Kategoriler
Dekorasyon

Ev Nasıl Boyanır? Ev Boyamanın Püf Noktaları

Ev Duvarlarını Boyarken Dikkatli Olun

Evinizi kendi zevkinize göre boyamak isteyebilirsiniz. Bir boyacı kiralayıp evinizi boyatabileceğiniz gibi evinizi kendi ellerinizle boyamayı da tercih edebilirsiniz. Ancak evinizi kendiniz boyarken çok dikkatli olmanız gerekir. Hele bir de acemi iseniz duvarları berbat edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Artık boyalar eskisi kadar fazla kimyasal içermeyen, kokusuz ve daha yüksek performanslı boyalardır. Ayrıca daha sağlıklı ve daha çevreci boyalardır. Daha uzun ömürlü ve daha kullanışlı olan bu boyalarla evlerinizi boyarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini madde madde anlatacağız.

İşte ev duvarlarını boyarken dikkat etmeniz ve bilmeniz gereken püf noktalar;

ev boyama duvar boyama boya yapmak

Evinizi Boyarken Yapmanız Gerekenler

– Duvarlardaki bütün aksesuarları resim çerçeveleri ve ayna gibi hepsini indirin ve güvenli bir yere kaldırın.

– Boya yapacağınız odadaki eşyaları başka bir odaya kaldırın yada odanın ortasında toplayarak üstünü bir bez ile kapatın.

– Odadaki perdeleri kaldırın.

– Evinizdeki odaların duvarlarını hesaplayarak ne kadar boya gideceğini hesaplayın. Aksi takdirde boya işi yarıda kalabilir.

– Boyama yapacağınız odanın tozunu iyice alın. Aksi takdirde boyadan sonra boya üzerine toz paçaları yapışacaktır.

Duvarları sabun, deterjan ile temizleyin ve su ile silerek iyice temizleyin.

– Tavana, süpürgeliklere ve pervazlara boya değmemesi için maskeleme bandı ile iyice kapatın.

– Duvarları boyaya hazırlamak için, önce duvardaki çivi ve vidaları sökün. Tüm küçük delikleri ve ince çatlakları dolgu malzemesi ile kapatın. Bu malzemeyi toz olarak satın alıp evde kendinizde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca hazır olanlarını da yapı marketlerden satın alabilirsiniz.

– Alçılama sonrası pürüzsüz bir yüzey elde etmek için orta veya ince kalınlıkta zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalayın.

boya

– Yeni sıvanmış duvarlara boyanın daha güçlü tutunması için, astar uygulamasına ihtiyaç olacağını da unutmayın. Bunun için kokusuz, izolasyon astarı gibi ihtiyacınıza göre birçok astar çeşidi bulunuyor.

– Kirli fırçalarla işe başlayacaksanız, fırçada kalan boyayı mümkün olduğunca kazıyın. Temiz fırçalarla işe başlayıp sonrasında temizleyip tekrar kullanacaksanız unutmayın; su bazlı boyalarla işiniz kolay; fıçanızı sabunlu suyla yıkayın ve iyice durulayın. Temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Yağlı boyaların temizliği içinse tiner veya özel fırça temizleyici sıvı kullanmalısınız.

– Boyama işi bitmediyse, ilk ve ikinci kat arasındaki zamanda fırçaları streç film ile sarın. Bu, onların kurumayıp yumuşak kalmalarını sağlar.

– Boya rengi seçerken ise öncelikle sezgilerinize güvenin. Hangi rengi beğendiyseniz o renk sizin için doğru renktir. Dikkat etmeniz gereken ise, öncesinde bir astar kağıdına iki kat boya sürün. Gün içerisinde kağıdı farklı duvarlara asın ve rengin güneş ışığı ya da yapay ışık altında nasıl değiştiğini gözlemleyin. Diğer önemli detay da, çoğu renk kuzeye bakan odalarda biraz daha koyu ve soğuk görünür; çünkü ışık bu yönde güçsüzdür.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT