Kategoriler
Soru / Cevap

2014 KPSS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2014 KPSS Başvuruları Ne Zaman?

Sizden gelen soru:

* KPSS sınavı 2014 yılında ne zaman yapılacak? Sınav tarihi belli mi? *

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap:

KPSS sınavına 2014 yılında girecek adaylar için KPSS sınav tarihi henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. ÖSYM 2014 yılı sınav takvimini açıkladığı zaman sizlere 2014 KPSS sınav tarihini duyuracağız.KPSS başvurularının ne zaman yapılacağı ve sınav tarihi ancak ÖSYM’nin sınav takvimini açıklamasının ardından belli olacak.

2014′te ortaöğretim düzeyinde KPSS yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Lise mezunlarına en son 2012 yılında sınav yapılmıştı.’014′te ise bu sınav uygulanacak mı belli değil.Uzmanlar 2014′te lise mezunlarına yönelik yapılacak sınava katılmak isteyen adayların yüzde on sekiz artacağını düşünüyor. ’012′de bu sınava iki milyon aday başvuru yapmıştı.

kpss, sınav, ösym

Daha önce yapılan KPSS kontenjanlarına bakıldığında lise mezunlarına verilen rakam oldukça kısıtlıydı. Çünkü ülke genelinde üniversite mezunları işsiz gezerken hükümet lise mezunlarını memur olarak atamak istemiyor. Haklı olarak her yerde olduğu gibi devlet de daha nitelikli eleman almanın peşinde.Bu durum bir işveren gözüyle değerlendirildiğin de çok da haksız görünmüyor.

Bu duruma bakıldığında öyle tahmin ediliyor ki bu yıl lise düzeyinde KPSS yapılmayacak. Bu sınav en son 2012 yılında yapılmıştı.Hükümet “Üniversite mezunları işsiz.” tartışmasına katılmak istemiyor. Bu nedenle lise düzeyinde bir sınavı beklemek de boş bir heves demek doğru olur. Bu yıl da KPSS sadece lisans ve önlisans mezunlarına yapılacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT