Kategoriler
Soru / Cevap

Karıncaların Üremesi ve Çoğalması Nasıl Olur?

Karıncalar Hakkında Bilgiler

Karıncalar genelde doğanın  en çalışkan hayvanları olarak bilinir. Karınca dünya üzerinde milyarlarca yaşayan ve koloniler halinde hareket eden canlıdır. Karıncaların 4 çift ayakları olup vücutları üç bölgeden oluşur. Karıncaların yüzlerce türü vardır. Genellikle renkleri kırmızı, kahverengi, siyah başta olmak üzere farklı renkte olanlarıda vardır. Boyları türlerine göre değişen karıncalar, 1cm ile 3 cm arasında değişen boylara sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

Karıncalar yuvalanmak için genellikle toprağın içine kazdıkları yuvalarını kullanırlar. Yuvalarını çok derinlere yapan karınca yuvalarına ulaşmak zordur. Dünyanın en çalışkan canlıları olan karıncalar, günün 20 saatini çalışarak geçirirler. Çok küçük olmalarına rağmen çok güçlü canlılar olan karıncalar, kendi ağırlıklarının 40-50 katı kadarını taşıyabilirler. Karınca beslenmesini mekan içlerinde buldukları yiyecek kırıntıları ile sağlarlar. Pislik alanlarda pek görülmeyen karıncalar, temiz canlılar olarak bilinirler.Buldukları yiyecek maddelerinin birbirlerine haber vererek, koloniler halinde taşıyan karınca kolonileri bu nedenle dünyanın en iyi yardımlaşan canlılarıdır.

Karıncalar çok kolay yiyecek bulabildikleri için, çok aç kalmadıkları sürece insanları ısırmazlar. Her karıncanın, karınca kolonileri içinde farklı görevleri vardır.

İşçi karıncalar: işçi karıncalar koloninin yiyeceğini sağlamak amacıyla günü birçok saatini yiyecek arayarak geçiriler.
Kraliçe karınca: Kraliçe karıncanın görevi koloni içerisindeki üremeyi sağlar.
Savaçcı karıncalar:Koloniye karşı yapılan saldırılara karşı koloniyi tehlikelerden koruyan karıncalardır.

Karıncalar hemem hemen dünyanın her yerinde ve her ortamında görülen canlılarıdr. Karıncalardan kurtulmak için eczanelerde ve marketlerde çeşitli ilaçlar satılır, fakat bu ilaçlar ile sonuç almak mümkün değildir. Karınca ilaçlamayöntemi ile yok edilir. Etkin ilaçlama şirketi olarak karınca ilaçlama ve her türlü haşere ilaçlamalarında hizmet vermektedir.

Karınca Böceği Hakkında Sık Sorulan Sorular

1- Karınca, nasıl ürer?
Karıncalarda üreme, yumurtlama yöntemi ile olur. Dünyada, en kalabalık canlı nüfusuna sahip canlı karıncadır. Her kolonide 1 tane ana karınca vardır, sadece üreme yapar, başka bir iş yapmaz. Kanatlı olan karınca, yeni koloniler oluşturmak için uzak mesafeler uçabilir.

2- Karıncalar, nasıl beslenir?
Karınca, türüne göre ve bulunduğu alana bağlı farklı beslenir. Etçil beslenen karıncanın yanında, otçul beslenen karıncalarda vardır. Karınca yuvasına taşıdığı yaprakları yemez, yaprakların üzerinde oluşan mantarları yiyerek beslenir. Karıncalar özellikle, şeker ihtiva eden besinleri çok severek yer.

3- Karınca evden nasıl yok edilir?
Evde karınca varsa, mücadele için mutlaka ilaçlama yardımı almalısınız. Karınca, bir anda çoğalır ve iç alanları kaplar, ne kadar temizledim deseniz bile sürekli gelmeye devam ederler. Karınca mücadelesinde, kullanılan ilaçlar kokulu sıvı ilaçlar olmalıdır.

4- Karıncanın faydası var mıdır?
Karınca, her yerde çok sık rastlayabileceğimiz, böcektir. Doğadaki, ekolojik dengenin korunmasını sağlar. Çeşitli yerlerde gezen karınca, hastalık ve mikroplar bir yerden başka bir yere taşır. Ev içerisine gelen karınca açıktaki gıdalar üzerinde gezer, salya ve dışkı bırakır, hastalık bulaşma ihtimali yüksektir.

5- Karıncaların ilaçlanması nasıl olur?
Karıncanın ilaçlanması, su bazlı hazırlanan sıvı ilaçlarla olur. Sıvı ilaçlar karıncanın yoğunluğuna bağlı olarak kokulu veya kokusuz şekilde hazırlanır. Karıncaların bulunduğu alan, ilaçlama yapıldıktan sonra rahatlıkla kullanılabilir. Karınca ilaçlamada 7 gün 24 saat ilaçlama hizmeti vermekteyiz. Size en yakın şubemizle her yere aynı servis ücreti ile hizmetinizdeyiz.

6- Karınca nasıl bir böcektir?
Karıncalar, koloni halinde yaşar, kendi aralarında farklı, görevler alırlar. Karınca dünyadaki en kalabalık, canlı topluluğuna sahiptir. Algılama yetenekleri oldukça gelişmiştir. Sadece ana karıncada kanat bulunur, uçarak başka yerlerde koloni kurar. Hem bitkisel, hem etçil beslenen türleri bulunur.

Sponsorlu Bağlantılar

“Karıncaların Üremesi ve Çoğalması Nasıl Olur?” için 5 yanıt

karıncalar bana savaş açtı yemin ediyom kovuyom kovuyom gene geliyorlar bence karıncalar hiç akıllı değil bi grup yolluyorlar bir bölgeye bişe taşımak için geri gelmiyor o karıncalar çünkü geleni öldürüyom durmuyolar hala gönderiyolar grup çok akılsızca bir taktik ana karınca akılsız bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT