Kategoriler
Soru / Cevap

Kastamonu ilçelerinde yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Sizden gelen soru:

* Kastamonu ilçelerinde yetişen tarım ürünleri? *

Cevap:

Aşağıda Kastamonu ilinin bütün ilçeleri ve bu ilçelerinde yetiştirilen tarım ürünleri verilmiştir. Önce Kastamonu ilçelerini tek te sıralayalım;

Sponsorlu Bağlantılar

Abana · Ağlı · Araç · Azdavay · Bozkurt · Cide · Çatalzeytin · Daday · Devrekani · Doğanyurt · Hanönü · İhsangazi · İnebolu · Küre · Pınarbaşı · Seydiler · Şenpazar · Taşköprü · Tosya

Abana ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi, tarım, hayvancılık, turizm ve balıkçılığa dayalıdır. Tahıl üretiminin dışında genellikle bağcılık, meyvecilik yapılmaktadır.

Ağlı ilçesi tarım ürünleri

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında arpa ve buğday gelmektedir. Az miktarda da fiğ yetiştirilir.

Araç ilçesi tarım ürünleri

İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayalıdır. Tarım Araç Çayı’nın suladığı alanlarda yapılmaktadır. Başlıca ürünler, buğday, arpa, şeker kamışıdır. Ayrıca sebze ve meyve de yetiştirilmektedir.

Kastamonu

Azdavay ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi ormancılık, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, şekerpancarı ve meyvedir.

Bozkurt ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi, ormancılık ve tarıma dayalıdır. Yetiştirilen başlıca ürünler, arpa, buğday, patatestir. Meyvecilik son yıllarda gelişme göstermektedir.

Cide ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi, tarım, hayvancılık, ormancılık ve balıkçılığa dayalıdır.Tarım alanları az olduğundan bahçecilik sınırlıdır. Sebze ve meyvecilik gelişmiştir. En çok fındık ve elma yetiştirilir. Tahıl üretiminin dışında genellikle bağcılık, meyvecilik, sebzecilik yapılmaktadır.

Çatalzeytin ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi tarım, hayvancılık, ormancılık, balıkçılık ve turizme dayalıdır.Yetiştirilen başlıca ürünler, mısır, fındık, zeytin ve kış sebzeleri ile elmadır.

Daday ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yetiştirilen başlıca ürünler, buğday, patates, şeker pancarı, az miktarda da meyvecilik yapılmakta olup elma, erik yetiştirilmektedir.

Daday ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi, tarım, hayvancılık, ormancılık ve balıkçılığa dayalıdır. Tahıl üretiminin dışında genellikle bağcılık, meyvecilik, sebzecilik yapılmaktadır.

Hanönü ilçesi tarım ürünleri

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çeltik üretimi yapılmaktadır.

İhsangazi ilçesi tarım ürünleri

İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayalıdır. Yetiştirilen başlıca ürünler, buğday, arpa, şeker kamışıdır. Ayrıca sebze ve meyve de yetiştirilmektedir.

İnebolu ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi, tarım, hayvancılık, ormancılık ve balıkçılığa dayalıdır.Kıyıdaki düzlüklerde tarım yapılır. Yetiştirilen başlıca ürünler, patates, soğan, arpa, buğdaydır. genellikle bağcılık, meyvecilik, sebzecilik yapılmaktadır.

Pınarbaşı ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi ormancılık, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yüksek kesimlerde hayvancılık yapılır Yetiştirilen başlıca tarımsal ürün, buğday, arpa, şeker pancarı ve meyvedir.

Seydiler ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarıma elverişli topraklarda genellikle arpa, buğday, fiğ ve şeker pancarı yetiştirilmektedir.

Şenpazar ilçesi tarım ürünleri

İlçenin ekonomisi tarım, hayvancılık dağ ve mağara turizmine dayalıdır. Arıcılık da ileri düzeyde olup bal üretimi ekonomisinde önemlidir. Ayrıca geleneksel el sanatı olan kaşık yapımı ve örme sepet ilçede önemli bir geçim kaynağıdır.

Taşköprü ilçesi tarım ürünleri

Ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri şekerpancarı, buğday, elma, kendir, patates, arpa, soğan ve sarmısak olup, ayrıca az miktarda armut, erik, baklagiller yetiştirilir.

Tosya ilçesi tarım ürünleri

Tosya’nın en büyük ekonomik gelir kaynağı olarak pirinç üretimi ilk sırada gelmektedir.Tosya pirinci kendisini sarıkılçık, akçeltik ve maratelli çeşitleri ile kabul ettirmiş ve ülke çapında benimsenmiştir. 3500-5000 ton arasında olan üretimin yaklaşık % 65 i dış pazarlarda tüketilmektedir.Atatürk’ün emriyle kurulan yanda resmi bulunan ilk çeltik fabrikasından bu yana Tosya’ya kurulan çeltik fabrikaları çevre halkına da hizmet etmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT