Kategoriler
Soru / Cevap

Atatürk Kurtuluş Savaşını Ne Zaman ve Nerede Başlattı?

Kurtuluş Savaşı

Kurtuluş savaşı 1. dünya savaşından yenik olarak çıkan Osmanlı imparatorluğuna ait toprakların itilaf devletleri tarafından işgal edilmesi sonucu başlatılan milli mücadeleyi ifade eder. İtilaf devletlerince gerçekleştirilen işgal ile vatan topraklarının önemli kısımları işgale uğramış zaten gösterilen milli mücadelenin  amacı misakı milli olarak belirlenen sınırları korumak olmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar

atatürk, devrim, inkılap, türkiye cumhuriyeti

Kurtuluş Savaşı Ne Zaman Başladı?

Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biridir. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider, Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Bu nedenle Atatürk’ün 16–19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Ata’nın Samsun’a ayak basışının taşıdığı önemi, onun “Büyük Nutku”nu 19 Mayıs 1919 tarihi ile başlatmasından da anlayabiliriz.

Kurtuluş Savaşı Ne Zaman Bitti?

Türk Kurtuluş Savaşıİstiklâl HarbiTürk İstiklâl Harbi ya da Millî Mücadele olarak adlandırılan, I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleri’nce işgali sonucunda Misak-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için girişilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadele. 1919-1922 yılları arasında gerçekleşmiş ve 11 Ekim 1922’de imzalanan Mudanya Mütarekesi ile fiilen, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması ile resmen sona ermiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Atatürk Kurtuluş Savaşını Ne Zaman ve Nerede Başlattı?” için 8 yanıt

Sorunuzun cevabı zaten yazı içerisinde verilmiş. Cevap Samsun.

ya Atatürk ün kurtuluş savaşın başllatığı ilimiz cevabı ne?

Kurtuluş Savaşı Ne Zaman Yapıldı? Türk Kurtuluş Savaşı Yılları ve Bölümleridiyorki:

[…] isimlerle de anılan Kurtuluş Savaşı, I. Dünya Savaşı sonunda yenik düşen Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT