Kategoriler
Güzellik ve Bakım Yaşam

Erkekler İçin Tüy Dökme Yöntemleri

Bakımlı Erkek Tüy Döker

Metroseksüel erkek kavramı ile başlayan akım sonrası erkeklerin bakımına olan dükünlüğü her geçen gün biraz daha artmakta.Durum böyle oluncada erkeklerinde bir çok bakım yollarına başvurarak daha güzel ve daha bakımlı vucut için çalışmalarına hız verdiğini görüyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bakım yaptıran her erkek ilk iş olarak fazla tüylerinden kurtulma derdine düşüyor. Bu derde derman bulmak kolay sadece işin, kısa mı, uzun mu, acılı mı acısız mı olması gerektiği.

Erkekler İçin Tüy Dökme Yöntemleri

Tüy dökücü kremler

Kimyasal maddeler içeren tüy dökücü kremler, acısız bir yöntem olmakla beraber, jilete oranla, daha yumuşak tüylerin çıkmasını sağlar. Ayrıca, birkaç dakika içinde sonuç verir.

Artıları:
Kısa sürede, en acısız ve ekonomik biçimde tüylerden kurtulmanızı sağlar. Üstelik tüyler; uzama aşamasında, jiletle alınmış gibi değil, daha yumuşak biçimde çıkar.

Eksileri: Hassas ciltlerde,alerjiye neden olabilir; bunu engellemek için, kullanmadan önce, cilt üzerinde test edilmelidir.

Tüylerin yeniden çıkış süresi: Bir hafta

İğne epilasyon yöntemi

İnce iğnelerle kıl köklerine girilir ve zayıf akımlı elektrikle kökler yakılır. Yakılarak tahrip olan kıl, daha sonra cımbızla çekilerek alınır. Elektrik akımı zayıf olduğu için, pek acı duyulmaz. Lazerli epilasyonda olduğu gibi, seansların sayısı, tüylerin yoğunluğuna bağlı olarak değişir.

Artıları: Kalıcı çözümlerdendir. Her cilt tipine ve her renkteki tüye uygulanabilir. Lazer epilasyonun etkili olmadığı gri ve beyaz renkli tüyleri yok etmede etkilidir.

Eksiler: İğneler nedeniyle, ciltte, geçici küçük izler oluşur. Temiz ve hijyenik olmayan araçların kullanılması, enfeksiyona neden olabilir.

Tüylerin yeniden çıkış süresi: İlk seanstan yaklaşık bir ay sonra, tüyler uzamaya başlar. Ancak, sonraki seanslardan itibaren zamanla incelir.

Ağda yöntemi

Artık, geleneksel ağda yerine sir ağda tercih ediliyor. Sir ağda metodunda; özel bir aletle ısıtılan ağda, spatula yardımıyla istenilen bölgeye sürülür ve ince şeritler hâlinde kesilen ağda kâğıtlarıyla tüyler çekilir.

Artıları: Düzenli uygulama sonucu, tüy ve kıl kökleri azalır. Pratiktir, zamandan tasarruf sağlar. Tüyler kökünden alındığı için, batık (Büyüyen tüyün derinin üst tabakasını aşamayıp deri içinde büyümesi nedeniyle oluşan bir cilt rahatsızlığı.) riski azalır. Hijyeniktir, kâğıt bezlerle uygulanır.

Eksileri: Uygulamadan sonraki iki saat boyunca, ağda yapılan bölgenin suyla temas etmemesi gerekir; aksi takdirde, bölgede leke oluşabilir, ilk seferde, ağda, kızarıklığa ve küçük çaplı kanamalara nedenolabilir.

Tüylerin yeniden çıkış süresi: Üç hafta

Lazerli Epilasyon Tekniği

Vücuttaki tüyleri, acısız biçimde, cilde zarar vermeden yok eden lazerli epilasyonda; lazer ışınları, kıl kökünde bulunan melanin pigmentini hedef alıyor. Lazer ışınını emen melanin pigmenti, ısınıyor ve kıl kökü tahrip oluyor. Seans sayısı, tüy yoğunluğuna, rengine ve cilt tipine göre kişiden kişiye değişiyor.

Artıları: Geniş alanlara uygulanır ve tüyler kalıcı olarak yok edilir. Bu yöntem, kıl dönmelerini de tedavi eder.

Eksileri: Bronzlaşmış ciltlere ve çok açık tenlilere önerilmez. Ayrıca, uçuk, sedef hastalığı ve cilt enfeksiyonu olanlarda, gri ve beyaz renkli tüylülerde uygulanamaz. Seans ücretleri, yüksektir. Uzman olmayan kişilerce yapılan epilasyonların; yanık, yara ve deride renk değişikliklerine neden olma ihtimali vardır.

Tüylerin yeniden çıkış süresi: Seansların ardından, tüyler ömür boyu çıkmaz.

Sponsorlu Bağlantılar

“Erkekler İçin Tüy Dökme Yöntemleri” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT