Sponsorlu Bağlantılar
Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

“İki dinle bir söyle” Atasözünün Anlamı, Açıklaması ve Ana Fikri

“İki dinle bir söyle” atasözü ile ne anlatılmak isteniyor? Şimdi sizlere bu atasözünün anlamı ve ana fikri ile birlikte ata sözünün açıklamalarını vereceğiz.”İki dinle bir söyle” atasözünün kompozisyonunu isteyenlere ve atasözünün hikayesini isteyenlere de ayrıca yardımcı olacağız.Atasözünün kompozisyonu ve hikayesini isteyenler bize yorum ile bildirsinler yazıya ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

“İki dinle bir söyle” Atasözünün ana fikri

Çok konuşmak doğru değildir.

“İki dinle bir söyle” Atasözünün anlamı

Haddinden fazla konuşmak, gereksiz ve yanlış sözlerin ağızdan çıkmasına yol açar. Ayrıca konuşan kişiyi de itici yapar. Bu bakımdan az konuşmalı, çok dinlemelidir. Hem yerinde konuşabilmek için de dinlemek şarttır. Çünkü söylenenler ancak bu şekilde kavranır, çenesi düşüklükten de bu şekilde kurtulur insan.

“İki dinle bir söyle” Atasözünün açıklamaları

Atasözü içerisinde kullanılan bazı kelimelerin anlamlarını veriyoruz.

Dinlemek nedir?

İşitmek için kulak vermek.

“İki dinle bir söyle” kompozisyon

Konuşmak insanların birbirleri ile anlaşmalarını ve birbirlerini anlamalarını sağlayan en önemli araçtır. İnsana özgü olan konuşma sayesinde karşılıklı olarak iletişim kurulur ve insanların birbirleri ile irtibat kurmaları sağlanır. “İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar k0klaşa koklaşa anlaşır” atasözü de buradan gelmektedir.

Her zaman her yerde ölçülü olunması gerektiği gibi konuşurken de ölçülü olmak gerekir. Boş boş konuşmak ve gereksiz sözler sarfetmek sözün değerini kaybettirir. Bir toplumda çok ve gereksiz konuşan insan saygı görmek ve sözüne itibar edilmez. Yerinde ve doğru zamanda söylenen az söz çok sözden daha kıymetlidir. Çok konuşan insan bir doğru söylese bile arada 3 boş söz söyleyeceği için söylediği doğru sözün de anlamı kalmaz. Ancak sadece doğru sözünü söylese insanlar tarafından itibar görür ve kabul edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Karşıdaki insanı dinlemeden boş boş konuşmak olaya vakıf olmayı da zorlaştırır. Dinlemeden konuşmak yanlış konuşmaya neden olur. Bir konu hakkında konuşabilmek ve fikirlerini söyleyebilmek için öncelikle dinlemek gerekir. Boş konuşmak yerine dinleyip az konuşmak daha faydalıdır.

Toplum içinde boş ve gereksiz konuşan insan itici görülür ve geveze, boş boğaz gibi lakaplar ile anılır. Bu yüzden boş ve gereksiz konuşmak yerine az ve öz konuşmak daha iyidir. İnsanlar tarafından saygı görmek ve itibarlı olmak için de sözün doğrusunu az ve öz bir şekilde söylemek en doğrusudur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

““İki dinle bir söyle” Atasözünün Anlamı, Açıklaması ve Ana Fikri” için 3 yanıt

Yazandan allah razı olsn iki gündür ariyodum cooook tesekkür ederim

ya lütfen iki dinle bir söyle ile ilgili kompozisyon örneği sayfaya ekleyinn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT
Exit mobile version