”Damlaya damlaya göl olur” atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız?

Soru CevapKategori: Edebiyat”Damlaya damlaya göl olur” atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız?
4 Cevap
313 Staff cevapladı 8 yıl önce

Tasarruf, maddenin değerini bilme; onu yerinde ve zamanına göre kullanabilme, bir tedbir vasıtası olarak değerlendirebilme demektir. Hayatta maddi bunalımlara düşmemek için tasarrufa ihtiyaç vardır. Herkes gelirinin bir kısmını zorunlu yerlere harcadıktan sonra, geri kalan bölümünü, gelecekte düşebileceği kötü durumlar veya birtakım ideallerinin gerçekleşmesi için biriktirmelidir.

Tasarruf, meyvesini zamanla verir. Bugünden azar azar, karınca kararınca biriktirdiğimiz paralar bir gün bizi şaşırtan, bazı maddi arzularımızı gerçekleştirecek kadar büyük bir yekûn oluşturur. Tasarruf yapan herkes, sonunda böyle mutluluk verici bir sonuca kavuşur. Böylece, insanın isteklerine kavuşabilmesinin bir bakıma elinde olduğu anlaşılır. Tasarruf yapan kimseler tedbirli kimselerdir; önceden hazırlıklı oldukları için güç duruma düşmezler. Bir köşede birikmiş paraları, her zaman onların yardımcısı, desteği ve huzur kaynağıdır.

İnsanoğlu tasarrufa çocuklukta alışmalıdır. Kendi ihtiyaçlarını tasarruflarıyla almaya çalışan çocuklar, en güzel alışkanlıklardan birini elde etmiş olurlar. Tasarruf varlığın garantisidir.

Sponsorlu Bağlantılar
313 Staff cevapladı 8 yıl önce

İnsanların yaşamı boyunca çalışıp üretip hayat için gerekli olan tüm enstrümanları elde etmek yada sağlamak için mücadele verirler.Yaşadığımız dünyada paranın büyük önemi vardır.Para elde etmek insanların en önemli hedefidir.

Gençlik yıllarında çok çalışmak gerekir.Zira hayat çalışmayı gerektirmektedir.Çalışmak ve birikim yapmak bizi yaşlılık yıllarında rahat etmemize yarar.İnsanlar gençken güçlü sağlıklı ve azimlidir.Hayat inişli çıkışlıdır.Mutlu ve rahat günlerimizin olduğu gibi,aynı zamanda zor zamanlarımız da olur.Bu yüzden bu zor zamanları rahat ve az hasarla atlatmak için paraya ihtiyaç duyarız.Bu paraları ise ancak birikim yaparak sağlayabiliriz.Az bir ücretle dahi çalışsak,az az birikim yapmak gerekir.Zaten az para alıyorum neyi biriktireyim demek doğru olmaz.Çünkü az az birikir ve bir bakarsınız ki birikim çoğalmış.

Ölümlü dünyada rahat etmek istiyorsak paramızın olması gerekir.Para günümüzde hemen her kapıyı açmaktadır.Bu yüzden bunun bilinci içerisinde yaşamalı ve birikim yapmayı ihmal etmemeliyiz.

Sponsorlu Bağlantılar
313 Staff cevapladı 8 yıl önce

Herkesin kendine göre bir geliri vardır ve tüm insanlar bu gelirleri doğrultusunda özel harcamalarını düzenlerler. Ancak bu giderler düzenlenirken yani harcama yapılırken biraz dikkatli olmak gerekir. Herkesin harcadıklarının yanında köşeye bir miktar para koyması gerekir.

Birikim yapmak geleceğimizi düşünmek adına yapabileceğimiz en güzel şeylerden biridir. Eğer iyi günümüzde, para kazanırken üç beş kuruş kenara atabilirsek ilerleyen zamanlarda zor günlerle karşılaştığımızda bu paralar bizim yardımımıza koşacaktır. Kendi geleceğimizi kendimiz düşünürsek ileride kimseye muhtaç olmayız.

Bugün bize çok az gelen bir para yavaş yavaş birikir. Biriken bu paralar gün gelir büyük bir meblağ haline gelir. Bugün bizim için önemsiz, ufacık gibi görünen bir para yıllar içinde önemsediğimiz bir birikim haline gelebilir. Almak istediğimiz şeyler için kenara koyduğumuz paralar bir gün toplanarak alış verişlerimizde bize kolaylık sağlayabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
313 Staff cevapladı 8 yıl önce

Bize çok küçük gelen ve belki de hiç önemsemediğimiz yağmur damlaları birleşip birikerek kocaman okyanusları oluştururlar. Tıpkı yağmur damlalarının okyanusları, denizleri oluşturduğu gibi, küçük birikimler de büyük mal varlıkları oluşturabilirler. Bu nedenle en ufak bir birikimi, tasarrufu bile küçük görmemeli, biriktirmeye devam etmeliyiz. Dağlar nasıl ki kum taneciklerinden oluşmaktadır, büyük servetler de küçük birikimler, tasarruflar sonucunda oluşabilir.

İnsan, geleceğini görme yetisine sahip değildir. Bugün ne halde olduğunu bilse de geleceği ile ilgili tahminlerde bile bulunması güçtür.İçinde bulunduğu güzel durumun aynı şekilde devam edeceği ile ilgili hiçbir garantisi yoktur. Bu yüzden kişi, geleceğini de teminat altına almayı bilmeli, yarınını düşünerek küçük de olsa birikim yapmalıdır. Bugün zengin bile olsak yarın bu zenginliğin elimizden gitmeyeceğini bilemeyiz. Veya yoksul da olsak, gelecekte daha düşkün bir hale geleceğimizi bilemeyiz. Bu yüzden zengin fakir herkes, geleceğini mutlaka düşünmeli tasarruf ederek birikim yapmalıdır. Yiyecek içecek ihtiyacından sonra geriye pek de parası kalmayan biri, azıcık para ile bir birikim yapılmayacağını düşünerek onu da harcamaya yeltenebilir. Oysa bu, son derece yanlış bir tutumdur. Bir azdır; ancak iki tane bir birleşince daha fazla olurlar. İki tane dört birleşince de daha daha fazla olurlar. Bu durum bu şekilde devam eder gider. Sonunda, tahmin edemeyeceğimiz büyüklükte birikimler oluşabilir.

Küçük bile olsa hiçbir birikimi hor görmemeliyiz. Gün gelir, yaptığımız o az birikim bile büyük şeyler kazanmamıza vesile olabilir veya ele güne karşı bizi muhtaç etmekten kurtarabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Cevabınız

8 + 20 =

RenkliNOT