Kategoriler
Soru / Cevap

İnsan Vücudunun Kaçta Kaçı Sudur?

Vücuttaki Su Oranı

Hayatın temel kaynaklarından olan su belkide en önemlisidir. İnsan vücudunun temel yapıtaşlarından olan hücreler birleşerek organları,organlar sistemleri son olarak sistemlerde vücudu oluşturur. Bir hücrenin büyük bir kısmını su meydana getirdiğine göre bir insanın vücudununda büyük kısmı sudan oluşur. Gerçi bir insanın yaşı yada içinde bulunduğu durum bu oranı etkileyebilir ama oranlar pek değişmez.

Sponsorlu Bağlantılar

Kanın %92’si, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunması ile mümkündür. Vücutta biriken toksinleri atmak vücudun ısı dengesini sağlamak için idrarla 1500 deri yoluyla 500 dışkı ve solunum ile 300’er ml (toplamda yaklaşık 25 lt) su kaybedilmektedir.

İnsan vücudunun su içeriği yaş cinsiyet boy uzunluğu vücut ağırlığı ve fiziksel aktiviteye göre değişir. Çocukların vücudunun su oranı yüksektir ( % 70 yeni doğan bebekte ise % 90) ve yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Dolayısıyla yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekir. Yetişkinlerde vücut su oranı % 60 yaşlılarda ise % 50’dir.

Sponsorlu Bağlantılar

“İnsan Vücudunun Kaçta Kaçı Sudur?” için bir yanıt

VİCUTTAKİ SU ORANI : suları çok çokz içtiğimizden dolayı su oranı fazla artar100 de 100 artargenelatör doktorları su oranımızı eskiden100 de 55 arttırmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT