Kategoriler
Soru / Cevap

Yenilik İle İlgili Özlü Sözler

Yenilik ve Yenilikçilik

Özlü söz herhangi bir konuda söylenebilecekleri yada anlatılmak istenen düşünceleri kısa yoldan anlatılmasıdır diyebiliriz. Özlü sözlere en güzel örnek atasözleri ve deyimlerdir. Burada yenilik yani bir konuda var olanı değiştirmek olarak özetleyebileceğimiz kavramla ilgili söylenmiş bazı özlü sözler bulacaksınız. Bu sözleri söyleyen kişilerin tanınmış kişiler olması söylenenlerin dahada değerli olmasını sağlamaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Mesafeleri katetmek… İlerlemek… Hiç durmadan, ara vermeden olabildiğince hatasız…
İşte temel noktalarını belki de bunların oluşturduğu bir yığın söz dizilimi, yapım varken; yenilik ve ilerlemeden bahseden, bunun önemini ortaya koyan ve bunla ilgili özlü sözlere, güzel vecizelere imza atmış büyük kişileri; unutulmaz değerler ile Atatürk’ün bunla ilgili söylediği özlü sözleri; girişimcilik, yatırım ve ilerleme adına söylemiş olduğu güzel sözleri bu yazımızda vereceğiz.

Alta yeniliklerle ilgili; gelişme ve ilerleme ile  ilgili güzel sözleri bulabilirsiniz.

Yeniliklerle ve Gelişimlerle İlgili Özlü Sözler

“Yenilik , ekonomik refah içinde merkezi bir konudur”. – Rekabetçi strateji uzmanı Michael Porter
Her kim değişimi reddederse çürümeye mahkumdur. – İngiliz siyasetçi Harold Wilson
” Yeni bir fikir eklenmesi bilim zenginleştirmek olacaktır bildiği gibi nedensel ilkesine aykırı varoluş koşulları düşünemiyorum. – Alman fizikçi Max Planck (1858-1947)

Sahip olduğunuz tek alet çekiç ise, bir hertürlü sorunu çivi niteliğinde görürsünüz. – hümanistik psikoloji Abraham Maslow

Genius (kabiliyet – yetenek) yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir. – Amerikalı mucit Thomas Edison (1847-1931)

Ben yenilikçiliğin olmasına inanıyorum. – Walt Disney (1901-1966)

Francis Bacon

Canlıların yavruları ilk doğdukları zaman nasıl biçimsizse, zamanın doğurduğu yenilikler de öyledir. Bununla birlikte, bir aileye ilk onur kazandıran kimse nasıl kendinden sonra gelenlerin çoğundan daha değerli sayılırsa, ilk örnek davranış da (iyi ise) bir daha kolay kolay yansılanamaz. Kötülük, insanın bozuk yaradılışına uygun düştüğünden, doğal akışıyla gitgide daha güçlenir; iyilik ise bütün zorlama eylemlerde olduğu gibi, başlangıçta en güçlüdür. Ama her ilaç bir yeniliktir, yeni ilaçları kullanmak istemeyenleri yeni hastalıklar bekler, çünkü zaman yenilik üstüne yenilik getirir. Peki, zaman zorunlu olarak her şeyi kötüye dönüştürür, insan bilgeliği ile kavrayışı da iyiye yönelmezse, ne olacak bu gidişin sonu? Alışkanlık diye benimsenmiş bir şeyin iyi olmasa bile yadırganmadığı, uzun zaman yanyana bulunmuş şeylerin ise, yararlı olsalar bile, bu uyumdan yoksun oldukları, bundan dolayı da yadırgandıkları, bir gerçektir. Üstelik, yeni şeyler tıpkı yabancılar gibi, ilgi uyandırmakla birlikte pek sevilmezler.

Zaman yerinde saysaydı, bütün bunların bir zararı olmazdı; gelgelelim zamanın bu hızlı akışı içinde eski bir törenin korunması için ayak diremek, yenilik kadar çetin bir şey olabilir, eskiye çok saygı duyanlar yenilere alay konusu durumuna düşerler. Bundan dolayı insanların yeniliklerde, kendi kendini büyük ölçüde ama sessizce, ağır ağır, hiç belli etmeden yenileyen zamanı örnek almaları iyi bir şey olur. Yoksa, yeni olan her şey beklenmeden gelir, kiminin yararına kiminin de zararına işler. Yarar sağlayan kimse, kader yüzüme güldü diye sevinir, zarar gören kimse de, haksızlığa uğradığını sanır, talihine küser. Devlet düzeninde de, bir zorunluluk olmadıkça ya da kesin bir yarar beklenmedikçe yeniliklere girişmemek yerinde bir davranış olur. Ayrıca, değişikliğin ancak bir düzelme sağlayacağı zaman yararlı olacağını, düzeltme süsüne bürünmüş kuru bir değişiklik tutkusunun ise hiçbir şey getirmeyeceğini iyi bilmek gerekir. Son olarak yeniliğin, bir benimseme görse bile, gene de kuşkuyla karşılanacağı da unutulmamalıdır. Kutsal Kitap’a da söylendiği gibi: “Eski yol üzerinde durur, çevremize bakarız, doğru yolun, iyi yolun nerde olduğunu görünce, ordan yürürüz.”

Atatürk’ün Yenilik Üzerine Sözleri

1. Türk milletinin istidadı ve kesin kararı, medeniyet yolunda durmadan, yılmadan ilerlemektir.

2. Medeniyet yolunda başarı, yenileşmeye bağlıdır.

3. İnkılap, Türk ulusunun son asırlarda geri bırakılmış kurumlarını yıkarak yerlerine, ulusun en yüksek uygarlık düzeyine ilerlemesini sağlayacak yeni kurumlar koymaktır.

4. Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların, yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir.

5. Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Yenilik İle İlgili Özlü Sözler” için 4 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT