Kategoriler
Hastalık ve Tedavi Soru / Cevap

Gülerken ağlama, ağlarken gülme nasıl bir hastalık ve neden kaynaklanır?

Sizden gelen soru:

Gülerken ağlama, ağlarken gülme nasıl bir hastalık ve neden kaynaklanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap:

Gülerken Ağlama ve Ağlarken Gülme

Gülerken ağlama yada ağlarken gülme durumu Manik Depresif Psikoz hastalığı ile tanımlanır. Manik Depresif Psikoz hastalığı duygu bozukluğu ve iki uçlu mizaç bozukluğu olarak tanımlanabilir.

Manik Depresif Psikoz hastalığında mani atakları yani neşe ve depresyon atakları yani umutsuzluk, çöküntü şeklinde görülür. Bazı hastalarda ise mani ve depresyon bir arada görülür. Yani neşe ve üzüntü bir arada görülür.

Manik Depresif Psikoz - gülerken ağlama, ağlarken gülme

 

Manik Depresif Psikoz Hastalığı

Toplumda görülme sıklığı %1-2’dir. Kadınlar ve erkeklerde eşit oranlarda görülür. Hastalar ilk atağı genelde yirmi yaşlarında geçirirler ancak daha önce veya daha sonra da olabilir. Beş altı yaşlarında veya elli yaşından sonra ilk atağını geçiren hastalara da rastlanabilmektedir. Bazen ilk atak depresyondur, bu durumda tanı koymak zordur ve genelde gecikir. Hastalığın ortaya çıkışı sıklıkla kişinin meslek ve eş seçimi dönemine rastlar ve kısa sürede tanı konulup önlem alınmazsa kişinin hayatında önemli sekeller bırakır. Hastalık taşkınlık yani mani döneminde ise aşırı para harcama cinsel ilgi ve aktivitede artma ile kişiye ve aileye ciddi maddi ve manevi zararlar verir. Çökkünlük dönemleri ise diğer depresyonlara göre daha ağırdır ve intihar riski daha yüksektir.

Hastalığın belirtileri, süresi ve şiddeti kişiden kişiye değişir. Bazı hastalarda mani bazılarında ise depresyon daha baskındır. Bazen de mani ve depresyon eşit oranda görülür. Ataklar birkaç günden birkaç aya kadar değişir. Özellikle tedavi edilmediğinde uzun sürer. Hastalar yaşamları boyunca ortalama 10 atak geçirirler ancak bundan az veya fazla sayıda atak olabilir. Atak sayısı arttıkça ataklar arasındaki süre kısalır. Bir yıl içinde dört veya daha fazla sayıda atak olduğunda hızlı döngülü mani olarak adlandırılır.

Hastalık hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT