Kategoriler
Hastalık ve Tedavi

Doğal Sinüzit Tedavileri

Doğal tedavi önerileri

Sinüzitten kurtulmak için yapmanız gerekenleri, dikkat etmeniz gerekenleri ve uygulamanız gereken doğal tedavileri iyi bilmeniz gerekir. Sinüziti olanların yemesi gerekenler ve yememesi gerekenleri bir önceki yazımızda detaylı bir şekilde açıkladık. Evde doğal sinüzit tedavisini 10 aşamada inceleyeceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar
  1. Yenilmesi ve içilmesi gerekenler
  2. Uzak durulması gereken yiyecekler
  3. Kekik yağı
  4. Greyfurt çekirdeği ekstraktı
  5. C vitamini
  6. Sarımsak
  7. Ekinezya
  8. Neti pot (Nazal burun temizliği)
  9. Nemli ortam
  10. Bitkisel esans yağlar

Şimdi bu tedavileri yakından inceleyelim;

Dikkat!

Hamileler, emziren anneler, devam eden herhangi bir hastalığı olanlar veya şu anda başka ilaçları kullananlar, bu doğal takviyeleri almadan önce doktoruna danışmalılar.

Kekik yağı

Kekik yağı, güçlü anti-bakteriyel ve anti-fungal özelliklere sahip karvakrol ve timol isimli iki güçlü bileşiği içerir. Günde dört kez 500 miligram kekik yağı öneriliyor. Sinüs enfeksiyonları için, geniş bir kapta kaynatılmış suya birkaç damla kekik yağı ekleyin. Kendinizi yakmamaya özen gösterin, buharları tutmak için bir havlu ile başınızı örtün, gözlerinizi kapatın ve yüzünüzü kabın üzerine koyun ve hoş kokulu buharı birkaç dakika boyunca teneffüs edin . Bu kekik yağlı buhar kanallasrın temizlenmesine yardımcı olur ve günde birkaç kez tekrarlanabilir.

Greyfurt çekirdeği özü

Greyfurt çekirdeği ekstresi güçlü antiviral özelliklere sahiptir. Bu nedenle birçok burun ve boğaz spreylerinde kullanılır. Greyfurt tohumunun ana biyolojik bileşikleri limonoidler ve naringenin olarak bilinen polifenollerdir. Bunlar enfeksiyonları yok etme kabiliyetine sahiptirler. Günde dört kez greyfurt çekirdeği özü olan burun spreyi kullanılması önerilir.

C vitamini

C vitamini, bağışıklık sisteminin düzgün çalışabilmesi için vücudunuzu enfeksiyona yakalanmasını önleyen ve vücudunuza enfeksiyonlarla mücadele etmeye yardımcı olan sistemdir. Bir antioksidan olarak, C vitamini de hücrelerimizi serbest radikal hasarına karşı korur. Serbest radikaller, hava kirliliği ve sigara dumanı gibi sinüs enfeksiyonlarının oluşumuna sıklıkla katkıda bulunan şeylerde bulunur. Günde 1000 miligram C vitamini önerilir.

Sarımsak

Sarımsak doğadaki en iyi antibiyotiklerinden biridir. Soğuk algınlığı genellikle sinüs enfeksiyonuna yol açtığından, sarımsak doğal olarak sinüs enfeksiyonunu tedavi etmekle kalmaz, dahada önemlisi enfeksiyonu önler. Yapılan bir çalışmada, soğuk mevsimde (Kasım ve Şubat ayları arasında) insanlar 12 hafta boyunca sarımsak takviyeleri veya plasebo aldı. Sarımsak takviyesi alan kişilerin soğuk algınlığı daha az oldu ve plasebo alanlardan daha hızlı iyileşti. Sarımsak almayan (plasebo grubu) 12 haftalık tedavi süresince birden fazla soğuk algınlığı söz konusu oldu.

Yetişkinler için sağlığın desteklenmesi için, Dünya Sağlık Örgütü tarafından günlük iki ila beş gram taze sarımsak, 0.4 ila 1.2 gram kurutulmuş sarımsak tozu,  iki ila beş miligram sarımsak yağı, 300 ila 1000 miligram sarımsak özütü veya iki ila beş miligrama eşit olan diğer formülasyonları öneriliyor.

Ekinezya

Ekinezya, vücudunuzun virüsleri ve bakterileri savuşturmasına yardımcı olan bir bitkidir. Profesyonel bitki uzmanları sıklıkla sinüs enfeksiyonlarının doğal tedavisinde bu otu tavsiye eder. Bilimsel araştırmalar ekinezyanın antiviral etkili maddeleri içerdiğini ve bağışıklık sistemini artırdığını, bunun yanı sıra ağrı ve iltihap etkilerini veya sinüs enfeksiyonunu mükemmel bir şekilde azalttığını göstermiştir. Hastalığın ilk belirtisinde ekinezya takviyesi almak en iyisidir. Günde iki ila üç kez 1,000 miligram öneriliyor.

Neti Pot

Bir tuz solüsyonu ile neti kabı kullanarak burunu yıkama sinüs sorunlarını büyük oranda azaltabilir ve burun geçiş yollarını temizleyebilir. Bu işleme “burun yıkama” yada “nazal burun temizliği” de denir. Kanadalı Tıp Birliği Dergisinde yayınlanan araştırmalar, neti pot kullanımının bazı kronik sinüzit semptomlarını ortadan kaldırabileceğini ve altı aylık bir süre boyunca olumlu sonuçlan sağlayabileceğini gösterdi.  Southampton Üniversitesi’nden tıp profesörü Dr. Paul Little’e göre “Sinüs semptomlarının iyileştirilmesine ilaveten baş ağrısını azaltır, daha az ilaç kullanmaya neden oldu ve gelecekteki sinüzit atakları için daha az doktorla gidildi” dedi.

Meraklısına: Neti Pot nedir diye merak edenler için, çaydanlığa benzer bir alettir. İçine tuzlu suyu dolduruyor ve burnun bir deliğinden suyu boşaltıp diğer deliğinden akmasını sağlıyorsunuz.

Nemlendirme

İster bir nemlendirici ile, ister tuzlu burun spreyi ile isterseniz de buhar dolu bir banyoda oturarak, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Sinüs enfeksiyonu geçirenlerin odalarında bir nemlendirici bulundurmaları önemle tavsiye edilir. Ayrıca, günde birkaç kez kullanabileceğiniz doğal bir tuzlu burun spreyi satın alabilirsiniz .

Uçucu yağlar

Doğal olarak sinüsleri temizlemek için okaliptus yağı ve nane yağı kullanmak son derece etkili olabilir. Bu uçucu yağlar, doğal olarak sinüsleri açabilir, mukusları temizleyebilir ve enfeksiyonları ortadan kaldırabilir. Okaliptus yağı ve nane yağının bir damlasını ağzın çatısına sürtün (sadece gıda sınıfı uçucu yağlar ile yapın). Sonra su için. Diğer bir yöntem de, uçucu yağları havaya dağıtmaktır, böylece nefes alarak içinize çekmiş olursunuz.

Dr. Ümit Aktaş’ın sinüzit kürü

Bu kür sinizütü olanların derdine çare olacak.

Malzemeler

  •  Rendelenmiş 1 siyah turp
  •  Rendelenmiş 1 limonun kabukları
  •  Yarım limonun suyu
  •  2 tatlı kaşığı toz zencefil
  •  3 tatlı kaşığı karakovan balı

Hazırlanışı

Bütün malzemeler bir kap içerisinde karıştırılıp macun haline getirilir. Günde 3 kere yani sabah, öğlen ve akşam 1 tatlı kaşığı yenir. Yedikten sonra 45 dakika boyunca bir şeyler yiyip içmeyin. Bu kürü 75 gün boyunca ara vermeden uygulayın. Çocuklara ise sabah ve akşam olmak üzere günce 2 defa bir çay kaşığı yedirmek yeterlidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT