Kategoriler
Soru / Cevap

Küs kalmanın günahı kimedir?

İslamda üç günden fazla küs kalmak yanlıştır. Bir taraf barışmak istiyor ve diğer taraf küs kalmak istiyorsa sorumluluk küs kalmak isteyenindir.

Sizden gelen soru:

Kardesimin yaptigi hatayi gunahi gizleyemedim ve anneme baba ma butin aileye yayildi ve kavga cikti .simdi kiz kardesim o adama kacti kacmasîna benim neden oldugumu soyluyor. Ve sana hakkimi helal etmiyorum diyor .ben ve annem o gunahini gizlerdik ama o gunahini kabullenmedi.iki çocuklu adamla kaçtı şimdi nikahları varmı bilmiyoruz.ve bizi affetmeyecegıni bana sen ve annem cehennem liksiniz dıyor . Ben ve annem bunu haketmedık çünkü daha önce bir çok hatası nı kapattık. Şimdi kus ama çıkıp gelse beni affedın dese Allah rızası için affederız. Ama hiç kendini suçlamıyor. Şimdi bu durumda kus durmanın günahı onamı bızemi. Cevaplarsanız sevınirım şimdiden teşekkür ederim.

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap:

Birisinin yaptığı hatayı başkalarına anlatmak yada onun ayıplarını ortaya çıkarmak büyük günahlardan birisidir. Ancak aile namus ve şerefini ilgilendiren konular gibi bazı hususların aile içinde bilinmesi gerekebilir. Bütün sülaleye yayılmadan sadece kendi aileniz içinde çözmüş olsaydınız daha güzel olurdu.

islam

Küslük meselesine gelince; Kim küser ve küs olarak kalmaya devam ederse günahı onadır. Sizin durumunuzda küsen taraf kardeşiniz ve siz barışmayı isteyen tarafsınız. Siz barıştan yana olduğunuz için ve küslüğe gönlünüz razı olmadığı için size herhangi bir sorumluluk yoktur. Küs kalmayı isteyen kardeşiniz sonuçta.

Kardeşiniz ile ilgili konuda şuan için fazla üzerine gitmeyin. Zamana bırakmanız en iyisi olacaktır. Kardeşiniz kendi haline kaldıkça olayları daha iyi analiz edecektir ve zamanla size küs olduğuna pişman olacaktır. Bu olaylar da unutulunca tekrar barışmak isteyecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT