Kategoriler
Kültür/Sanat Özel Sinema

3 Boyutlu Film Nasıl Çekilir? (Video)

Kendi 3 Boyutlu Filmini Çek

Son zamanlarda sinema söktöründeki ilerlemele ile birlikte ve telefonlara gelen 3G ve 4G teknolojileri ile birlikte 3 boyut hayatımıza fazlası ile girmiş durumda.Bütün bu gelişmelere seyirci kalmayarak aktif rol oynayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

3 Boyutlu film olarak yakın zamanda sinemaya bomba gibi düşen Avatar filmi ile bütün dünya 3 boyutun daha yakından algılayabildi.Eğer sizde heves ettiyseniz 3 boyutlu filmlere işte size kendi filminizi çekme fırsatı.Hemde  3 boyutlu olarak çekin…

Evet, 3 boyutlu film çekmek artık çok zor değil; hem de HD olarak. 3 boyutlu çekim yapan bir kamera alınır ve ortaya bu işin profesyonellerini bile kıskandıran yapıtlar konur. Tabi Panasonic P2 gibi bir makineyi alacak 21.000 dolarınız varsa…

Peki, 3 boyutlu HD film çekmek için ayırabileceğiniz 21.000 dolarınız yoksa ne yapacaksınız? İçinizdeki dahi yönetmeni derinlere itip önüne duvar mı öreceksiniz? Elbette hayır; sadece 250 dolara siz de kendi 3 boyutlu HD filmlerinizi çekebilirsiniz.

3 Boyutlu Film Çekmek İçin Malzemeler

Weber State üniversitesi yaptığı çalışma ile de bunu kanıtladı. 2 adet HD video kaydedici, tripod, birkaç vida ve biraz el becerisi ile herkes kendi 3 boyutlu HD video kamerasına sahip olabilir.

Kodak Zx1 kameraların kullanıldığı deneyde kameraların optikleri insanların iki gözü arasındaki ortalama mesafe olan 6.5 cm uzaklıkla (uzak çekimlerde odaklama nedeniyle bu mesafe artırılabilir) yerleştiriliyor. Biraz el becerisi ile hazırlanan ve birkaç vida ile tripoda tutturulan makineler aynı anda çekime başlıyor

Videoları 3 Boyutlu Hale Getirmek

Daha sonra çekilen görüntüler bilgisayarda video düzenleme yazılımı ile (internette bu tür yazılımlar ücretsiz olarak bulunabiliyor) sağ ve sol kameralardan alınan görüntüler senkronize edilerek üst üste bindiriliyor. En son olarak da x düzleminde videoların ofsetleri ayarlanıyor.

Ve sonuç; karşımızda profesyonel makineleri aratmayacak kalitede 3 boyutlu HD bir görüntü var. Hemen hatırlatalım 250 dolarlık fiyat Amerika fiyatı elbette ancak telaşa gerek yok aynı donanımı Türkiye’de 500 TL’ye satın alabilirsiniz.

Kameraları oturtacağınız ekstra standı ise el becerinize güveniyorsanız kendiniz yapabilir ya da en yakın sanayi bölgesindeki Ramazan Usta’ya (O kim demeyin, her sanayide mutlaka bu işleri yapan bir Ramazan Usta vardır) başvurarak elde edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT