Kategoriler
Faydalı Bilgiler Kültür/Sanat

Türkiye’deki Yardım Kuruluşlarının İsimleri

Bazı Yardım Kuruluşları

  • Kızılay
  • Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
  • Yeşilay
  • Türk Hava Kurumu
  • Millî Eğitim Vakfı

Türkiyede Faaliyet Gösteren Büyük Yardım Kuruluşları

Türkiye Deprem Vakfı ; Bu kuruluşun amacı deprem öncesinde ve deprem sonrasında alınacak önlemler konusunda ülke içerisindeki kuruluşlar ile iş birliği yapıp kuruluşların yapacağı etkinlikleri desteklemektir. Depreme karşı koruyucu önlemler alıp eğitim vermektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Akut ( Arama Kurtarma Derneği ): Akut’un ana amacı dağ ve doğa koşullarında meydana gelecek olan kaza ve kaybolma olaylarında vatandaşlara yardım etmektir. Deprem, sel ve doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı : Bu kuruluşun amacı terkedilmiş, ihmal edilen ve başka sebeplerden dolayı sokaklarda yaşamaya çalışan çocuklara sahip çıkmaktır.

İhtiyar Huzur Köşeleri Derneği : Kimsesi olmayan, maddi ve manevi bakıma muhtaç olan yaşlılara yardım edip düzgün yaşamasını sağlayan bir kuruluştur.

Türkiye Sağır Ve Dilsizler Cemiyeti : Bu kuruluşun amacı yurttaki duyma ve konuşma engelli insanları ülkeye yarayacak fayda getirecek bireyler haline getirmektir.

Çocuk Sevenler Derneği : Bu kuruluşun amacı çocuk yuvaları, çocuk yetiştirme yurdu gibi hizmet veren yerlerde korunmakta olan çocukların yardıma muhtaç olanların değişik sosyal yardımda bulunmaktır.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı : Bu kuruluşun amacı ülkemizde iyi eğitilmiş insanlardan daha çok olması için hizmet vermektedir.

Türkiye Kızılay Derneği

Kızılay’ın kuruluş amacı; her koşulda, yerde ve zamanda, hiçbir ayrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ıstırabını dindirmek amacıyla, korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktır.

Türkiye Kızılay Derneği
Ataç-1 Sokak No:32 Yenişehir/Ankara
Tel: +90 312 430 23 00
Fax: +90 312 430 01 75

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği

2002 yılında “Samanyolu Televizyonu” bünyesinde “Kimse Yok Mu” Programı ile, kimsesiz, mutsuz ve yarınından ümitsiz insanlarımıza el uzatmak ve bir ışık olmak gayesiyle yola çıktı. Mart-2004 tarihinde yeniden yapılanarak kurumsal hale gelen dernek, daha geniş kitlelere yardım eli uzatabilmek ve daha etkin hale gelmek amacıyla Türkiye çapında kademeli olarak teşkilatlanma kararı aldı. Ayrıca gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı “Avrupa, Amerika, Kanada, Avusturya’da” şubeler ve ofisler açmayı hedefledi.
İhtiyaç sahiplerinin ve yardım eli uzatılanların durumundan daha iyi haberdar olmak ve sürekli bir destekle ayakta durmalarını sağlamak amacıyla “Kardeş Aile” projesini başlattılar.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkez
Tel: (216) 521 8080
Fax: (216) 520 16 16
Adres: Bulgurlu Mah. Aydınoğlu Sok. No:27 34696 K.Çamlıca-Üsküdar-İstanbul
Mektup Adresi: P.K. 54 Üsküdar/ İstanbul

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı

İHH İnsani Yardım Vakfı nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, savaş, tabi afet vb. sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, aç ya da açıkta kalmış, zulme uğramış tüm insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli tüm girişimleri yapmak üzere kurulmuştur. 1992’de gönüllülerin faaliyetleri ile başlayan Vakıf çalışmaları 1995 yılında kurumsallaşmıştır.
İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarını yürütürken ülkemizde ve çalışma yaptığı bölgelerde yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini önemsemekte ve buna yönelik birçok sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunmaktadır.
İHH İnsani Yardım Vakfı misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre
(1) Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde,
(2) Afet bölgelerinde,
(3) Yoksulluk olan tüm ülke ve bölgelerde faaliyetler yürütür.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 34230 Fatih / İstanbul
Tel: +90 212 6312121
Faks: +90 212 6217051

Çalışan Bayanlar Derneği (ÇABADER)

ÇABADER, kamu ve özel sektörlerde çalışan bayanların serbest meslek erbabının, iş ve emek sahiplerinin haklarını savunmak aralarında toplumsal ve mesleki yardımlaşmayı sağlamak ve bu kapsamda çalışanların kültürel, manevi ve ahlaki seciye bakımından yüksek bir seviyeye çıkarmayı hedefler.
Toplumumuzu Atatürk’ün belirtmiş olduğu uygar milletler seviyesine ulaştırmayı gaye edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak; Derneğimiz Çağdaş, demokrat, laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin her seviyesindeki bayan çalışanlarının haklarını korumak, sosyal, kültürel dayanışmalarını artırmak amacıyla aktivitelerde bulunur. Dernek binası E-5 yolu kenarında, Şirinevler’de bulunmaktadır.

Alternatif Yaşam Derneği

2002 yılında “hayata kadınca alternatifler” sloganıyla yola çıkmış bir sivil toplum kuruluşu olan “alternatif yaşam”; farklı düşünceleri ve meslek gruplarını ortak bir platformda toplayarak, gerçekleştirdiği faaliyetlerle eğitimli kadın, eğitimli aile, başarılı ve mutlu topluma ulaşmayı hedeflemektedir.
Dernek, kadının sosyal ve mesleki hayatta daha aktif ve verimli hale gelmesi adına gerçekleştirdiği eğitim ve kültür faaliyetlerini sınırlı zamanda, sınırsız hizmet anlayışıyla, kalite ve profesyonellik ışığında sunmaktadır. Bu bağlamda seminerler, eğitim programları, , geziler, kültür ve sanat faaliyetleri, özel gün kutlamaları, yemekler – kahvaltılar ve sosyal fayda oluşturacak faaliyetler düzenlemektedir.
Kadının kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine destek olmayı kendisine ilke edinen alternatif yaşam derneği, iletişim ve paylaşım ortamının etkinliğini ve kalitesini arttırmak amacıyla dernek çatısı altında 9 mesleki ve 2 sosyal kulübü hayata geçirmiştir. Katılımcıların sayısını, kişisel kalitesini ve birbirleri ile etkileşimlerini arttırmaya yönelik kulüp aktiviteleri sunan derneğimiz; farklı gelişim alanlarında bilgi edinmek veya uzmanlık seviyesini arttırmak isteyen katılımcıları bir araya getirmektedir.

Alternatif Yaşam Derneği, güzel bir sosyal yardımlaşma örneği olarak , yaşayan ama fark edilemeyen insanların bir nebze yüreğini güldürmek, onların ihtiyaçlarını giderebilmek adına; ihtiyaç sahiplerinin doğrudan ve ücretsiz olarak yararlandığı ‘alternatif giyim mağazasını açmıştır. “heba etme hibe et” sloganıyla I. ve II. el kıyafet toplama kampanyaları geröekleştiren mağazamızda, yardım kulübümüz’ün gönüllü üyeleri dönüşümlü olarak hizmet vermektedir.

Evrensel Gelişim Derneği

Evrensel Gelişim Derneği, toplumda alışılmışın dışında konumlandırmak isteyen farklı meslek gruplarındaki kadınların buluşma noktası. Kadını sosyal ve mesleki hayatta daha evrensel boyutlara; kendisi, ailesi ve içindeki yaşadığı toplum adına değer üreten bir seviyeye çıkarmak amacıyla çalışan Evrensel Gelişim üyelerinin mesleki, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Üyelerinin sosyal sorumluklarını artırarak etkin bireyler olmalarına katkı sağlayan dernek, benzer meslek gruplarını bir araya getirerek sinerji oluşturmalarını da destekleyen faaliyetler üretiyor.
Toplumsal duyarlılığı yüksek, kişisel bütünlük sahibi, paylaşıma açık, gelişim odaklı, aile ve iş hayatı dengesini kurmuş, entelektüel bir toplum oluşturmak için, bilgi, birikim ve uzmanlığın paylaşıldığı ortamlar oluşturan Evrensel Gelişim, sosyal aktivitelerle hayatın renklerini keşfetmek isteyenler ile her geçen gün büyüyor.

Marmara Çalışanlar Federasyonu (MÇF)

MÇF, toplumsal, bölgesel, yerel, kentsel ve bireysel sorunlara, AB ve gelişmiş dünya ülkeleri standartlarında çözüm geliştirmek üzere gönüllü kişiler tarafından kuruldu. Oda, birlik, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlarını, ulusal ve uluslar arası faaliyet gösteren sendika, federasyon, konfederasyon ve diğer STK’ları ile tanıştırmak ve işbirliği ortamı hazırlamaktadır.
Ülkemizi ve toplumumuzu uygar milletler seviyesine ulaştırmak, ekonomik, sosyal, hukuki, kültürel ve demokratik hak ve menfaatleri, adalet ve eşitlik ilkelerine göre korumak ve geliştirmek amacıyla; ulusal-bölgesel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde, “küresel, bölgesel, yerel, ulusal sosyal barış”a katkı sağlamak amacıyla ortak konsessüsler, diyaloglar ve işbirlikleri geliştirmektedir.

Marmara Çalışanlar Federasyonu
Adres: Molla Gürani Cd.No.28 Aksaray-Fındıkzade-İST.
Tel: (212) 52373 71 – 523 73 73 – 523 73 43
Faks: (212) 523 74 23

Sponsorlu Bağlantılar

“Türkiye’deki Yardım Kuruluşlarının İsimleri” için 43 yanıt

Merhaba 39yasinda beyin tümörü ameliyatı sonrası felclik gecirdim esimden bosandim bir kizim var ailemle yaşıyorum onlarin durumuda oyle guzel degil kizimin okul masrafları ve benim fizik tedavi ucretlerime yardımcı olan varsa cok sevinirim şimdiden Allah razı olsun

Öncelikle iyi günler dilerim ben giresundan yazıyorum adım İsmail memiş 3 ay önce düğün yaptım ailemi çok borca soktum eşime aldığım altınları bozdurmak zorunda kaldım eşimle aram çok bozuldu ailem kötü durumda kız kardeşim var 100/95 engelli bir kulağından ve bir gözünden kulak ciğazını bile yalvararak aldı annem bana nolursunuz maddi anlamda yardımcı olun ev adresimden TC numaraya kadar verebilirim araştırabilirsiniz ama gerçekten dilenci veya dolandırıcı yerine koymayın ciddiye almanızı rica ediyorum Allah rızası için bizi yardım edin b ( 1550 63539670 5003) bu hesap numarası bana ayit yardım etmek isteyenler olabilir lütfen yardım edebilirsiniz çok ama çok minnettar kalırım kalın sağlıcakla ?

Merhaba 1966 doğumluyum açık kalp ameliyatım nedeniyle %56 raporlu engelliyim ayrıca 3 gün ene ceza evinde kaldım kosgep in engellilere sağlamış olduğu girişimcilik kursuna katıldım sertifikamı aldım iş kurmak kazanan kazandıran biri olmak istiyorum  %80 oranında yardım edilecektir. Resmi kurumdan onaylı hibem belgelerimi istendiğinde size gönderirim.ben üretmej kazanmak kazandırmak beraber çalışacağım arkadaşlarımla kendi işlerini kendi kazançlarını emeğin karşılığını almanın mutluluğunu paylaşmak istiyorum iş bölgem adana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT