır ki, bunların en önemlisi 3 m boyundaki Apollon heykelidir. 8 salonu bulunan müzede kazılardan çıkan diğer arkeolojik buluntular, sikkeler, süs eşyaları da görülebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

-Harbiye Mesire Yeri: Üç tarafı denizlerle çerli olan güzel yurdumuz, denizleri ve bu denizleri adeta kucaklayan sıradağları ve tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmasıyla, sadece ülkemiz insanlarının değil, tüm Dünya uluslarının ilgi odağı haline gelmektedir. Ülkemizin sahip olduğu bu eşsiz kapasite, hiç şüphe yok ki, ülkemizin Dünya turizminde de söz sahibi olması şansını getirmiştir.

-Arsuz Plajları: Arsuz bölgesi, İskenderun’dan 40 kilometre boyunca güneyde sahil şeridi üzerinde ve merkezi Arsuz Çayı ağzında bulunan turistik bir beldedir. Tarihi boyunca ” Rhosus”, “Rhopolis”, ” Port Panel” , “Kabev” ve “Arsous” gibi isimlerle anılmıştır.Arsuz’da ilk yerleşim çok eskilere dayanır. Ancak bilinen tarihi Selevkoslarla başlar. Arsuz, M.Ö. 300 yıllarında Makedonya kralı Büyük İskender’in generallerinden Selevkos I. Nikator’un, M.Ö. 64’te Roma’nın, M.S. 638 yılında Arapların, 969 yılında Bizans’lıların ve 1268’de Memlüklüler’in egemenliği altına girdi.

-İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları: Türkiye’nin güneyinde İskenderun Körfezi’nde bulunan en büyük demir-çelik işletmesidir.

-Soğukoluk Mesire Yeri: Hatay belen ilçesine bağlı olan güzelyayla (soğukoluk) iskenderun’a 15 km. uzaklıktadır. dağ ile denizin birleştiği bir yerde bulunan soğukoluk yaylası, yöreye hakim bir yükseklikte çam ormanları ile kaplı olan bu yöre günümüzde hem yerleşim yeri hem de mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

-Künefe Tatlısı: Hazırlanışı: 400 gr. tel kadayıf doğrıktan sonra didiklenir. İçine yağ eklenerek karıştırılır. Bu kadayıftan 2 orta boy tava kadar künefe çıkar. Her biri için yarısı tavaya alınır. Üzerine dil peyniri konur. Tekrar kalan kadayıf üzerine serpilerek iyice bastırılarak iyice sıkıştırlır. İki taraflı pişirlir. Diğer taraftan şerbet hazırlanır. Künefe pişince sıcakken üzerine şerbet dökülerek sıcak servis yapılır.
-Erzin Kaplıcaları: Erzin’in 3 km doğusunda yer alan içmeleri ve kaplıcaları özellikle yaz aylarında iç turizme hitap ediyor. Özellikle belli oranda rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar Sıcaklığı 24 derece, pH sı 6,7 olan İçme Suları bikarbonatlı, sülfatlı, magnezyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli ve bromürlü bir bileşime sahip olan içme sularını içerek şifa arıyorlar. Tedavi özelliğinden faydalan kaynak suların sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları ve metabolizma bozukluklarına olumlu etki yaptığı belirtiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT