Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

“Namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmaz” Atasözünün Anlamı

“Namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmaz” atasözü ile ne anlatılmak isteniyor? Şimdi sizlere bu atasözünün anlamı ve ana fikri ile birlikte ata sözünün açıklamalarını vereceğiz.”Namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmaz” atasözünün kompozisyonunu isteyenlere ve atasözünün hikayesini isteyenlere de ayrıca yardımcı olacağız.Atasözünün kompozisyonu ve hikayesini isteyenler bize yorum ile bildirsinler yazıya ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

“Namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmaz” Atasözünün ana fikri

Kişi yapmak istemediği işin ayrıntılarıyla ilgilenmez.

“Namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmaz” Atasözünün anlamı

Müslümanların günde beş kez yapmaları dince buyurulan ve dua okuyarak kıyam, rükû, sücut, kuut denilen beden durumlarını, kuralınca tekrarlayarak Yüce Allah`a edilen bir ibadettir namaz. Buna salât da denir. Namaza çağrı işareti de ezandır. Namazı gerçekten kendine bir görev bilmiş olanlar, onun vaktini dört gözle beklerler ve onun çağrı işareti olan ezana da kulak verirler. Namaz ve ezan arasındaki bu ilişkiden hareketle, atasözü şu anlamı vermek için söylenir: Kişi bir işin esasıyla ilgileniyor ve ona karşı istek duyuyorsa, o şeyin ayrıntılarıyla da ilgilenir; istemiyor ve ilgilenmiyorsa ayrıntılarıyla da uğraşmaz.

“Namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmaz” Atasözünün açıklamaları

Atasözü içerisinde kullanılan bazı kelimelerin anlamlarını veriyoruz.

Namaz nedir?

İslamın beş şartından biri olan ve Müslümanların günde beş vakit, dinî kurallara göre yapmak zorunda oldukları ibadet, salat.

Meyil nedir?

Eğilim, temayül, ilgi, alaka.

Ezan nedir?

Müslümanlıkta namaz vaktini bildirmek için müezzinin yüksek sesle yaptığı çağrı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT