Sponsorlu Bağlantılar

Selena Gomez yada tam adı ile Selena Marie Gomez çok ünlü bir ABD’li aktris ve şarkıcıdır. 22 Temmuz 1992 yılında Texas eyaletinde dünyay gelen Selena Marie Gomez, özellikle genç erkek ve kadınların sevgilisi durumunda. Selena Marie Gomez’i meşhur yapan ise Waverly Büyücüleri dizisindeki Alex Russo karakteri olmuştur.

Selena Gomez
Genel bilgiler
Doğum adı Selena Marie Gomez
Doğum 22 Temmuz 1992 (24 yaşında)
Grand Prairie, Teksas
Tarzlar Pop rock, R&B, Dans-pop, hip hop, Elektropop
Meslekler Oyuncu, tasarımcı, şarkıcı
Etkin yılları 2002-günümüz
Müzik şirketi Interscope (2015-günümüz), Hollywood Records (2008-2014)
İlişkili hareketler Selena Gomez & the Scene Demi Lovato
Jonas Brothers Taylor Swift
Justin Bieber

Selena Gomez Biyografi

Selena Gomez, Gomez ailesinin tek çocuğudur. Selena’nın annesi Dallas’taki yerel tiyatrolarda sahne alıyordu. Selena’nın da oyunculuk yeteneği annesinden ileri gelmektedir. Çocukluğunda hep annesinin provalarını seyreder. Selena Gomez Dallas’taki bir ajans tarafından keşfedilir. İlk rolü Barney&Friends’te Gianna adlı karakterdir.

Selena Ekim 2007 den itibaren Disney Channel için Waverly Büyücüleri’ndeki Alex Russo karakterini canlandırmaktadır. Aslında bu rol ilk olarak Alexa Nikolas’a teklif edilmiştir. Ancak rol Gomez’in olur. Selena Gomez Barney&Friends’ten rol arkadaşı Demi Lovato ile çok yakın arkadaşlardır.

Selena Gomez Filmografi

Diziler

Yıl Adı
2002—2003 “Barney & Friends” (Barney&Arkadaşları)
2006 “Zack ve Cody’nin Lüks Yaşamı”
2007 “What’s Stevie Thinking”
2007 “Hannah Montana”
2007 “Arwin”
2007 Wizards of Waverly Place (Waverly Büyücüleri)
2009 Sonny with a chance (Bir Şans ile Sonny)
2009 Zack ve Cody Güvertede
2009 “Hannah Montana”

Filmler

Yıl Adı
2003 “Spy kids 3D:Game Over “
2005 “Walker, Texas Ranger: Trial by Fire”
2006 “Brain Zapped”
2008 “Horton hears a who”
2008 “Another Cinderella Story”
2008 “Princess Protection Program” (Prenses Koruma Programı)
2009 “Wizards of Waverly Place :The Movie”
2010 “Beezus and Ramona”

Selena Gomez Diskografi

Yıl Adı
2006 “Brain Zapped”
2007 “Everything Is Not What It Seems”
2008 “Cruella de Vil”
2008 “Tell Me Something I Don’t Know”
2008 “New Classic” (Drew Seeley ile)
2008 “Bang a Drum”
2008 “Fly to Your Heart”
2009 “Make It Happen” (David Henrie ile)
2009 “Perfectly”
2009 “Whoa Oh!” (with Forever the Stickest Kids)
2009 “One and the same” (Demi Lovato ile)
2009 “Head First”