Kategoriler
Soru / Cevap

Osmaniye’de Kaç Milletvekili Vardır? İsimleri ve Özgeçmişleri

Osmaniye Milletvekilleri

Burada osmaniye ilinden milletvekili olarak seçilen adayların isimlerini ve kısa özgeçmişlerini bulacaksınız. Bilindiği gibi ülkemizde yönetim şeklinin gereği olarak belli aralıklarla yapılan milletvekilliği seçimlerinde her il nufüs sayısına göre yüksek seçim kurulunca belirlenen sayıda vekili TBMM için seçmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Durdu Mehmet Kastal

Durdu Mehmet Kastal; 22 Ocak 1969’da OsmaniyeKadirli’de doğdu.Babasının adı Veli, annesinin adı Zeliha’dır.

Durdu Mehmet Kastal

Eğitimci, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdi. Niğde Üniversitesi’nde Uzman Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

22. Dönem Osmaniye Ak Parti Milletvekili.

İngilizce bilen Kastal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Devlet Bahçeli

İlk zamanlar (1948-1967)

1948 yılında Osmaniye(Bahçe ilçesinde)’de doğdu.Fettahoğulları olarak bilinen geniş ve köklü bir aileye üye olan Bahçeli, ailenin 4 çocuğundan biriydi. Babasının ilk evliğinden olan 2 üvey kardeşi vardır.

İlk öğrenimini memleketi Osmaniye’de 7 Ocak ilkokulunda pekiyi dereceyle tamamladı. Ailesi varlıklı olduğu için üniversiteye kadar tahsilini özel okullarda sürdürdü. Ortaokulu Servet Bahçeli adında, kendisinden üç yaş büyük, abisiyle Adana’da Özel Çukurova Koleji’nde yatılı okudu. Lise eğitimi için İstanbul’a akrabalarının yanına gitti. Emirgan Akgün Koleji’ne yazıldı. Lise ikinci sınıfta Etiler’deki Özel Ata Koleji’ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı.

Devlet Bahçeli, mhp, parti

Üniversite hayatı (1967-1971)

Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni(Şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ) kazandı ve dış ticareti okumaya başladı.Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin genel başkanı Alparslan Türkeş’in seminerlerine gitmeye başladı. Ardından akademi’de Ülkü Ocakları’nı kurdu. 1970-71 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Bahçeli, bir yandan aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da akademik çalışmalarını devam ettirdi.

Asistanlık zamanı (1971-1987)

1971’de mezun oldu ve aynı yıl Ankara İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen bir akademisyendi. Aynı zamanda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği’nin kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneğinin (ÜMİD-BİR) kurucularından ve genel başkanlarındandır. Ayrıca kısaca ÜNAY denilen Üniversite Akademi ve Yüksekokulları asistanlığı kurdu ve başkanlığını yaptı.

Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı’nda 1987yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Dr. Bahçeli yine bu süre içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalar yaptı.

Siyasi Hayatı (1987-)

17 Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Bahçeli, 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP Büyük Kurultayında parti yönetimine seçildi ve Genel Sekreterlik görevine getirildi.

MÇP ve MHP’nin yönetim kadrolarındaki görevi uzun yıllardır sürdüren Bahçeli, çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulundu ve 6 Temmuz 1997 tarihinde yapılan MHP 5. Olağanüstü Kongre sonrasında Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 1999’da yapılan genel seçimlerde MHP’nin ikinci parti çıkması üzerine DSP ve ANAP ile koalisyon hükümetinde devlet bakanı ve başbakan yardımcılığına geldi. 2002 genel seçimlerinde partisi baraj altında kalınca milletvekili seçilemedi. 2007 Türkiye genel seçimleri’ne Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak katıldı. Partisinin barajı geçmesiyle birlikte yeniden milletvekili olarak meclise girdi. 24. Dönem Osmaniye Milletvekili olarak TBMM’ye tekrar girmiştir.

2011 seçim kampanyası ve “Püskevit”

Püskevit, 12 Haziran 2011 Türkiye Genel Seçimleri için yapılan 30 Nisan 2011 tarihli Yozgat mitinginde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kullanılan sözdür. Bahçeli bu sözü bisküvi anlamında kullanmıştır.

Mitingden sonraki günlerde, kelime ilginç bulunarak medya ve sosyal paylaşım ortamlarında uzun süre gündemden düşmemiştir. Bahçeli, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ilgiden memnun olduğunu belirtmiştir.[1]

Püskevit sözcüğünün Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de ve Adana’da halk tarafından sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Sözcük, özellikle iki bisküvi arasına lokum sıkıştılarak yapılan atıştırmalık yiyecek için kullanılmaktadır.

İbrahim Mete Doğruer

İbrahim Mete Doğruer, 22 Ekim 1951’de İstanbul’da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Naciye’dir.

Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. 1987’de Doçent, 1993’te Profesör oldu. The Ohio State University’de misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

Sakarya Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyeliği, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı ve Senato Üyeliği görevlerinde bulundu.

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü yaptı. Türkiye Kalkınma Bankası AŞ Denetim Kurulu Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanlığı ARGE Müdür Danışmanı ve Sermaye Piyasası Kurulu’nda Kurul Üyesi olarak hizmet verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliğinde bulundu. Yayınlanmış beş kitabının yanısıra, Türkçe ve İngilizce 40’ı aşkın makale ve bildirisi bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Doğruer, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP’den Osmaniye milletvekili seçilmiştir.

Hakan Coşkun

Hakan Coşkun, 19 Kasım 1967’de Osmaniye Kadirli’de doğdu. Babasının adı Tufan, annesinin adı Hürü’dür.

Ziraat Mühendisi; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Kahramanmaraş ve Aksaray’da öğretmen olarak görev yaptı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak hizmet verdi.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği ve Türk Kooperatifçilik Kurulu Üyeliği, Türk Tarım Orman-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreterliği, KAVAK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Coşkun, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde MHP’den Osmaniye milletvekili seçilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT