Kategoriler
Soru / Cevap

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünü Okuyunca Hangi İşlerde Çalışabilirim?

Burada üniversitede okunacak çeşitli bölümlerle ilgili rehberlik bilgileri vermeye devam ediyoruz. Bahs edeceğimiz bölümün adı Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü. Diyelimki Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü okyup mezun oldunuz bu bölümden mezun olanların ne gibi iş imkanları olduğunu ve bölüm mezunlarına sunulan imkanlar hakkında bilgiler bulabileceğiniz yazımıza buyrun.

Sponsorlu Bağlantılar

İkram Hizmetleri Programı


Bölümün hedefi; Türkiye ve dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu; İkram Hizmetleri alanında gerekli olan tüm teorik bilgiye hâkim ve sektörel deneyime sahip, en az bir yabancı dile (çok iyi derecede) hakim, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, İkram Hizmetleri sektöründeki en son gelişmeleri yakından izleyen, insan ilişkilerinde uzmanlığa sahip olan, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, kalifiye insan gücünü yetiştirmektedir.

Öğrenciler, öğrenimleri boyunca İkram Hizmetleri alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini, İkram Hizmetleri İşletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.

Bu programdan mezun olanlar; genellikle büro ortamında veya kapalı mekanlarda (mutfak, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve müşterilerle iletişim halindedir.

Bu program; Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek  insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl:2009-2010
ÖSYM Kontenjanı:30
Burs Kontenjanı:  –
Puan Türü:YGS 5
Giriş Şartları:YGS’den 160  ve üstü puan
Öğrenim Süresi:2 Yıl
Öğrenim Dili:Türkçe
Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri:Yiyecek İçecek Hizmetleri, Konaklama, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Seyahat Acentacılığı, Seyahat İşletmeciliği, Tur Operatörlüğü, Turizm, Animatörlük, Eğlence Hizmetleri, Host ve Hosteslik, Ulaştırma Hizmetleri
Dikey Geçişle Geçilen Programlar:Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretmenliği, Beslenme ve Diyetetik
Çalışma Alanları:Bu programdan mezun olanların çalışma alanları oldukça geniştir. Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering, konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT