Kategoriler
Sağlık Bilgisi Soru / Cevap

Antibakteriyel ve Bronş Nedir?

Antibakteriyel ve Bronş

Antibakteriyel kelime anlamı olarak anti karşı demek o zaman antibakteriyel bakterilere karşı koruma demek olur. Bronş ise akciğerde bulunan hava keseciklerine verilen isimdir. Bronşların iltihaplanması ile bronşit hastalığı oluşur. Zaten bronşit kelimesinden az çok bronş lafını anlarız. Anti bakteriyel demişken şunuda söyleyelim her bakteri rahatsızlık oluşturmaz. Bu kavram genelde hastalık oluşturan bakteriler için kullanılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Anti-Bakteriyel

Bakterilere karşı ve üzerinde bakteri üremeyen demektir.

Anti bakteriyel seçeneği hijyenin kritik önem taşıdığı hastaneler, laboratuarlar, mutfak tezgahları, endüstriyel mutfaklar ve gıda endüstrisi için tasarlanmıştır.

Gelişmiş anti mikrobiyel mekanizma, ortamdaki nem ile devreye girer. Yüzeye tümleşik metal iyonlarının salınımı, mikropların hücresel enzimleri ile bağ oluşturur. Bu bağ, hücre duvarındaki enzim aktivitesini inhibe eder, zar yapıları ve nükleik asitleri parçalayarak mikropları yok eder.

Deneylerde, Polijel AB seçeneğine sahip yüzeylerin 24 saat içinde yüzeydeki bakterilerin %85’ini yok ettiği kanıtlanmıştır.

Bazı antibakteriyel ürünler;

  • antibakteriyel sabun
  • antibakteriyel jel
  • antibakteriyel çorap
  • antibakterlyel çocuk bezi
  • antibakteriyel döşeme; yatak
  • antibakteriyel ayakkabı
  • antibakteriyel mause

Bronş

Bronş, soluk borusunun (trachea) ikiye ayrılması ile başlayıp akciğerlere kadar giden kısımlarından birine verilen ad. Sağ ve sol akciğere gitmesine göre sağ bronş, sol bronş adını alır. Sağ bronş, sola göre daha kısadır (sağ bronş 3 cm. sol bronş 4.5 cm.)

Akciğerin yarı içinde yarı dışında bulunan bölümleri, akciğer içerisinde ilerledikçe ince bronşçuklara (bronchulus) ayrılır. En son kısmı 1 mm. çapında olan bronşçukların her biri bir alveolde ile sona erer. Bronşların yapısı, soluk borusundaki gibidir. Kıkırdak iskeletle, elâstik bağ dokusundan ve düz kaslardan meydana gelmiştir. İçleri epitel hücreleri ile örtülmüştür. Mukoza içerisinde salgı veren bezler vardır.

Bronş hastalıkları, genel olarak bronşit adı ile bilinir.Ancak bronşit hastalığının tedavisi bulunmaktadır.

Bronşlar akciğerde binlerce boruya ayrılır. Bu borulara bronşçuk denir. Bronşcuklar çok ince borucuklarla akciğeri oluşturan hava keselerine açılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT