Kategoriler
Soru / Cevap

Telefon Özelliği Olan En İyi Tabletler Hangileridir?

Sizden gelen soru:

* Ben telefon özelliği olan yani normal sim kart takılabilecek kullanılan bir tablet istiyorum piyasada var mı hangileri? *

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap:

Galaxy Note 8.0

Kompakt boyutlu tablet arayışında olan kullanıcılar tarafından çokça tercih edilen mini tabletler arasında, Galaxy Note 8.0 ile kendine bir kez daha yer bulan Samsung, yeni tableti ile tam olarak Apple iPad Mini’nin karşısına konumlanıyor. Sahip olduğu inci beyaz renkli şık tasarımı, boyutları ve yetenekleriyle kullanıcılar tarafından beğenilecek olan Galaxy Note 8.0’ı yakından inceledik. Şimdi hep birlikte Galaxy Note 8.0’a yakından bakalım.

Samsung Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 8.0’ın dış görünümüyle oldukça şık durduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 8.0 inç boyutunda bir ekrana sahip olan Galaxy Note 8.0, bu ekranını yine beyaz renkli bir çerçeve ile sarıyor. 7,95 mm’lik bir inceliğe sahip olan Galaxy Note 8.0, 345 gram ağırlığıyla da her an yanınızda olacak bir tablet. Galaxy Note 8.0’ın ekranı 1280×800 piksel çözünürlüğünde ve gerçekten harika bir görsellik sunuyor. Ekranın hemen üzerinde 1.3 megapiksellik bir kameranın sahibi olan Galaxy Note 8.0, asıl farkı elbette arka kamerasıyla yaratıyor. Arka kameranın değeri 5 megapiksel. Otomatik odaklamalı arka kameranın fotoğraf kalitesi ise etkileyici. Ayrıca HD video kaydı yapabileceğinizi de belirtelim. Ancak arka kamerada bir flaş göremediğimizi de söylemeliyiz. Galaxy Note 8.0’ın çevresine baktığımızda sol yanında iki kapak altında tasarıma yedirilmiş arabirim görüyoruz. Bunlardan biri microSD kart iken bir diğeri ise SIM kartı girişi. Evet, Galaxy Note 8.0’ı hem bir tablet hem de bir cep telefonu olarak kullanmanız mümkün. Ana ekranında bulunan Rehber ikonuna tıklayarak SIM kartınıza kayıtlı kişileri hemen arayabiliyor ve görüşebiliyorsunuz. Elbette Galaxy Note 8.0’ı kulağınıza dayamak biraz garip duracağı için telefon görüşmelerinizi bir Bluetooth aksesuarla yapmanız yerinde olacaktır.

Galaxy Note 8.0’ın sağ tarafına bakarsak burada metalik çerçeve üzerine konumlandırılmış güç butonu ile ses seviyesi tuşlarını görüyoruz. Cihazın üst tarafında bir kulaklık yuvası ve alt tarafında da şarj birimi bulunuyor. Galaxy Note 8.0’ın sağ köşesinde ise bir yuva içinde S-Pen bizi bekliyor. Galaxy Note 8.0’a entegre olmasıyla tabletin ayrılmaz parçası olan S-Pen ile rahatlıkla tableti kontrol edebiliyorsunuz. S-Pen’i kullanarak notlarınızı alabiliyor ve dokunarak esnek kullanım imkanı bulamadığınız alanlara daha rahat dokunuşlar yapabiliyorsunuz. Daha önce Samsung Galaxy S4’te de gördüğümüz Air View özelliği S-Pen için de sunulmuş. Böylece kaleminizle ekrana dokunmadan ayrıntılara ve ön izlemelere erişebiliyorsunuz. S-Pen ile daha pek çok özellik sunuluyor ve bu özelliklerle tabletle beraber gelen Flipboard ve Awesome Note gibi uygulamaları kullanırken memnun kalıyorsunuz.

Galaxy Note 8.0, tasarımı ve getirdiği teknolojik özellikleriyle olduğu kadar teknik detaylarıyla da özel bir ürün. Üzerinde dört çekirdekli Exynos bir işlemci bulunduran Galaxy Note 8.0, 1.6 GHz hızında çalışıyor ve bu hızını 2 GB kapasitesinde bir bellekle destekliyor. Performans konusunda bir hayli iddialı olan Galaxy Note 8.0, uygulama ve oyunlarda en büyük yardımcınız oluyor. 16 GB dahili hafızaya yer verilen tablette elbette bu alanı microSD kart ile 64 GB’a kadar arttırabilmeniz mümkün. Kablolu bağlantılarının yanında yine kablosuz bağlantılarıyla da öne çıkan Galaxy Note 8.0; DLNA, MHL, 3G ve Bluetooth 4.0 gibi ihtiyaç duyulan tüm bağlantıları içeriyor.

Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

Dört çekirdekli Exynos 4412 işlemci, 2GB RAM, sunduğu yazılım desteği ve Stylus kalemi ile dikkat çeken bir tablet.

Samsung Galaxy Note 10.1

Temel Özellikler

– 10.1inç boyutunda 1280 x 800p çözünürlüğünde PLS TFT kapasitif dokunmatik ekran

– 1.4 GHz hızında dört çekirdekli Cortex-A9 işlemci, Mali-400MP GPU, Exynos 4 Quad çipset ve 2GB RAM

– TouchWiz UX arayüz ile Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

– İyi tasarlanmış özellikleri ile Stylus S-pen kalem

– Boyutlandırılabilir Pop-up uygulaması ve çoklu ekranlarda işlem yapabilme

– Quad-band GPRS/EDGE ve quad-band 3G, HSPA bağlantısı (HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps), Sesli aramalar

– 16/32/64GB dahili bellek seçenekleri ve microSD kart desteği

– 5 MP otofokus kamera, 2592х1944p çözünürlük ve görüntülü aramalar için 1.9mp ön kamera

– 720p HD kalitesinde @30fps video kaydı

– Ön bölümde monte edilen hoparlörler

– Wi-Fi 802.11 a / b / g / n Wi-Fi Direct, dual-band, Wi-Fi hotspot, Stereo Bluetooth v3.0

– HDMI TV çıkışı (adaptör gerekir), USB host (adaptör gerekir)

– Standart 3,5 mm kulaklık girişi

– Adobe Photoshop Touch and Adobe Ideas ve Polaris Ofis editörü önceden yüklü

– A-GPS desteği, dijital pusula

– 1080p DivX / XviD / altyazı ile mkv video desteği

– Accelerometer ve yakınlık sensörü, üç eksenli jiroskop sensörü

– 7000 mAh gücünde Li-Po pil

262 x 180 x 8.9mm boyutları ve 600g ağırlığı ile Galaxy Note 10.1 ince ve hafif bir tasarım sunmakta. Hafifliğin en önemli sebebi daha önce yine Galaxy serisi akıllı telefonlarda karşımıza çıkan plastik kasa kullanımı. Teknik detayları kısaca belirttikten sonra şimdi dikkat çeken noktaları detaylı olarak inceleyelim.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 küçük kardeşi Samsung Galaxy Tab 2 7.0 gibi bazı açılardan geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş. Samsung Galaxy Tab 2 10.1’de Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi kullanılmakta. 10.1 inch 1280 x 800 pixel dokunmatik ekran, 1GHz çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 16GB ve 32GB dahili hafıza seçenekleri, microSD kart desteği, 3 megapixel 1080p HD video kaydı yapabilen arka kamera, VGA ön görüntülü konuşma kamerası Samsung Galaxy Tab 2 10.1’in göze çarpan diğer teknik özelliklerinden.

Samsung, Galaxy Tab, tablet, bilgisayar

Asus FonePad

Dünyada ilk duyurulduğu zaman mühendislik örneğini inceleme şansına eriştiğimiz Asus FonePad, sonunda ülkemizde de satışa giriyor. Bu ay sonu satışa sunulması beklenen Asus FonePad, çok uygun fiyatla birlikte rafları süsleyecek. Daha önce mühendislik örneğini incelemiş olsak da, elbette bir defa da Türkiye pazarına sunulacak olan modele yakından bakmak istedik. Deneyimlerimiz neticesinde oldukça memnun kaldığımızı hemen yazının başında da rahatlıkla söyleyebiliriz. Asus FonePad’e yakından bakmadan önce şunu da söylememizde yarar var: Asus FonePad, sadece bir tablet değil, aynı zamanda bir telefon.

Asus FonePad

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Asus FonePad, kompakt boyutları sayesinde tek elle rahatlıkla kullanılabilecek bir tablet. Boyutları ve hafifliği sayesinde rahat bir kullanım sunan cihaz, 10.4 mm’lik bir kalınlığa ve 340 gram ağırlığa sahip. Üzerinde 7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran FonePad, bu ekranıyla 1280×800 piksel çözünürlük sunuyor. LED arka aydınlatmasına sahip ve IPS teknolojisiyle çalışıyor ve kontrast ile renk dengesiyle oldukça iyi bir görsellik sunuyor. Beraberinde Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi getiren FonePad’in, performansıyla da beğenimizi kazandığını söylemeliyiz. Intel Atom Z2420 1.2 işlemcisi ve 1 GB’lık bellek kapasitesiyle yeterli bir performans sergiliyor. Düşük güç tüketimli işlemcisiyle birlikte pil ömrüne de katkıda bulunan tablet, böylece daha uzun bir mobil kullanım imkanı sağlıyor. 9 saate kadar aktif olarak kullanabileceğiniz bir tablet olmasıyla dikkat çeken Asus FonePad, yazının başında da belirttiğimiz gibi aslında sadece bir tablet değil, aynı zamanda bir telefon olarak da kullanılıyor. Ve 32.5 saat (3G) konuşma süresi, 751 saat ise (3G) bekleme süresi sunuyor.

Arabirimi üzerinde bir rehber ve arama yapabilmeniz için uygulama bulunduran Asus FonePad’in micro SIM girişini kullanarak SIM kartınızı takabiliyor ve ardından telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz. İster 7 inçlik tableti kulağınıza dayayıp konuşun, dilerseniz Bluetooth cihazlarla iletişim kurun, görüşmelerinizi rahatlıkla yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Ses ve iletişim kalitesiyle oldukça beğendiğimiz Asus FonePad’in bu özelliği sayesinde hem akıllı telefon, hem tablet satın alarak ek harcamadan kurtulabilir, sadece FonePad’i tercih ederek iki hizmeti bir araya getirebilirsiniz.

Bağlantı seçenekleriyle de bizi kendinden memnun bırakan FonePad, 3G HSPA+ destekli bir tablet. Böylece internete 3G kalitesinde erişebiliyorsunuz. Wi-Fi 802.11 b/g/n standardını da destekleyen tablet, Bluetooth 3.0’ı da destekliyor. FonePad’in bunların yanı sıra micro SD kart ile micro USB arabirimleri de mevcut durumda. Micro SD kart kullanarak FonePad’in 16 GB’lık dahili hafızasını 32 GB’a kadar genişletebilirsiniz. Yazının yavaş yavaş sonuna yaklaşırken FonePad ile ilgili bahsetmemiz gereken diğer bir nokta ise elbette kameraları. Ön yüzeyinde 1.2 megapiksellik bir kamera bulunduran FonePad, arka yüzeyinde de 3 MP’lik bir arka kamera bulunduruyor. Arka kamerası bulunmaya modelleri de olan FonePad’in, ülkemizde satışa sunulacak olan modelinin arka kamerasına sahip olacağını da belirtmemizde fayda var. Ayrıca daha önce test etme imkanı bulduğumuz Asus FonePad hakkındaki test izlenimlerimize buradan erişebilirsiniz.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT