Kategoriler
Hastalık ve Tedavi

Alzheimer’dan Korunma Yolları ve Alzheimer Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

Alzheimer’dan Korunma  Stratejileri

Alzheimer hastalığı malesef kesin tedavisi olmayan hastalıklardan birisidir. Alzheimer hastalığının tedavisi bilinmediği için en önemli şey bu hastalığa yakalanma riskini en alt seviyelere düşürmektir. Yani Alzheimer hastalığından korunmak en iyi tedavi yöntemidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Alzheimer hastalığından korunmanın en iyi yolu ise yaşam tarzını ve beslenme şeklini değiştirmektir. Alzheimer hastalığına karşı başarı elde etmenin en önemli parçası beslenmedir. Bununla beraber yaşam tarzını da doğru belirledikten sonra Alzheimer hastalığına yakalanma ihtimali de en düşük seviyelere iniyor.

Dr. Joseph Mercola, Alzheimer hastalığından korunmanın yollarını ve önlemek için yapılması gerekenleri sıraladı.

Alzheimer Önleme Yolları

İşlenmiş gıdalar yerine doğal gıdalar tüketin: İşlenmiş gıdaların büyük çoğunluğu genetik olarak değişime uğramış gıdalardır ve bu gıdaların Alzheimer gelişimi ile bağlantılı olduğu kanıtlanmıştır.

Doğal gıdalar yemek trans yağa maruz kalmanızı sınırlandıracaktır. Genel bir kural olarak, trans yağlardan kaçınmak için, kısmen hidrojenize edilmiş bitkisel yağ içeren veya bunlardan herhangi birisi bulunan gıdalardan kaçınmanız gerekir; bu nedenle, içindekiler listesini kontrol etmeyi unutmayın.

Şeker ve rafine fruktozdan uzak durun: Alzheimer insülin direnci ile karmaşık bir ilişkiye sahiptir. İdeal olan, şeker seviyenizi asgari seviyede tutmaya ve toplam fruktoz seviyenizi günde 25 gramın altında tutmaya veya insülin / leptin direnci veya herhangi bir rahatsızlığınız varsa 15 gram kadar düşük tutmaya özen gösterin.

Omega 6 ile Omega 3 oranı ideal olmalıdır (1:1 ile 1:5 arasında olmalı): Beyninizin optimal işlev için ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağlar, organik olarak yetiştirilmiş çim beslemeli etler, hindistancevizi yağı, zeytinyağı, avokado, fındık, organik yumurta sarısı ve çiğ çim yiyen sütten elde edilen yağlarda bulunur.

Omega-3 yağlarının yüksek miktarda alımı EPA ve DHA da Alzheimer hastalığının neden olduğu hücre hasarını önlemek, böylece progresyonunu yavaşlatmak ve hastalığa yakalanma riskinizi azaltmak için yararlıdır.

Soya, mısır, ayçiçeği ve aspir yağları gibi endüstriyel omega 6 yağlarını azaltmak gerekir.

Gluten ve kazeinden uzak durun: Araştırmalar kan-beyin bariyerinin gluttenden olumsuz etkilendiğini gösteriyor. Gluten aynı zamanda bağırsağınızı daha geçirgen hale getirir, bu da proteinlerin ait olmadığı kan dolaşımına girmesini sağlar.

Bu daha sonra bağışıklık sisteminizi duyarlı hale getirir ve iltihabı ve otoimmüniteyi teşvik eder ve ikisi de Alzheimer gelişiminde rol oynar.

Çiğ sütün belki de en önemli kısmı, yağ süt proteini olan kazeini sindirmek için gereken tüm enerjinin olduğu yerdir. Bu sebeple yağsız süt ürünleri yerine tam yağlı, çiğ süt ürünleri tüketmek önemlidir. Yağ, aynı zamanda kana şeker emiliminin düzenlenmesinden sorumludur.

Organik, doğada beslenen ve işlenmiş et tercih edin: Satın aldığınız etlerin organik ve doğada beslenen hayvan etleri olmasına özen gösterin.

Bağırsak florasını optimize edin: Fermente gıdaları düzenli olarak yiyin veya yüksek potensiyelli ve yüksek kaliteli probiyotik takviyeyi kullanın.

Toplam kalori tüketiminizi azaltın: Karbonhidratları hindistancevizi yağı ve diğer sağlıklı yağ kaynakları ile değiştirdiğinizde ketonlar harekete geçirilir. Aralıklı olarak oruç tutmak, yağ yakma ve aynı zamanda Alzheimer için birincil katkıda bulunan faktör olan inulin / leptin direncini onarmanızı sağlayan güçlü bir araçtır.

Magnezyum düzeyinizi geliştirin: Yapılan araştırmalar, beyinde artmış magnezyum düzeyleri ile Alzheimer semptomlarında bir düşüş olduğunu kuvvetle göstermektedir.

Bol folat alın: Sebzeler en iyi folat alma şeklidir ve hepimiz her gün bol miktarda taze çiğ sebzeler yemeliyiz. Folik asit gibi takviyeleri önlemek, folatın aşağı sentetik versiyonudur.

Düzenli egzersiz: Egzersizin, amiloid prekürsör proteininin metabolize edilme biçiminde bir değişikliği tetikleyebileceği ve böylece Alzheimer’in başlangıcını ve ilerlemesini yavaşlattığı öne sürüldü. Egzersiz aynı zamanda PGC-1alpha protein seviyelerini arttırır.

Araştırmalar, Alzheimer hastalarının beyinlerinde daha az PGC-1alfa’ya sahip olduğunu ve daha fazla protein içeren hücrelerin, Alzheimer’le ilişkili toksik amiloid proteininden daha az ürettiğini göstermiştir.

D vitamini seviyenizi optimize edin: Alzheimer hastalığına bağlı inflamasyonla mücadele etmek için bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması için yeterli D vitamini şarttır.

Vücudunuzdaki civa oranını azaltın: Ağırlığa göre yüzde 50 cıva olan diş amalgam dolguları, ağır metal toksisitesinin başlıca kaynaklarından biridir, ancak onları çıkarmadan önce diş hekimine danışın.

Vücudunuzdaki alüminyumu temizleyin ve kaçının: Antiperspiran, yapışmaz tencere, aşı yardımcı maddeleri vb. aliminyum içerir. Alüminyumundan kaçının ve aliminyumu vicuttan atmak için aliminyum detoksu yapın.

Grip aşılarından kaçının: Bu aşıların çoğu hem cıva hem de alüminyum içerir.

Antikolinerjik ve statin ilaçlarından kaçının: Bir sinir sistemi sinir iletici olan asetilkolini bloke eden ilaçların bunama riskini artırdığı gösterilmiştir. Bu ilaçlar, ağrı kesiciler, antihistaminikler, uyku yardımcıları, bazı antidepresanlar, idrar kaçırma kontrol ilaçları ve bazı narkotik ağrı kesiciler içerir.

Statin ilaçları, kolestrol sentezini bastırır, beyninizi koenzim Q10 ve sinir iletici öncüllerinden mahrum eder. Düşük yoğunluklu lipoprotein olarak bilinen vazgeçilmez taşıyıcı biyomolekülün üretimini inhibe ederek beyninize esansiyel yağ asitleri ve yağda çözünür antioksidanların yeterli şekilde verilmesini önleyebilir.

Zihin egzersizi yapma: Zihinsel teşvik, özellikle yeni bir şey öğrenmek, örneğin bir enstrüman çalmayı öğrenmek veya yeni bir dil öğrenmek, Alzheimer riskinde azalma ile ilişkilidir.

Dr. Joseph Mercola

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT