Kategoriler
Hastalık ve Tedavi Soru / Cevap

Jinekomasti Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır? Ameliyatı Devlet Karşılıyor Mu?

Sizden gelen soru:

Jinekomasti ameliyatı kaç paradır? Ameliyatı devlet ödüyor mu?

Cevap:

Jinekomasti – Erkekte Meme Küçültme

Jinekomasti ameliyatı bulunduğunuz şehre göre farklılık gösterebiliyor. Hastaneden hastaneye de farklılık gösteren bu ameliyat özel hastanelerde 2000-4000 TL arasında yapılıyor.  

Sponsorlu Bağlantılar

Jinekomasti ameliyatını devlet hastaneleri de yapıyor. Devlet hastanelerinden randevu alırsanız biraz geç de olsa bu ameliyatı yapabiliyorsunuz ancak biraz uğraştırıyorlar sizi. Fakat hiçbir ücret ödemiyorsunuz. Ancak devlet hastanelerinde şöyle bir kriter olabilir. Estetik amaçlı yaparsanız ücret ödeyebilirsiniz. Fakat sağlık sorunu amacı ile yaparsınız (tahliller falan yapılacaktır) ücretsiz oluyor.

Şimdi sizinle bu ameliyat hakkında detaylı bir yazıyı paylaşıyoruz;

Jinekomasti

Jinekomasti Ameliyat Süreci

Bu yazı göğüslerinde büyüme yani jinekomasti şikâyeti olan ve bu durumu ameliyatla düzelttirmek isteyen erkek hastalarımıza ameliyat öncesi ve sonrası dönemler için bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken konuları ortaya koymak amacıyla Op. Dr. Cemil Tugay tarafınca hazırlanmıştır.

 JİNEKOMASTİ – ERKEKTE GÖĞÜS BÜYÜKLÜĞÜ DÜZELTME OPERASYONU

Jinekomasti erkeklerde göğüs büyümesinin tıp dilindeki adıdır. Bu yazı göğüslerinde büyüme yani jinekomasti şikâyeti olan ve bu durumu ameliyatla düzelttirmek isteyen erkek hastalarımıza ameliyat öncesi ve sonrası dönemler için bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken konuları ortaya koymak amacıyla Op. Dr. Cemil Tugay tarafınca hazırlanmıştır. Eğer bir Jinekomasti ameliyatı adayı iseniz, lütfen bu yazıyı dikkatle okuyun ve eğer başka bir sorunuz olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.

    Ameliyat Öncesi Hazırlık 

  • Ameliyat kararı verilmeden önce doktorumuz tarafından tam bir muayeneden geçirilecek ve kontrol amaçlı kan tahlilleriniz yapılacaktır. Daha önce geçirdiğiniz veya halen mevcut olan hastalıklarınız, eğer varsa devamlı kullandığınız ilaçlar hakkında doktorumuza tam ve eksiksiz bilgi vermeyi ihmal etmeyin. Bazen önemsiz gibi görünebilen bir sorun, bir ameliyatla çok ciddi sorunlara neden olabilir.

  • Jinekomasti çoğunlukla gelişimsel olarak yaşanan bir sorundur ve altta yatan başka bir hastalık veya neden bulunamamaktadır. Jinekomastiye neden olabilecek durumların araştırılması için bazı filmlerin çekilmesi ve bazı hormon araştırmaları yapılması gerekebilir. Bu tür araştırmaların yapılıp yapılmayacağı konusunda size bilgi verilecektir.

  • Ameliyatınızdan önceki son 1 hafta içinde soğuk algınlığı, nezle, grip veya idrar yolları enfeksiyonu gibi bir enfeksiyon geçirmekte iseniz mutlaka doktorunuza bilgi verin.

  • Eğer herhangi bir nedenle aspirin kullanıyorsanız, ameliyattan en az 10 gün önce aspirin almayı durdurun. Aspirin kanamayı artıran bir ilaçtır. Ameliyat sırasında cerrahın işini çok güçleştirir ve sonrasında sizin için hoş olmayan sonuçlara neden olabilir. Kullandığınız başkaca bir ilaç varsa içeriğinde aspirin olup olmadığını kontrol edin. Aldığınız herhangi bir ilacın kanın pıhtılaşma mekanizmasını bozucu bir etkisi olabilir. Böyle bir etkisinin olup olmadığını prospektüsünden okuyabilir veya doktorunuza sorabilirsiniz

  • İhtiyaç duyulan günlük miktarlardan daha yüksek dozda E vitamini içeren vitamin takviyeleri alıyorsanız ameliyattan en az 1 hafta önce almayı kesin. Günlük ihtiyaç dozlarında vitamin almanızda ise bir sakınca yoktur.

  • Bazı besinler ameliyat öncesinde fazla alındıkları takdirde ameliyat sırasında ve sonrasında aspirin gibi kanamayı artırıcı özellik gösterebilirler. Bunların en çok bilinenleri kiraz, badem, sarımsak ve domatestir. Bu gıda maddelerini ameliyat öncesinde aşırı miktarda yemekten kaçının.

  • Ameliyat öncesi ameliyat bölgesi cildinize nazik davranın, öncesindeki birkaç gün güneş altında uzun süre kalmayın. Güneş yanığı cildiniz üzerinde bir hassasiyet oluşmasına neden olabilir.

  • Ameliyat olacak kişilerin spor yapıyor olması yara iyileşmeleri üzerinde çok olumlu sonuçlar doğurur. Spor genel olarak damarları açar, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar, kan basıncı, kalp ritmi ve kan şekerini düzenler. Eğer düzenli spor yapma alışkanlığınız yoksa ameliyattan önceki haftalarda spor yapmanız bile olumlu sonuçlar doğuracaktır. Ameliyattan önceki son 2-3 hafta vücudunuzu çok yormadan günde yarım saat – bir saat arası yapılan bir yürüyüş çok yararlı olacaktır.

  • Sigara içmek genel olarak yara iyileşmesini bozucu etkiye sahiptir. Uzun süre sigara içmiş insanlarda damarların duvarlarında sertlik ve daralmalar oluşur. O nedenle sigara içenlerde her zaman daha yüksek oranlarda sorun yaşanır. Sigarayı ameliyattan önce bırakmanız tavsiye edilir. Ancak ameliyattan sonra en az 3 hafta süreyle sigara içmeniz kesinlikle yasaktır.

  • Ameliyattan önceki son 48 saat içinde fazla miktarda alkol almamalısınız. Alkol genel olarak vücutta ödeme neden olur. Bu da ameliyat sürecinizi ve ameliyat sonrası iyileşmenizi kötü yönde etkileyebilir. Az miktarda alkol almanızda bir sorun yoktur.

  • Operasyon sonrası  organizasyonunu önceden yapınız ve size yardımcı olacak kişilerle konuşunuz. Ameliyat sonrası sizi evinize götürecek ve ilk gece yanınızda kalacak birilerine ihtiyacınız olacaktır.  Eğer size yardımcı olacak uygun bir kimse bulamazsanız, size yardımcı olabilmemiz için bizi haberdar ediniz.

  • Ameliyatınızdan önceki son gece uyumakta zorlanabilirsiniz. Uykunuzu iyi uyumanız sonraki günü daha iyi geçirmenize yardımcı olacaktır. Uyumak için sakinleştirici ilaçlardan veya bazı bitkisel çaylardan ( Melisa çayı) yararlanabilirsiniz.

  • Vücut direncini artırmak için bazı ilaçları veya bitkileri almaya niyet etmiş olmanız mümkündür. Ancak bu tür bir desteği almadan önce mutlaka doktorunuza danışın. İstenen olumlu etkisi yanında beklenmeyen yan etkileri olabilir. Mesela Ginseng, gingko ve balık yağları kanamayı artırıcı etkiye sahiptir. Yine ekinezya ve St. John’s Wort ilaç etkileşimlerine neden olabilir. Çekinmeden kullanabileceğiniz, önereceğim tek ilaç “Arnica” olacaktır. Ülkemizde henüz satışı olmayan bu ilaç Avrupa ülkelerinden temin edilebilir. Homeopathic bir etkiye sahiptir ve ameliyat sonrası morluk ve şişliklerin az olmasını sağlar ve yara iyileşmesi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

    Ameliyat Günü

  • Ameliyat saatinden önceki son 5 saat içinde hiçbir şey yiyip içmeyin.

    • Her gün almakta olduğunuz ilaçları sabah az bir suyla içebilirsiniz. Diyabet, tansiyon, guatr gibi kronik hastalıklar için almakta olduğunuz ilaçları doktorunuzun bilgisi ve onayı çerçevesinde ameliyat günü alabilirsiniz.

    • Ameliyat için hastaneye gitmeden önce evde mutlaka duş alın. Duş alırken ameliyat bölgenizi özenle temizlemeye dikkat edin. Ayrıca ameliyattan sonra en az 3 gün banyo yapamayacağınızı hatırlatırız.

    • Göğüs bölgenizdeki kıllar ameliyat öncesi tıraş edilecektir. Bu işlemi evde yapabilirsiniz, ya da hastanede yapılmasını talep edebilirsiniz.

    • Eğer varsa yüzük, kolye, piercing gibi tüm takılarınızı çıkarın ve evde bırakın. Çıkarmakta zorlandığınız piercing tarzı takılarınız için hastane görevlilerinden yardım isteyebilirsiniz.

  • Ameliyat sonrası hastaneden ayrılırken de rahatlıkla giyebileceğiniz rahat bir kıyafetle ( tercihan rahat spor giysiler) hastaneye gelmenizi öneririz.

   Ameliyattan Sonra İlk 24 Saat

  • Ameliyattan sonraki ilk 24 saati hastanede geçireceksiniz. Bu süre içinde takip ve tedaviniz yakın ilgi içinde gerçekleşecektir. Bu konuda hastane çalışanları  ve doktorunuz ile tam uyum içinde olmalısınız.

  • Ameliyatınız bittiği zaman odanıza alınmadan önce 1 saat kadar ameliyathane gözlem odasında kalacaksınız.

  • Ameliyat bitiminde siz uyanmadan size korse sutyen giydirilmiş ve sargı yapılmış olacak. Uyandığınız zaman göğsünüz üzerinde bir gerginlik ve baskı hissetmeniz doğaldır.

  • Ameliyattan sonra yatarken size başınız ve gövde üst kısmınızın yüksekte tutulduğu, dizlerinizin bükülü olduğu bir pozisyon verilecek. Bu pozisyonda yatmanız ameliyat sonrası ameliyat yerinizin fazla ödem yapmasına engel olacaktır.

  • Ameliyattan sonraki ilk 4-6 saat zorunlu ihtiyaçlarınız dışında yatağınızdan kaldırılmayacaksınız.

  • Ameliyattan sonraki ilk 4-6 saat içinde size yemek verilmeyecektir. Anestezi etkisiyle bulantı olma ihtimali vardır. Bunu önlemek için size ilaç verilmektedir. Ancak yine de önlem olarak yemeğe başlamadan önce biraz beklenmesi uygun görülmektedir.

  • Ameliyatta göğüs kaslarınızın çevresinde işlem yapıldığı için kolunuzu kullanmaya kalktığınız her zaman göğsünüzde ağrı duyabilirsiniz. Bu ağrı birkaç gün içinde tamamen kaybolacaktır. Bu süre içinde size etkili ağrı kesiciler verilecektir. Ancak ağrı hissettiğiniz durumlarda kolunuzu zorlamaktan kaçınmaya çalışın.

  • Hastanede kaldığınız süre içinde yemek menünüz hastanede ayarlanacaktır. Normal beslenmeye geçtiğiniz ilk 4-6 saatten sonra özel bir diyete ihtiyacınız yoktur. Ancak kan dolaşımınızı canlı tutmak için bol sıvı almanız önerilmektedir.

  • İlk gece sabit pozisyonda yatma, hemşire tarafınca sık sık kontrol edilme, ağrılar v.b nedenlerle iyi bir uyku uyuyamayabilirsiniz. Fırsat buldukça uyumanız, yemeye başladıktan sonra bol sıvı almanız, sizi rahatlatacak sıcak bitki çayları içmek daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Odanızda kimsenin istirahatınızı bozacak şekilde davranmasına izin vermeyin.

  • Hastaneden çıkmadan önce pansumanınız kontrol edilip değiştirilecek, varsa drenleriniz çıkarılacak. Bu işlemler size hiçbir ağrı veya sıkıntı vermeyecektir.

  • Hastaneden çıkmadan önce ayağa kaldırılıp mutlaka yürütüleceksiniz. Yemeniz tamamen normale dönmüş olacak, tuvalet yapma ile ilgili bir sıkıntınız olmayacaktır.

  • Artık hastaneden çıkmaya hazırsınız

      Ameliyattan sonra – Evde 

  • Artık evdesiniz. Evdeki bakımınız artık tamamen sizin ve yakınlarınızın kontrolü  altında olacak. Evde yapacaklarınız ile ilgili doktorunuz tarafınca sözlü olarak bilgilendirilmiş olacaksınız. Ancak ayrıntıları hatırlamak için bu bilgilendirme formunu tekrar gözden geçirmeniz yararlı olacaktır.

  • Size reçete edilmiş  ilaçları nasıl kullanacağınız reçeteniz üzerinde yazılı. Eczaneden alırken eczacının size tekrar tarif etmesini istemeyi unutmayın.

  • Evde ilk 3 gün boyunca istirahat etmeniz gerekiyor. Bu istirahat süresi boyunca genellikle yatarak dinleniyor olacaksınız ancak günlük ihtiyaçlarınızı (yemek, tuvalet, gazete okumak v.b.) karşılamak ve zaman zaman bacaklarınıza hareket kazandırmak için kalkıp yürümeniz iyi olacaktır.

  • Yataktan kalkarken önce oturur duruma gelip birkaç dakika beklemeniz sonra yavaşça ayağa kalkmanız başınızın dönmesini yani tansiyon düşmelerini önleyecektir.

  • Yatağınıza hastanedekine benzer bir pozisyon vermeniz gerekecek. Yatağınız yaylı yatak ise yaylı yatağı kaldırıp altına koyacağınız yastıklar baş kısmın yükselmesini sağlayabilir. Eğer kanepe gibi bir yerde yatıyorsanız yastıklarla başınızı ve gövde üst kısmınızı yüksekte tutun.

  • İlk 3 gün düz yatmanız tavsiye edilir. Sonraki günlerde yan yatabilmeniz konusunu doktorunuzla konuşun. Yüzükoyun göğüslerinizin üzerine yatmanız ise 1 hafta süreyle yasaktır.

  • Doktorunuz izin verene kadar sargınızı veya korsenizi çıkarmayın ve banyo yapmayın.

  • İlk 1 hafta boyunca kesinlikle ağır bir iş yapmayınız ve ağır bir cisim kaldırmayın, yorucu sporlar yapmayın.

  • Evde özel bir diyet yapmanız gerekmiyor. Ancak genel olarak protein ve vitaminlerden zengin beslenme ve bol sıvı alma daha iyi hissetmenizi ve daha hızlı iyileşmenizi sağlayacaktır. Genel olarak et, süt ve yumurta zengin protein kaynağı, taze meyve ve sebzeler vitamin kaynağı olarak bilinir.

  • İlk banyonuzu ameliyattan 3-5 gün kadar sonra yapabileceksiniz. Banyonuzu yapmadan önce yaralarınız kontrol edilecek ve iyileşmenin normal seyrinde gidip gitmediğine bakılacak. İyileşme hızınıza göre ve yara yerlerinize koruyucu pansumanlar yerleştirilerek banyo yapmanıza izin verilecektir.

  • İyileşene kadar vücudunuzla küvet içindeki suya girerek değil, duş alarak yapmalısınız. Banyo yaparken çok sıcak su kullanmamalısınız. Ameliyat bölgesini yoğun olarak şampuanlamamanız, ve yara bölgelerine mümkün olduğunca az dokunmanız gerekecektir.

  • Ameliyat sonrası 3 hafta boyunca kesinlikle sigara içmemeli ve sigara içilen ortamlarda bulunmamalısınız.

  • İlk 3 gün geçtikten sonra az miktarda alkol almaya başlayabilirsiniz ancak almamanız daha uygun olacaktır.

  •  İlk 3 günü evde geçirdikten sonra her şey normal seyrinde ise dışarıya çıkmaya başlayabilirsiniz. Ancak uzun süre yürümekten veya ayakta kalmaktan, ağır cisimler kaldırmaktan ve hafif yürüyüş dışındaki her türlü spordan kaçınmalısınız.

  • Pansumanlarınız için çağrılacaksınız. Dikişleriniz eriyen türde dikişler olup dikiş alınması gerekmemektedir.  Yaralarınız tamamen iyileşene kadar yara yerlerinizi her türlü tahrişten, baskıdan korumanız yara iyileşmenizin sorunsuz olmasını sağlayacaktır. Lütfen yara yerlerinizi ve pansumanlarınızı korumada özenli davranın.

  • Ameliyat sonrasında göğüslerinizde ödem oluşacaktır. Ödem %70-80 ilk 3 hafta içinde geçmektedir. Ancak ameliyatın nihai sonucunu yani en son halinizi görebilmek için birkaç ay beklemeniz gerekecektir.

  • Göğüs başında ve çevresinde uyuşukluk olması tamamen normal bir durumdur. Bu uyuşukluk 6 ay – 1 yıl arası bir sürede büyük oranda düzelecektir. Uyuşukluk düzelirken ilk hissedeceğiniz hisler yanma, karıncalanma, kaşınma şeklinde olabilir.

  • Ameliyattan 5 gün sonra araba kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Zorunlu bir neden olmadıkça uzun süre korse takmanız gerekmeyecek. Her şey yolunda gittiği takdirde ameliyattan 3 gün sonra elastik bandajlarınızın sarılmasına son verilecektir.

  • Ameliyattan 2 hafta sonra yürüyüş yaparak spora başlayabilirsiniz. Vücudunuz alıştıkça sporun dozunu artırabilirsiniz. Ancak ağrı hissettiren spor hareketlerinden ağrı duymayacak kadar iyileşene kadar uzak durmalısınız.

  • Ödem mevcut olduğu süre boyunca aşırı tuz alımından kaçınmanız ve baş kısmınızı yüksekte tutarak yatmanız yararlı olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

“Jinekomasti Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır? Ameliyatı Devlet Karşılıyor Mu?” için 3 yanıt

Meme küçültmek için hastanelerin Estetik ve Plastik Cerrahi Bölümüne başvurulur. Bunun için internetten yada telefonla randevu alabilirsiniz.

Benim göğüslerim normalden daha büyük. Fakat bunun için hastaneye nasıl gidicem? hangi bölüme gitmeliyim? Biraz çekiniyorum

Hocam bu ameliyatin ilerdeki zamanlarda herhangi bi sıkıntı yaratirmi bize tekrardan cikarmi bi hastalık falan yaratirmi tasfiye ediyormusunuz bu ameliyatı ne kadar sağlıklı bu ameliyat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT