Kategoriler
Hastalık ve Tedavi Sağlık Bilgisi

Hacamat Ne Zaman Yapılır? Hacamat Yapılışı ve İyi Geldiği Hastalıklar

Modern Tıbbın Yeniden Keşfettiği Tedavi Yöntemi

Binlerce yıllık bir tedavi yöntemi olan hacamat, günümüzde bir çok klinik ve hastanede uzman doktorlar tarafından uygulanmaya başlandı. Dr. Ender Saraç‘ın da en etkili detoks yöntemi olarak tarif ettiği hacamat bir çok hastalığa iyi geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hacamatın mucizevi etkileri olduğunu söyleyen Dr. Ender Saraç, ağrılar, egzema, yüksek tansiyon, stres, hormonal bozukluk, yorgunluk, romatizma, alerjilerde ve daha bir çok sağlık sorununda hacamatın çok faydalı olduğunu belirtiyor.

hacamat

Hacamat Uygulama Noktaları

Hacamat uygulanacak bölge akapunktur meridyenlerinin kesişme noktalarıdır. Bunlar;

  1. Baş bölgesi,
  2. Sırt omuz bölgesi
  3. Bel kalça bölgesi
  4. Bacaklar

olacak şekilde 4 ayrı bölgeye uygulanabiliyor. Hastanın şikayetine göre farklı bölgelerden yapılıyor ancak genellikle ilk uygulama sırt omuz bölgesinden yapılıyor.

Hacamatın Yapılış Zamanı

Hacamatın yapılma zamanı ise kameri takvime göre yani dolunayın durumuna göre yapılır. Genelde dolunaya kadar çok ciddi bir hastalık yok ise tercih edilmiyor. Çünkü vücut tıpkı gel-git olayı gibi sıvıları tutma eyilimindedir. Vücudumuzun üçte ikisi dünya gibi sudur. Hücre de aynı şekilde. Fakat dolunaydan sonra vücut daha kolay bu sıvıları bırakma eyilimine giriyor. Dolunaydan sonra genelde tekli günlerde hacamat işlemi uygulanıyor.

15-20 dk süren çok basit bir uygulamadır. Sanıldığı gibi ağrılı bir işlem değildir ve hacamat sonrası büyük bir rahatlama söz konusudur. Modern tıbbın yeniden keşfettiği bir tedavi yöntemidir.

Hacamatın Uygulanış Şekli

Yaklaşık 3 dakika lazer kesim tek kullanımlık kupalarla ilgili bölgeye vakum uygulanır. Vakum uygulandıktan sonra streilize edilmiş bölgeye bistüri ile ok küçük küçük kesiler atılıyor. Daha sonra tekrar vakumlar o bölgelere kupalar atılır ve o bölgeden kirli kan boşaltılır.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre hacamat bölgesinden alınan kanda ağır metallerden olan kurşun, civa, bakır gibi ve kan yağları ile ürik asit gibi pek çok madde vücudun diğer bölgelerinden alınan kana oranla çok daha fazladır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT