Kategoriler
Hastalık ve Tedavi Sağlık

Toprak Yeme Hastalığı Nedir?

Pek normal olmayan bu durum; demir, kalsiyum ve çinko eksikliği gibi durumlarda kendini gösterir. Aynı zamanda bu durum zeka geriliğini de akla getirir. Pika adı verilen bu hastalık hakkında bilgi almak ve tedavi yöntemleri için aşağıdaki yazıyı okumanızı öneririz…

Sponsorlu Bağlantılar

Pika Hastalığı

Normalde yenilmeyen maddelerin yenilmesi şeklinde görülen hastalığa, “pika” adı verilir. Bu maddeleri yemenin 1 aydan fazla sürmesi gerekir. En çok buz, kül, killi toprak, kağıt, saç, kiremit tozu, badana sıvası, yaprak, çamaşır kolası gibi maddeler yenilmektedir.
Demir eksikliğine bağlı kansızlık, kalsiyum, çinko eksikliğinde görülmekle birlikte, 1-3 yaşları arasındaki çocuklarda ve beyin özürlülerde bu maddelerin yenilmesi söz konusudur. Çocuklarda 2-3 yaşından sonra görülmesi, zeka geriliğini akla getirmelidir. Bu yeme bozukluğu davranışı, eksikliğini hissettikleri demiri arama olarak kabul edilmekktedir.

AŞERME VE PİKANIN FARKLARI

Nedenleri arasında demir eksikliği, psikolojik rahatsızlık, sevgi eksikliği, güvensizlik ve duygusal yetersizlik sayılabilir.
Demir eksikliğine bağlı kansızlık varsa, tedavi edilmelidir. Çocukta psikolojik soruna neden olan etkenler giderilmelidir.
Çocukların ve özürlü kişilerin saç veya kumaş parçalarını yemeleri, mide ve bağırsakta tıkanmaya neden olabilir.

Kadınların gebelikleri döneminde normal gıdaların dışında besin maddeleri yemesi, “aşerme” olarak adlandırılır. Pika ile karıştırılmamalıdır. Pikada, yenilen maddelerin gıda özelliği yoktur. Aşermede; genellikle mevsim dışı meyve ve sebzeler, aşırı tuz, limon tozu, buz parçaları, un, nişasta ve kabartma tozu gibi maddelerin yenilmesi söz konusudur.

Toprak Yeme Alışkanlığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Toprak Yeme Alışkanlığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

1. tarif
Kuzu kulağı otu az miktar kaynatılıp suyu aç veya tok karnına 1 bardak içilir.

2. tarif
Labada (efelek otu) yaprağı, çiçeği kaynatılıp suyu aç veya tok karnına içilir.

3. tarif
100 gr. tane kimyon
200 gr. sirkede bekletilir, 3-5 gün kurutulup dövülerek toz haline getirilir. 1 tatlı kaşığı aç veya tok karnına yutulur.

Sponsorlu Bağlantılar

“Toprak Yeme Hastalığı Nedir?” için 4 yanıt

ben 16 yaşındayım 3 yıldır sıva yiyorum küçükende yiyomuşum ve yine başladım duvarın bir yeri yıkık görsem hemen onu alım yiyorum dayanamıyorumum dişlerim gidişiyo yemedikçe bunun çözümü nedir ?

ben 17 yaşındayım kil ya da toprak yemeden duramıyorum. ismi bile geçince ağzım sulanıyor. doktora gittim demir eksikliğinden kaynaklanan anemi varmış. ilaç kullandım bir süre ama hala toprak yeme isteğim bir nebze olsun azalmış değil

18 yaşındayım normalde sürekli canım toprak istiyor ama yolda patatesin topragını falan görünce hiç duramıyorum sürekli durmadan yiyesim geliyor. ne yapmam gerek

ben 23 yaşındayım ve hala toprak yiyorum.ne kadar denediysem de bırakamadım.sigara tiryakileri gibi kriz gelince yemeden duramıyorum.bundan nasıl kurtulabilirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT