Kategoriler
Egzersizler Soru / Cevap

Karın Kası Nasıl Yapılır?

Sizden gelen soru:

* Karın kası nasıl yapılır? *

Cevap:

Karın kası nasıl yapılır sorunuza cevap olabilecek bilgileri ve yöntemleri aşağıda sıralamaya çalıştık. Aşağıdaki video ve karın kasın kası yöntemleri ile kısa sürede sizde karın kası yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Karın Kası Hareketleri

Sert karın kaslarına sahip olmak için illa spor salonlarını gezmeniz gerekmez. Evde de basit ve sık tekrarlanan hareketlerle istediğiniz baklavalara sahip olmanın yolları

Hızlı sabit egzersizler genellikle zor antrenmanların çok zayıf muadilleridir ama aşağıdaki hareketler evde uygulanabilen ve etkinliğini yitirmeyen hareketlerdir. Eğer bu hareketleri haftada birkaç kez yaparsanız, karın kaslarınız güçlenecektir. Ama dikkatle olun, bu hareketleri kardiyo ve iyi bir beslenme ile yapmazsanız, hiçbir sonuç alamazsınız. Bütün karın kası hareketleri için midenizi içeri çekmeyi unutmayın, bu ana kaslarda önce çalışması gereken çapraz karın kaslarını çalıştıracaktır.

karın kası - Side pillar bridge

Mekik

Sırtınızın üstünde yere yatın. Derin bir nefes alın ve karnınızı içeri çekin, gözleriniz tavanda olsun, üst vücudunuzu 45 derece kadar yerden kaldırın. Boynunuzdan çekmeyin, bunun sonrasında boyun ağrılarına hatta migrene dönüşebilir. Kasılma pozisyonunda 2-3 saniye kalın sonra başlangıç pozisyonuna dönün. 10-15 tekrardan 3 set uygulayın.

Yan Taraflara Eğilin

Dimdik ayakta durun ve midenizi içinize çekin. Ayaklarınız düz, elleriniz iki yanda, soldan sağa eğilin. Kalçanızdan dönmediğinize emin olun, üst vücudunuz karşıya baksın soldan sağa eğmeye çalışın. Dik olmanızı sağlayacak, karın kasını ve alt sırt kaslarını çalıştırır. 10-15 tekrardan 3 set uygulayın

Yanlara Dönme

Ayakta dik durun, midenizi içeri çekin, ayaklarınız sabitken üst vücudunuzu soldan sağa döndürün. Döndüğünüzde iç ve dış taraftaki karın kaslarınız çalışacak. Bu hareketteki kasılma bir öncekine göre  daha farklı yerlerde olacaktır. 10-15 tekrardan 3 set uygulayın.

Çifte Mekik

Ne zaman mekik çekseniz, tüm karın kaslarını çalıştırırsınız ama her zaman karın kaslarının belirli bölümlerini önem vermek gerekir. Çifte mekikle diz kaldırmayı birleştiriyor ve alt karın kaslarına önem veriyor. Sırtüstü yere yatın, ayağınız havada olsun, dizleriniz 90 derecelik bir açı yapsın, baldırınız yere paralel olsun. Derin nefes alın, midenizi içeri çekin, gözleriniz tavana baksın, üst vücudunuzu 45 derece yerden kaldırın. Boynunuzu itmeyin. Kasılma bölgesinde 2-3 saniye durun ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. 10-15 tekrardan 3 set uygulayın.

Bu kolay karın kası egzersizlerini yaparsanız , kaslarınızı çalıştırmış olacaksınız. Beslenme ve kardiyo ile beraber muhteşem kaslarınız olacak. Isınma hareketlerini eklemeyi sakın unutmayın.

Karın Kası Hareketleri Video

Karın Kası Yapmanın Püf Noktaları

Bu günlerde herkes karın kası yapma telaşında…

Bende merak edip, şu karın kası nasıl yapılır bir araştırayım da, karın kası yapmak isteyenlerle paylaşayım dedim.

İşte karın kası yapmanın püf noktaları:

Kalkar kalkmaz su içmek için ilk kural.

Su ılık olursa daha faydalı oluyormuş.

Diyetisyenlere göre; bunu yapmamız yaklaşık 90 dakika sonra metabolizmamızın yüzde 24 daha iyi çalışmasını sağlıyormuş.

Dahası, önceki araştırmalar da yeterli su aldığında vücuttaki kas hücrelerinin daha hızlı geliştiğini gösteriyormuş.

Karın kası yapmak istiyorsak, uzmanlar; günde en az 2,5 litre su içmemizi öneriyorlar.

Araştırmalara göre; kahvaltı etmeyenlerin sarkan göbeklere sahip olma ihtimali, edenlere göre 4,5 kat daha fazlaymış.

Ne kadar çok kahvaltı edersek, mide kası çıkarma ihtimalimiz o kadar fazla olurmuş.

Şunu bilmekte fayda var. Bir kere herkesin mide kası vardır; ama bazılarınınki yağ tabakası altında kaybolur. Bu yüzden, karın kaslarımızı çıkarmak için sonsuz tekrarda mekik çekmemize gerek yok.

Önce o yağ tabakasından kurtulmamız gerekir.

Göbek eritmek için en etkili yöntemin kardiyo antrenmanı olduğunu düşünüyorsanız, haksız değilsiniz.

İnişli çıkışlı tempoda yapılan kardiyo antrenmanı ile metabolizmanızın 39 saat boyunca daha yüksek hızda çalıştığı bir gerçek.

Kardiyo antrenmanı nedir diyorsanız, kısaca değinelim.

Vücuttaki istenmeyen yağları yakmak amaçlı belli bir tempoda, kalp ritmimizin normalin üstünde yüksek seyirlerde olduğu egzersizlere diyoruz. Bunlara örnek verirsek koşu, yüzme, ip atlama, kürek çekme, bisiklet sürme gibi egzersizler. Bunlar en çok bilinen kardiyo egzersizleri arasında yer almaktadır.

Peki, ne kadar kardiyo egzersizi yapmalıyım diyorsanız:

Vücudumuzdaki yağ yakma enzimleri egzersize başladıktan sonraki 10 dakikadan sonra çalışmaya başlar ve 10 dakikaya kadar yapılan hareketler (koşu, ip atlama, bisiklet sürme, kürek çekme vs.) karbonhidrat yakmamızı sağlar. Bu zaman içinde depoladığımız yağları yakmadan spor yapmış oluruz ki bu pek yararlı olmaz. Kardiyo çalışmalarından netice almak için haftalık en az 25-30 dakika düzenli egzersiz yapmalıyız. Hızlı yağ yakımını sağlamak ve yağlardan kurtulmak istiyorsak kendimize haftalık egzersiz programı yaparak, bir gün dinlenip, bir gün kardiyo egzersizi yapıp ertesi gün tekrar dinlenip bir gün arayla kardiyo yapmamızı tavsiye ediyorlar. Tabi ki bu kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.

Siz en iyisi kendinize uygun bir egzersiz tipi belirleyip, zamanını kendiniz ayarlayın. Ve şunu unutmayın: En iyi sonucu elde etmek için, haftada üç gün tüm vücudumuzu çalıştıracağımız ağırlık antrenmanı yapmak en güzeli.

Ancak, egzersiz yaptığımız o günler arasında en az bir gün dinlenmeyi de ihmal etmemek gerekiyormuş.

1 Ayda Karın Kası Yapma Video

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT