Kategoriler
Atasözleri ve Anlamları

“Var evi kerem evi, yok evi verem (elem) evi” Atasözünün Anlamı

“Var evi kerem evi, yok evi verem (elem) evi” atasözü ile ne anlatılmak isteniyor? Şimdi sizlere bu atasözünün anlamı ve ana fikri ile birlikte ata sözünün açıklamalarını vereceğiz. “Var evi kerem evi, yok evi verem (elem) evi”  atasözünün kompozisyonunu isteyenlere ve atasözünün hikayesini isteyenlere de ayrıca yardımcı olacağız.Atasözünün kompozisyonu ve hikayesini isteyenler bize yorum ile bildirsinler yazıya ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

“Var evi kerem evi, yok evi verem (elem) evi” Atasözünün ana fikri

Varlıklı ailenin durumu konuk ağırlamaya, gereken yerlere yardım etmeye, armağanlar vermeye elverişlidir; yoksul ailenin evinde sıkıntı ve dertten başka bir şey bulunmaz.

“Var evi kerem evi, yok evi verem (elem) evi” Atasözünün anlamı

Bir kişinin bağışta bulunabilmesi, iyilik yapabilmesi için varlıklı, zengin ve mal mülk sahibi olması gereklidir. Bu varlığa kavuşmuş ailenin evinde ikram ziyadesiyle yapılır, konuklar kusursuzca ağırlanır, ihtiyaç sahiplerine gereken yardım eli uzatılır. Buna karşılık yoksulun evinde dert, sıkıntı ve yokluktan başka bir şeye rastlanmaz.

“Var evi kerem evi, yok evi verem (elem) evi” Atasözünün açıklamaları

Atasözü içerisinde kullanılan bazı kelimelerin anlamlarını veriyoruz.

Kerem nedir?

Bağış olarak verme, iyilik, cömertlik, eli açıklık, lütuf.

Verem nedir?

Herhangi bir organa ve en çok akciğerlere yerleşen Koch basilinin yol açtığı ateşli ve bulaşıcı bir hastalık, tüberküloz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT