Kategoriler
Şifalı Bitkiler

Akasya Nedir? Akasya Faydaları, Zararları ve Kullanımı

Akasya Hakkında

Akasya şifalı bitkisinin faydalı olduğu ve iyi geldiği bir çok hastalık ve sağlık problemleri bulunuyor.Akasya bitkisi sağlık açısından çok önemli ve faydalı bir bitkidir. Ancak doğru kullanılması gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Akasya şifalı bitkisi alternatif tıbbın insana sunduğu doğal şifa kaynakları arasında yer alır ve bir çok hastalık ile sağlık problemlerinin doğal yöntem ile tedavi edilmesinde çok önemli bir rol üstlenir.

Şimdi sizlere Akasya bitkisinin faydalarını, nelere iyi geldiğini, Akasya yan etkilerini ve zararlarını, özelliklerini ve nasıl kullanıldığını anlatacağız.

Akasya

Akasya Nedir?

Salkım ağacı da denilen, küçük yapraklı, dalları sarkık ve salkım çiçekli 9–10 metre boyunda bir ağaçtır. Genellikle güzel görünüşü ve akasya kokusu nedeniyle süs ağacı olarak park, bahçe ve yol kenarlarına dikilir.

Diğer İsimleri : Salkımağacı, Robinia pseudoacacia

Botanik Bilgi : Baklagillerden; bir çeşit süs ve gölge ağacıdır. Salkım çiçekli ve küçük yapraklıdır. Çiçekleri güzel kokar. Çiçekleri kullanılır.

Bilinen Bileşimi : Asparagin, robinin, tanen, indican, agaciin, metil eteri, indul, benzaldehid, antranil asidi. Ağustos ayı içinde amigdalin, globulin, fitosterin, stigmasterin.

Akasya Faydaları

  • Diş eti yaralarına iyi gelir.
  • Astım şikayetlerini geçirir.
  • Göze keskinlik verir.
  • Kanamalarda, yüksek ateşte yaprakları ve taze sürgün dalları kaynatılarak banyosu yapılır.

Akasya Yan Etkileri ve Zararları

Yüksek dozda yapraklar zehirleyicidir.

Akasya Kullanımı

Akasya ağacının çiçekleri ve yaprakları kurutularak kullanılır.

Kuru akasya yaprağı kaynatılıp içilirse vücudu terletir ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Akasya çiçeği suda kaynatılarak vücudu rahatlatan ve zihinsel yorgunluğu gideren akasya çayı elde edilir. Yaprakları fazla miktarda alınırsa hafif zehirlenmelere neden olabilir.

Yüzlerce farklı türü olan Akasya ağacının bazı türlerinden zamk elde edilmektedir. Tıp alanında, kumaş boyamada ve deri ürünlerinin işlenmesinde kullanılan Kadıhindi maddesi de yine Akasya ağacının bazı türlerinin odununun suda kaynatılmasıyla elde edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT