Kategoriler
Yemek Tarifi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları

Kahvedeki Köpüğün Sırrı Ne?

Herkes iyi kahve yapamaz. Hele hele Türk kahvesini yapmak marifet ister. Türk kahvesinin iyi olduğu ise köpüğünden belli olur. Yani Türk kahvesini daha içmeden yapanın usta mı acemi mi olduğunu anlayabilirsiniz. Üçü bir arada değil ki kaynamış suyun içerisine kahveyi döküp karıştırasın…

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Türk kahvesini güzel yapmak için ille de usta mı olmaya gerek var? Tabi ki yok. Size vereceğim bu tarifle en acemiler bile harika bol köpüklü bir Türk kahvesi yapabilecek. Tek yapmanız gereken aşağıdaki tarifi birebir uygulamak.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Malzemeler

  • Türk kahvesi (tercihen orta kavrulmuş)
  • Şeker
  • Maden suyu
  • İçme Suyu

Kahvenin Yapılışı

Her zaman olduğu gibi cezvenin içerisine her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi koymak. Eğer bir fincan ise 2 çay kaşığı, 2 fincan kahve yapacaksanız 4 çay kaşığı Türk kahvesi koyun. Daha sonra isteğe göre şeker ekleyin.

Bol köpüklü Türk kahvemizin sırrı suyunu koyarken devreye giriyor. İlk önce suyun soğuk olması gerekiyor. Sakın sıcak su koymayın. Normalde cezveye her bir fincan kahve için bir fincan su koyuyoruz. Biz yarı yarıya su ve maden suyu kullanıyoruz. Yani bir fincan Türk kahvesi için yarım fincan su, yarım fincan da maden suyu yada 2 fincan kahve için bir fincan su bir fincan da maden suyu koyuyoruz. Dileyenler sadece maden suyu ile de yapabilirler. Ben yaptım, bu defa da neredeyse yarısı kahve yarısı köpük oldu. 🙂

Tüm malzemeleri cezveye ekledikten sonra ocağı kısık ayarda açıyoruz ve cezveyi ocağın üzerine koyuyoruz. Daha sonra kaynamaya başlayana kadar kahvemizi karıştırıyoruz. Daha karıştırmaya başladığınızda kahvenin köpüklendiğini göreceksiniz. Kaynamaya başladığı anda ocağı kapatmalısınız. Çünkü maden suyundan dolayı hemen taşabilir. Kahvemiz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Cezvedeki köpüğü fincanlara kaşık ile eşit bir şekilde pay edin ve ardından kahveyi fincanlara doldurun. Afiyet olsun.

Türk Kahvesinin Püf Noktaları

  1. Çeşme suyu kullanmayın. Arıtma yada satın alma su kullanın.
  2. Kesinlikle kısık ateşte pişirin. En başından en sonuna kadar.
  3. Köpüklü olması için maden suyu kullanın.
  4. Kahve kaynayana kadar yavaş yavaş yavaş karıştırın.
  5. Kahve kaynamaya başlar başlamaz ocağı kapatın.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT