Kategoriler
İnternet İnternet Teknolojileri Teknoloji Yazılım

En Hızlı ve En İyi Tarayıcı Hangisi? İşte Cevabı

En İyisi Olmak İçin Tarayıcılar Yarıştı

İnternetin kullanımı arttıkça şöyle bir soru akla geldi “acaba en hızlı ve en iyi internet tarayıcısı hangisidir ? “

Sponsorlu Bağlantılar

Gerçi piyasada birçok seçenek var.Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Apple Safari, Opera, Avant ve niceleri… Peki sizin için en uygun tarayıcı hangisi? Bunca seçenek arasında seçim yapmak zor .Bu soruya sizde cevap arıyorsanız Cevabı bu yazıda…

Sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum.

Eskiden, rakip bankaları eleştirmek için ilginç bir reklam sloganı mevcuttu: “Yoktur aslında bir farkımız, hepimiz birbirimizin aynıyız”. Elbette İnternet, cep telefonu bankacılığı, akıllı bankacılık gibi teknoloji ögelerinin işe girmesiyle, iddia geçerliliğini yitirdi.

Buna karşın geçmişte bankalar için ortaya atılan iddia, kesinlikle tarayıcılar için geçerli değil: Her tarayıcı nevi şahsına münhasır bazı yetenekler taşıyor ve avantajlı özellikler sunuyor.

internet, tarayıcı, teknoloji, web

Her şeye rağmen, aralarında bir uçurum olduğu da söylenemez. Seçiminizi estetik, imaj, hız, dayanıklılık, sorunsuzluk ve işletim sistemi ile uyum gibi kriterler üzerine yapmalısınız.

Sonuç ne olursa olsun, size uygun İnternet tarayıcısını bulup, keyifle kullanabileceğinizi söylemek pekala mümkün. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, en iyi tarayıcıları biraraya getirdi.

Opera

JavaScript Motoru gözden geçirilmiş Opera 11, sahip olduğu “Turbo” moduyla iyice hızlanmış ve bu kategoride Chrome ile liderlik mücadelesi veriyor. Araçta, entegre bir AVG Free güvenlik seti de mevcut ve bu kit, sizi zararlı sitelerden koruyor.

Yeni sayfa açma mekanizması, Firefox 4.0 Panaroma ile benzer nitelikte. Pencereleri, oradan oraya dilediğiniz biçimde taşıyabiliyor ve önem sırasına göre konumlandırabiliyorsunuz. Arabirim de, önceki sürümlere göre cilalanmış.

Opera

Hataya Yer Yok!

Tarayıcımız, çekici bazı becerilere de sahip. Sürekli iş yazışmaları yaptığınızı ve kelime hatalarından kaçınmanızın şart olduğunu düşünün. Opera 11, birçok sayfa ve e-posta servislerinde, pek çok dilde, sözcük kontrolü ve düzeltme gibi fonksiyonlarla karşılacaksanız.

Opera indirmek için bağlantıya tıklamanız yeterli.

Firefox

rp_firefox-fast1295807528.jpg

Bu ateşli tilki hakkında ne gibi bir yorum yapılabilir? Tarayıcı pazarının lideri konumunda ve rakipleri düşünülürse bu büyük bir başarı. Zararlı siteleri engelleme araçlarına sahip lakin kullanıcı ısrar ederse, riskin boyutu hakkında bilgilendirme yeteneği de var. 3000+ tema (persona) ile kişiselleştirilebiliyor. HTML5 desteği sunuyor ve kullanıcıların, İnternet’te yaptığı eylemlerin izini gizleyebiliyor.

Hâlâ En Hızlı mı?

Firefox, güncellenmemiş eklentileri izole edebiliyor ve performansın düşmesini engelleyebiliyor. Yine de bazı dezavantajlara sahip. Firefox 3.6.13, 3.5 versiyonundan yüzde 20 hızlı çalışsa da, Chrome veya Opera kadar süratli değil. Yani eskiden sahip olduğu “en hızlı tarayıcı” ünvanını, şimdilik kaybetmiş durumda.

Firefox indirmek için tıklayın.

Avant Browser

Adı sanı pek bilinmeyen Avant, Internet Explorer yapısının üzerine konumlanmış ama onun sahip olduğu zaaflardan ders almış. Epey hızlı ve “şimdilik”, göze batan bir güvenlik açığı yok. Otomatik form tamamlayıcılar, pencere yönetimi gibi eklentilere sahip. Lakin Windows Vista işletim sistemi ile Flash uygulaması çakışması gibi rahatsız edici bir sorun yaşayabiliyor. Flash sürümlerini, Vista altında çalıştırmak sabır istiyor.

Görsellik Eh İşte

Arabirim şık ama rakiplerinin görselliği karşısında biraz zayıf kaldığını söyleyebiliriz. Bu açığı kapatmak için pek çok tema geliştirilmiş, yine de sade bir fonksiyonellik havası, her yere yayılıyor.

Avant Browser indirmek için tıklayın.

Apple Safari

Safari, sürat açısından zirveye oynayan bir tarayıcı ve Chrome ile Opera 11’e çok yakın performans sonuçları elde ediyor. Adobe ve Apple arasındaki sorunlar ve Flash problemleri nedeniyle HTML5 desteği en üst düzeye çıkmış.

HTML5 temelli tam ekran video oynatıcı, video sahnesi yakalama gibi becerileri var. Kişileştirme yeteneği ise Firefox’a göre çok zayıf kalıyor ve bu konuda yönetici bir uygulama bile sunmuyor.

rp_safari_ti_logo.jpg

Sorunlara Rağmen Zirveye Oynuyor

Windows 7-Aero ikilisi ile de çok iyi geçindiğini söylenemez ve Aero Glass desteği mevcut değil. Bu da Safari’yi, görsellik kategorisinde aşağıya çekiyor. Tüm olumsuzluklara rağmen Safari, yüksek performans ve üstün güvenlik sunan kaliteli bir tarayıcı.

Apple Safari indirmek için tıklayın

Google Chrome

İnternet’te Google usülü sörf yapmaya ne dersiniz? Üstelik bu tarayıcı, HTML5 platformuna tam destek verip, güvenlik becerileriyle göz doldurup, İnternet devi Google’ı arkasına aldıysa…

Pek çok otorite tarafından, “dünyanın en hızlı tarayıcısı” kabul ediliyor. Bu başarıda en büyük pay, roket hızıyla çalışan Google’s V8 JavaScript motoruna ait. En ilginç özelliklerinden biri de PDF okuyucusu…

rp_google-chrome.jpg

PDF Dosyaları Bile Ona Zarar Veremez

Hemen hemen her tarayıcıda online PDF okuyucusu mevcut ama Google, rakiplerinin aksine ek bir güvenlik sistemi geliştirmiş. PDF dosyasında çökme olduğunda, tarayıcı da onunla birlikte batmıyor ve son sürat çalışmaya devam ediyor. Hatta PDF sayfasının o ana kadar indirilen kısmını okumanızı bile sağlıyor. Uzaktan kontrol, güncellenmemiş eklentileri “otomatik” devre dışı bırakma gibi gelişkin araçlara sahip

Google Chrome indirin

Internet Explorer

Internet Explorer, tahtını geri istiyor istemesine ancak, rakipleri hiç olmadıkları kadar güçlü. HTML5 desteği, DOM çekirdeği, karakter setleri sunan beta sürümü, bize tam sürüm için umut veriyor. Sahip olduğu “donanım hızlandırma” yapısı, onu, en az Firefox 4.0 Beta kadar süratli hale getiriyor. IE9’un, Windows 7 ile çalışan Aero Glass becerisi, rakiplerine göre önemli bir görsel artı olarak kayıtlara geçiyor.

Her Şeye Hükmedecek Tek Kutu

“OneBox”, yani “Tek Kutu” isimli uygulama, arama kutusu ve yer çubuğunu kombine ediyor. Internet Explorer 9 Beta, minimalist bir yapıya sahip. Tüm fonksiyonlar, birkaç düğme yardımıyla kullanılabiliyor yani önceki sürümlerinin hantallığı ortadan kalkmış.

Computers: The solution with Internet Explorer hindrance

Çok ilginç bir becerisi de var: Hangi eklentinin, İnternet’te ne kadar zaman kaybettirdiğini hesaplayabiliyor ve kullanıcıya gerekli tavsiyelerde bulunuyor.

Internet Explorer indirin

Sponsorlu Bağlantılar

“En Hızlı ve En İyi Tarayıcı Hangisi? İşte Cevabı” için bir yanıt

Tarayıcıların içerisinde en iyisi bence Opera diye düşünüyorum. Şu anda hızıyla ilgili bir düşüncem yok veya Opera ‘nın hızını ben kendimce iyi olarak görüyorum, yavaş olsaydı zaten kullanmazdım. Ayrıca Opera ‘ya gündelik veya programınız dahilinde kullandığınız sitelerinin ana sayfalarını ayrıca google den aramaya gerek kalmadan kaydedebiliyorsunuz, Opera ‘nın kullanıcıya sağlamış olduğu sunumlar ve hizmetler inanın çok mükemmel, fakat çoğu internet kullanıcısı tarafından bilinmiyor,çünkü kimse bu harika tarayıcıyı daha hala farkedememiş daha doğrusu kullanıcıya sunmuş olduğu kolaylıkları farkedememiş diye düşünüyorum. Çoğu masabaşı geçici kullanıcı işim görülsün mantığıyla İntennet Explorer ‘i veya masaüstünde kurulu olarak varsa da Mozilla ‘yı kullanıp işinin biran önce görülmesi mantığıyla hareket ediyor fakat daimi kullanıcılar ( Şirket Çalışanı,Büro Teknik Elemanı, Uçak Bilet Satış Elemanları, Teknik Elemanlar, Daimi Büro Personeli, Masabaşı Büro Elemanları, vs. ) ve doğru kullananlar için bence Opera vazgeçilmez bir tarayıcı diye düşünüyorum. Saygı ve Selamlarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT