Kategoriler
Soru / Cevap

Vücudumuzdaki Çakralar Nelerdir?

Vücudun Çakraları

Son zamanlarda sıkça duyulmaya başlanan bir kelime üzerinde duracağız. Çakra kelimesi sözlük anlamı olarak vücutta enerji üreten bölgeler olarak adlandırılmaktadır. Vücut çeşitli enerji enerji üreten bölümlerden oluşmaktadır. Bu enerji üretim bölgeleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinebilmeniz için yazımızı okumaya davet ediyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

yoga, enerji, çakralar, egzersiz

Yaşadığımız dünya tümüyle enerjiden oluşmaktadır. Dünyanında içinde bulunduğu evrende herşey birbirine görünmez bağlarla bağlı gibidir. Aynı şekilde biz de çevremiz de enerjiden oluşuyoruz.

Madde dedigimiz şey aslında enerjinin bizim boyutumuzdaki algınanış biçimidir. Maddeyi elimizle tutabilirz ama enerjiyi tutamayız sadece hissedebiliriz. Peki bu enerjiyi nasıl kullanırız diye soracak olursak kendimize, birçok yolun olduğunu görürüz. Zihnimiz, hayal gücümüz, anılarımız düşlerimiz, duygularımız ve bedenlerimiz. Bunların hepsi enerji kaynaklarının kapılarıdır. Enerji aktarımının sırrı, kendinizi pozitif enerji yüklü bir kaynağa bağlı hissetmek ve bu enerji akımını bir başkasıyla paylaşmaktır. Bizler aslında akışın gerçekleşmesine olanak tanırız. Tıpkı bir kablonun elektiriği geçirmesi gibi. Enerji aslında kendini aktarır bizler burada sadece birer aracız.

Bu enerjinin kaynağı kendinizi mutlu hissettiğiniz herşeydir. İnsan mutluyken kendini rahat bırakır ve pozitif enerjiyle yüklenir. Bu enerji iyileştirici gücünde kaynağıdır. Birçogumuz yaşamımızın bir karesinde mutluluktan sarhoş oldugumuz anları olmuştur. Kendinizi o kadar mutlu hissedersiniz ki kabına sığmaz bir haldesinizdir. İşte bu anlarınızı hatırlamak bile pozitif enerji kaynaklarından birdir. Enerji kaynağına ulaşmanın bir başka yolu da bedenimizin içinde ve dışındaki enerji merkezleriyle bağlantıya geçmektir. Birisini sevdiğinizde kalbinizdeki merkezden enerji akar.

Kelimeler de enerji kaynaklarının kapılarıdır. Çünkü kelimeler ile onların bizde çağrıştırdıkları arasında bağlantı kurarız, bazende dünyada aynı amaçla çok defalar kullanılan kelimeler çok büyük bir enerji alanı oluşturabilirler. Siz kelimeyi tekrarladığınızda otomatikman o alana girersiniz. Örneğin sevgi kelimesi bir mantra oluşturur ve siz o alana girersiniz o enerjileri hissedersiniz. Bazen eşler seni sevdiğimi çok tekrarlamıyayım kelime eskiyecek derler, aksine tekrarlamakta çok büyük bir enerji alışverişi dogar, tabii içten ve samimi bir “seni seviyorum”da.

Renklerde pozitif enerji kaynaklarındandır. Her renk farklı bir titreşim frekansına sahiptir ve bir enerji yayar.

Tarih boyunca dinsel duygular da yaygın bir şekilde enerji kaynağı olarak kullanılmışlardır.

Pozitif iyileştirici enerji kaynağıyla bağlantı kurmanın belki de en üst noktalarından biri de şimdi’yi algılamaktır. Ve şimdi’yi olduğu gibi hissetmek kendiliğinden kişiyi mutluluk ve zevkle doldurur. Yaşamın kendisi bir enerji kaynağıdır. Şimdide yaşamak bu enerjiyle dopdolu yaşamaktır. Bu yolu öğrenmek kuşkusuz en zor olanı. Genellikle gerçek bir ruhsal derinliğe ulaşan kişiler sürekli bu enerjiyle içiçe yaşayabiliyorlar. Ama bu noktaya ulaşmanın kapısı herbirimiz için açıktır. Dinsel yada ruhsal inançlardan bağımsız olarak bu bilinç boyutunu en çabuk yaratan yol, koşulsuz sevginin yaşama geçirilmesidir.

Çakra sanskritçe bir kelimedir ve herzaman dönen bir tekerlek anlamına gelir.

Vucudumuzun enerji alanında (aura) 7 ana çakra vardır bunlar bize gelen ve bizden çıkan enerjilere bir girdap oluşturarak kapı görevi görürler. Bir merkez gibi çalışırlar.Bu ana çakralarımızın dışında enerji alanımızda birkaç bin tane daha alt çakralarımız vardır. Nasıl ki Keban barajından yola çıkan elektrik enerjisi direkt olarak evimize gelip ampullerimizi yakamaz ve arada bulunan trafolardan geçerek gücü düşürülür ve evimizde yaktığımız ampulun istediği seviyeye getirilir ise, ana kaynaktan çıkan enerji de bu ana merkez çakralarımızdan geçerek hücrelerimizin kullanabilecegi enerji seviyesine kadar düşürülür. Vucudumuzdaki trafolar ise alt çakralardır, elektrik kablolarına benzer bir sistemle enerjiyi hücre seviyesine kadar taşırlar. Tıbkı vucudumuzda dolaşan kanın çok ince kılcal damarlarla hücrelerimize gerekli olan besini ve oksijeni taşımaları gibi.

Hastalıklar, duygular, düsünceler önce bu enerji bedenimiz ve çakralarımız üzerinde oluşurlar sonra fiziksel bedende kendilerini gösterirler. Sizlerle olan birlikteligimiz süresince öncelikle 7 ana temel çakrayı adım adım inceleyecegiz ve bunların bizim psikolojik durumlarımızla olan bağlantılarını, hormonlarımızı yöneten endokrin sisteminin çakralarla bağlantısını öğrendikçe daha da bir ilgileneceğinize emin. Tüm bunların bizim düşüncelerimizi, düşüncelerimizinde çakralarımızı nasıl etkileyebildigini sizlerle inceleyeceğiz

Ana Çakra Merkezleri

1. Muladhara Çakra (Kök Çakrası): Kuyruksokumunda, üreme organları ve makat arasında bulunur (mul: kök; adhara:yer, mekan).

Etkilenen organlar: Cinsel Organlar, kan, kemik, hücreler vb.

Etkilenen salgı bezi: Böbreküstü bezleri (adrenalin)

Renk: Kırmızı, dört taç yapraklı çakra

2. Swadhistana Çakra: Göbeğin alt kısmındadır (swa: kendi; adhisthana: mekan)

Etkilenen organlar: Karaciğer, dalak, bağırsaklar, böbrekler, mesane, kan vb.

Etkilenen salgı bezi: Cinsel salgı bezleri

Renk: Turuncu, altı taç yapraklı çakra.

3. Manipura Çakra (Göbek Çakrası): Göbeğin iki parmak üstündedir (mani: mücevher; pura: şehir).

Etkilenen organlar:Dalak, karaciğer, safra kesesi, sinir sistemi, Pankreas

Etkilenen salgı bezi: Pankreas

Renk: Sarı, on taç yapraklı çakra

4. Anahata Çakra (Kalp Çakrası): Gövdenin ortasında, kalp dolaylarındadır (an: hayır; ahat: vuruş).

Etkilenen organlar: Kalp, ciğerler, kan dolaşımı.

Etkilenen salgı bezi: Timüs bezi

Renk: Yeşil, on iki yapraklı çakra

5. Vishouddha Çakra (Boğaz Çakrası): boğazın ortasındadır (vi: ötede; shouddha: arındırılmış).

Etkilenen organlar: Ense, boğaz vb.

Etkilenen salgı bezi: Troid ve paratroid bezleri

Renk: Mavi, onaltı taç yapraklı çakra

6. Anja Çakra (Alın Çakrası): Alnın gerisinde, iki kaşın ortasında, burun kökündedir (anja: kumanda eden).

Etkilenen organlar: Gözler, beyin

Etkilenen salgı bezi: Hipofiz bezi

Renk: İndigo (civit rengi); iki taç yapraklı çakra.

7. Sahasrara Çakra (Taç Çakrası): Kafatasının en üst noktasındadır (sahasra: bin; ra: taçyaprak).

Etkilenen organlar: Beyin, sinir sistemi

Etkilenen salgı bezi: Epifiz bezi

Renk: Mor; bin taç yapraklı çakra.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT