Kategoriler
Şifalı Bitkiler Soru / Cevap

Hamilelikte melisa çayı zararlı mı?

Sizden gelen soru:

Bulantım çok fazla melisa çayı vermişler eşime aktarda, hamileliğe bir zararı var mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap:

Hamilelikte melisa çayı içilir mi?

Malisa çayı hamilelik döneminde ne çok tavsiye edilen çaylardan birisidir. Çünkü hamilelik döneminde melisa çayı anne adayını rahatlatır ve uykuya geçmesini kolaylaştırır. Bununla birlikte melisa çayı hazmı düzenler, gaz önleyicidir ve antiseptik özelliği vardır. Ancak melisa çayı önerilmesine rağmen günde 2 fincandan fazla içilmemesi önerilir.

Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi melisa çayının da fazlası zararlıdır. Özellikle bu gibi bitkisel çayları kullanmadan önce doktorunuza danışmayı ihmal etmeyiniz.

yeşil çay -bitkisel çay

Hamilelik ve emzirme döneminde içilmemesi gereken bitki çayları;

Ekinezya, ketentohumu, anason, ebegümeci, civanperçemi, sarı çiğdem, meyankökü, sarı kantaron, şeytantırnağı, ginseng, penny royal, çoban çantası, yarpuz, ökseotu, kınakına, yalancı ginseng, sedefotu, adasoğanı, solucanotu ve yabani yerelması…

Bazı bitkilerin içerdikleri etken maddeler ya da bir çayın fazlaca tüketilmesi hem anneye hem de bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle bitki çaylarını doktorunuza danışarak tüketmek her zaman en iyisi ve doğrusu olacaktır.

Hamilelikte bitki çayı içmek

Bitkibilim uzmanı Christopher Hobbs, hamilelik döneminde kullanılması gereken ve zararlı olan bitki çayları hakkında bilgi veriyor.

Hamilelikte bitki çayı tüketmek genel olarak zararsızdır. Ancak oldukça tehlikeye açık bir oluşum olan fetüsün sağlığı için özellikle ilk 3 aylık dönemde uzak durmak gerekebilir.

Uzak durulması gereken bitki çayları arasında tedavi edici özelliği bulunan kava ve sarı kantaron bulunmaktadır. Ayrıca menstural döngüyü destekleyen karayılan otu da sakıncalı olabilir.

Hamilelikte en sık tüketilen bitki çayları arasında ahududu yer alır. Melisa gibi rahatlatıcı bitkilerin çayları da önerilmektedir. Alman papatyası çayı sindirime, nane çayı ise bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Taze zencefil çayı mide bulantısını geçirmektedir. Kurutulmuş zencefil çayı ise önerilmemektedir.

Çaylarla ilgili genel bilgiler bu şekilde olsa da kendi doktorunuza danışmadan içmemeniz vurgulanmaktadır. Nitekim her gebeliğin ve anne vücudunun birbirinden farklı, hastalıkların kişiye özel olduğu göz önüne alındığında dikkatli davranmak gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Hamilelikte melisa çayı zararlı mı?” için bir yanıt

Panik atakligimdan dolayi kendime bir cozum ariyorum. Acaba melise cayi icsem bebege bir zarari olur mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT