Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Kayseri Şehrinin Neleri Meşhur?

Kayseri Şehrinin Neleri Ünlü?

-Erciyes Dağı Kayak Merkezi: Kayak tesislerinin yüksekliği 1800-3000 m’dir. Pistlerin eğimleri %10 ile %30 arasında değişmektedir. Tesislerde bir adet kabinsiz-oturaklı bir adet de tutacaklıteleferik mevcuttur. Ülkemizin Uludağ ve Kartalkaya’dan sonra üçüncü önemli kayak merkezidir.

Sponsorlu Bağlantılar

-Kayseri Pastırması: Orta çağda yaşayan Romalılardan Avrupa’ya akın eden  Hun Türklerinin pastırmayı bir yiyecek maddesi olarak kullandıklarını öğreniyoruz yine Romalı bir yazar olan Waber Baldamus, Antalyalı Amianus MS 273-275 yıllarında yazmış olduğu eserinde Türklerin  et  ürünleri  ile ilgili yiyecek  alışkanlıklarından  bahsettiği bildirilmektedir.Bugün  bile Macar  müzelerinde sergilemekte  olan  Hunlara ait iki cepli  eyerlerinden öğreniyoruz ki  kurumuş  etler atın baldırına ve vücuduna değmemektedir.

-Bünyan Halısı: 1983 yılında halı sektörüne adım atmıştır.2000 ‘ li yıllarda halı endüstrisinde meydana gelen değişimlere ve piyasa şartlarına karşılık makine parkurunu yenileyip; daha farklı, daha modern ve daha kaliteli halıların üretimine başlamıştır.
BÜNYAN HALI, bu sektörde özgün ve kalıcı ürünler meydana getirmeye devam etmektedir.

-Sultansazlığı Kuş Cenneti: Sultan Sazlığı ilimizin 70 km. güneyinde Develi Ovası ortasında mevsimlere göre değişerek 8-13 hektar alanı kaplayan sulak sahadır. Develi-Yeşilhisar-Yahyalı üçgeni içindedir. Kuzeyinde bölgenin en yüksek volkanik dağı Erciyes bulunur. Dağın eteklerinde büyük tatlı su bataklığı teşekkül eder. Büyük kısmı sazlarla kaplıdır.

-Kapuzbaşı Şelaleleri: Yahyalı ilçesine yaklaşık 80 km Adana Aladağ ilçesine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Hacer ormanları 18 bin hektar alanı kapsamakta ve Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır.

-Gesi Bağları

-Gevher Nesibe Tıp Merkezi: Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi 13. yüzyılda karvan yollarının kesiştiği önemli bir merkez olarak öne çıkan Kayseri, bu yüzyıldan sonra“Mukarr-ı Ulema” (Alimler Şehri) olarak anılmaya başlar. Önemli bir bilim ve sanat merkezi olan Kayseri’de Selçuklu döneminde 15 kadar medresenin olduğu belirtilmektedir. Bu medreseler arasında Tıp Medresesi ve Şifahane olarak yapılan Çifte Medrese (bugünkü adıyla Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi) Anadolu’daki ilk tıp merkezi olarak bilinmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT