Kategoriler
Soru / Cevap

Sivilceler nasıl geçer?

Sizden gelen soru:

* Sivilcelerim var ve nasıl geçer? *

Cevap:

Sivilcelerden nasıl kurtulurum, sivilcelerden kurtulmanın yolları nelerdir, evde sivilcelerle baş etmenin yolları nelerdir gibi sorularınıza bu yazımızda yanıt bulacaksınız. Yüzdeki ve vücutta sivilceler nasıl geçer ve sivilcelerden korunma yolları nelerdir göz atalım.

Sivilceler Nasıl Geçer?

Bildiğiniz gibi sivilceler bir çok kişinin sorunu ve ayrıca kalıcı izlere de yol açabiliyor. İlaç kullanmak istemiyorsanız size sivilce oluşumunu azaltacak ve geçirecek yöntemler anlatacağız.

Sponsorlu Bağlantılar
  • Hafif bir temizleyici ile yüzünüzü günde iki kez yıkayın.
  • Yüzünüze mümkün olduğunca az dokunun. Ayrıca yüzünüze dokunurken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin.
  • Sivilceleri sıkmaktan kaçının.
  • Ellerinizdeki bakteriler ve  steril olmayan aletler yüzünüzde kalıcı izler bırakabilir.
  • Haftada bir yada iki kez yüzünüze buhar uygulamak gözenekleri açmaya yardımcı olur.
  • Bir kapta su kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine bir havlu tutun. Havluyu yüzünüzde bekletin. Sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.
  • Yüzünüze doğrudan papatya, ardıç, kandil çiçeği, lavanta ve nane gibi esansiyel yağları uygulayın. Bu yağlar karıştırılır. Toplamda 2 kaşık kadar yeterlidir.
  • Soya veya badem yağı ile de cildinizi nemlendirebilirsiniz.
  • Bitkisel karışımları araştırın ve belli aralıklarla cildinize uygulayın.
  • Taze sebze ve meyveler, kepekli tahıllar gibi lifli yiyecekler tüketerek vücudunuzu ve cildinizi sağlıklı tutun.
  • Abur cuburlar, kafeinli ve tuzlu gıdalardan uzak durun.
  • Sivilcelerinizi arttıran yiyecekleri belirleyin ve diyetinize bu şekilde yön verin.
  • Güneşe maruz kaldığınız süreyi kısaltın ve stresten mümkün olduğunca uzak durun.

sivilce

Sivilce Çıkmasını Engellemek

Sivilce yani Tıbbi ismiyle Akne vulgaris çok sık görülen, göreceli olarak tüm bireyleri hayatlarında en az bir kez etkileyen bir deri hastalığıdır. İstatistiklere göre 12-25 yaşlar Arasındaki kişilerin %85’i, 25-34 yaş arası erişkinlerin yaklaşık %8’i ve 35-44 yaşları arasındaki erişkinlerin de %3’ünde değişik derecelerde akne görülmektedir.

İlk önce vücudumuzda sivilce çıkmasını engellemek için neler yapacaklarımızı sıralayalım.

  • İlk öncelikle sağlıklı beslenmelisiniz. Sağlıklı beslendiğiniz takdirde sağlıklı bir deriye sahip olacaksınız.
  • Derinin esnekliğini arttırmak için bolca su içmelisiniz.
  • Gün içerisinde yarım saat gibi kısa bir zaman diliminde küçük egzersizler yapmalısınız. Yaptığınız egzersizler vücudunuz ve kalbiniz için iyi gelecektir. Vücudunuzun kan dolaşımı artacaktır ve böylece cildiniz yeteri kadar oksijen görecektir.
  • Alkol ve sigara gibi maddelerden uzak durulmalı. Bu tarz maddeler C vitamini vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Derinizi sıkı tutan elastik dokulara zarar verir.
  • Stres, derinize aşırı derecede zararlıdır. Aynı zamanda ruhunuzada. Stresten uzak durmak sizin için her iki açıdan yararlı olacaktır.
  • Yüzünüze her dokunuşunuzda cildinizdeki bakteri sayısı artacağı için yüzünüze gereksizce dokunmaktan kaçınmalısınız.
  • Terlediğiniz zaman duş almalısınız. Terli cilt sivilceleri arttırmakta büyük rol oynar.
  • Eğer kullandığınız kozmetik ürünleri var ise bir süre kullanmayın ya da azaltın. Aradaki farkı gözlemlemeye çalışın.

Bunların yanı sıra güneş sivilcelere iyi gelmez. Güneşten cildinizi korumalısınız. Ve bazı yediğiniz yiyecekler cildinizde sivilce çıkmasında büyük rol oynar. Bu yiyecekler daha çok “hamburger, cips” gibi gıdalardır.

Evde Sivilcelerden Kurtulmak

Biraz öne anlattıklarımız sivilce çıkmasını engellemek için yapmamız gerekenlerdi. Şimdi ise vücudumuzda bulunan sivilcelere ev ortamında nasıl müdahale edeceğimizi öğrenelim.

  • Biraz klasik olacak fakat sivilcelerinizi asla sıkmamalısınız. Bu ne kadar denilsede çoğu kişi bu bilgiye kulak asmıyor ve sivilcelerini sıkmaya devam ediyor. Sivilceleriniz için yapacağınız en kötü şey onları sıkmak olacaktır. Sivilcelerinizi sıkarak iz bırakmasına neden olabilirsiniz ve bu izler kalıcı olabilir.
  • Yüzünüzü günde 2 – 3 kere ılık su ile yumuşak bir sabun kullanarak yıkayın.
  • Yüzünüze yumuşak bir sabun sürerek elleriniz ile yavaşça masaj yapın.
  • İnternetten bitkisel karışımları araştırın ve ara ara bu karışımları cildinize uygulayın. Aman dikkat sakın yalan yanlış karışımları uygulamayı kalkmayın. Kaynağınızın güvenilir olmasına dikkat edin.
  • Banyodan çıktıktan sonra pamuğa tuza batırın ve ardından yüzünüzü silin. Bu yöntemi haftada 1 kere yapmanız yeterli olacaktır.
  • Gül suyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Gül suyu sivilceler için etkili bir çözümdür.
  • Ayrıca demlenmiş çay ilede cildinizi temizleyebilirsiniz. Çay’da sivilce ve izleri için etkilidir.
  • Sivilcelerinizin üstüne diş macunundan ufak bir maske yapabilirsiniz. Macun kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın.

Ciltteki Sivilcelerden Kurtulma Yolları

İhtiyacımız olan yegane şey “elma sirkesi”

Kullanacağımız malzemeler içerisinde en etkili olanı da budur. Fakat elma sirkesi yerine başka bir sirke tercih etmeyiniz. Kötü sonuçlar alabilirsiniz bu yüzden sadece elma sirkesi kullanınız. Elma sirkesi amino asitler ve alfa asitler ihtiva eder. Söylediğimiz bileşikler, cildimizdeki yağ tıkanıklıklarını, artıklarını ve cildimizdeki ölü dokuyu, ölü deriyi cildinize zarar vermeden soyar. A, C, E, P, B2 ve B6 vitaminleri içerdiğinden dolayı cildinizdeki hücreleri onararak daha yumuşak ve lekesiz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

elma sirkesi

Diğer malzememiz ise toz şeker.

Evimizde yaptığımız tüm peeing’lerde toz şeker kullanırız. Toz şeker, içerdiği doğal gliserin ile cildi nemlendirerek yumuşatır. Toz şeker, tıkanmış gözenekleri açar, geniş gözenekleri ise küçültür.

Üçüncü malzememiz ise Bal

Bal, önceden beridir zaten sivilceler için doğal bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Ciltteki kızarıklıkları alan bal, aynı zamanda cildi nemlendirir ve yaşlılık izlerini de ortadan kaldırır.

Dördüncü ihtiyacımız olan şey; Ilık yeşil çay

Yeşil çay, artık çoğumuzun bildiği gibi yüksek miktarlarda antioksidan içerir. Yeşil çayın yardımıyla da yüzümüzdeki gereksiz maddelerden arındırabiliyoruz. Balda olduğu gibi yeşil çayın da yaşlılık belirtilerini önleme özelliği vardır.

Maskenin Yapımının Tarifi;

Orta büyüklükte, mümkünse porselen ya da cam bir saklama kabına, bir çorba kaşığı ile elma sirkesi koyun. Ve ek olarak iki çorba kaşığı kadar da ılık yeşil çayımızın suyundan ekleyin. Unutulmamalıdır ki, eklenilen yeşil çay, sirkenin hep iki katı olmalıdır. Eğer cildiniz hassas ve kolay etkileniyorsa bir kaşık daha yeşil çay ekleyebilirsiniz. Maskeye yoğunluk katabilmesi için 4 çorba kaşığı ile toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımınıza, bir çorba kaşığı da bal ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karıştırma bittikten sonra cam bir kavanoza koyarak buz dolabında muhafaza ediniz. 1 Saat beklettikten sonra haftada en fazla 2-3 defatemiz cilde uygulayabilirsiniz.

Maskeyi şöyle uygulayın;

Maskeyi uygulamaya başlamadan önce cildinizi iyice temizleyin. Ilık su ile cildinizi temizleyip kuruttuktan sonra, maskeyi bir pamuk yardımı ile yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün. Daha sonra temiz olan parmağınızın ucu ile dairesel hareketler yaparak cildinize maskeyi yedirin. 3-4 dakika kadar bu işlemi sürdürün ve 5 dakikada daha fazla yapmayınız çünkü cildiniz tahriş olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT